Bankensector blikvanger op positieve beurs

Wall Street kende gisteren een positieve beursdag nadat de twijfel onder beleggers toch enigszins was toegenomen op woensdag. De bedreigingen van Trump richting Rusland en diens bondgenoot Syrië werden gisteren op de dag ontkracht.

Waar eerder nieuws naar buiten kwam dat een raketaanval op Syrië binnen 72 uur zou plaatsvinden, ontkende de president van Amerika dit gisteren via zijn favoriete mediakanaal Twitter. “Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all!“, aldus Trump. Uiteindelijk sloot de S&P 0,83% hoger en de Nasdaq wist ruim 1% te stijgen.

Bankensector trekt de kar

Met name de bankensector wist keurige cijfers op de borden te zetten. De aankondiging van versnelde rentestijgingen vanuit de FED gepaard met de hoge verwachtingen betreffende de winstcijfers wisten beleggers enthousiast te maken.

J.P. Morgan, Goldman Sachs en Citigroup wisten allen met plussen van ruim 2% de handelsdag te verlaten.

Ook vandaag zijn de ogen gericht op de bankensector. Grote spelers in de branche presenteren vanmiddag de kwartaalcijfers. J.P. Morgan zal de cijfers om 13:00 naar buiten brengen, gevolgd door Wells Fargo en Citigroup die de boeken een uur later zullen openen.

VIX terug naar een stand onder de 20 punten

De uitspraken van Trump zorgde voor een positiever gestemd sentiment op de beleggingsmarkt. Dat de vrees onder beleggers is afgenomen was ook terug te zien in de VIX-index. De angstbarometer zakte terug naar een stand van onder de 20 punten. Een stand boven dit niveau is indicatief voor een nerveus sentiment onder beleggers.

Ook in Azië groene cijfers

De afgenomen geopolitieke onrust zorgt ook voor een positief sentiment op de Aziatische beurzen. De Nikkei wist,  mede door een stijging in het valutapaar USD/JPY, de handelsdag positief af te sluiten. Zoals u wellicht weet bestaat de Japanse index grotendeels uit grote exportbedrijven. Een dalende yen zorgt voor een versterkte concurrentiepositie en zal onder beleggers dan ook meer in trek zijn.

Waar de yen door angstige beleggers in de laatste week van maart nog veelvuldig werd opgezocht als vluchthaven, sterkt de dollar de laatste weken aan ten opzichte van de yen. Zoals de VIX stand al laat zien, is ook de toename in dit valutapaar tekenend voor meer vertrouwen onder beleggers.

Europa lijkt vlak te openen

De Europese beurzen gaan deze ochtend een rustige opening tegemoet. Alle futures cirkelen rondom een gelijke opening ten opzichte van het slot van gisteren. Vooralsnog lijkt het erop dat we weinig spannends hoeven te verwachten, hoewel in de huidige markt het tij gauw kan keren. Het grote wachten is op de kwartaalcijfers van de Nederlandse bedrijven. Een compleet overzicht van de agenda voor kwartaalcijfers, vindt u onderaan dit artikel.

Op individueel niveau is Galapagos de grootste stijger op de AEX. Het farmaceutische bedrijf liet gisteren weten progressie te maken in de ontwikkeling van een eigen medicijn tegen longziekte IPF.  Het bedrijf kondigde aan nieuwe testen uit te gaan voeren met het geneesmiddel en is dus een stap verder in het ontwikkelingsproces. De koers staat vlak na opening al 3,75% in de plus.

Kwartaalcijferoverzicht

Dagelijkse advieswijzigingen

 Financiële Agenda

08:00 Duitsland CPI (0,4%)

11:00 Eurozone Trade Balance (20,2 miljard)

16:00 Verenigde Staten U. of Mich. Sentiment (100,6)

 Koersen

Jelle van Barneveld

Jelle van Barneveld

Accountmanager

Jelle van Barneveld werkt als Accountmanager bij LYNX. Hij begeleidt particuliere en zakelijke klanten op de beleggingsmarkt en geeft een-op-een uitleg over de handelsplatformen en beleggingsstrategieën. Tevens is Jelle een vaste schrijver van de LYNX Morning Call en geeft hij regelmatig masterclasses die deel uitmaken van het LYNX Educatieprogramma.

Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27