Vanaf 18 december Bitcoin futures handelen bij LYNX

Het is op dit moment dé hype waar iedereen mee bezig is. Het volgen of zelfs investeren in zogenoemde “cryptocurrencies”, waarbij de bitcoin verreweg de meest bekende en meest grote digitale munt is.

Eindelijk is het zover. Vanaf 18 december kunt u op een betrouwbare manier zowel LONG als SHORT handelen in de Bitcoin future via LYNX. Open direct een rekening en wees voorbereid op deze interessante handelsdag.

beleggen in bitcoins futures koers grafiek

De opmars van de bitcoin

De opmars van de cryptocurrencies en de bitcoin daarbij in het bijzonder is de meeste beleggers niet ontgaan. In bovenstaande grafiek is de stijging van de digitale munt goed terug te zien. Terwijl veel criticasters vorig jaar al vonden dat de koers van de bitcoin op niets gebaseerd was en dat het niet meer dan een hype was, is de koers van currency sindsdien met nog eens 750% gestegen. Inmiddels is de koers van $ 6.000 per bitcoin opwaarts geslecht.

Voor een uitgebreide uitleg over wat een bitcoin precies is en wat de geschiedenis is van de bitcoin, verwijs ik u graag naar mijn eerder geschreven artikel De bitcoin bereikt hoogste stand in 3 jaar.

Dat de bitcoin steeds breder geaccepteerd wordt, is logischerwijs goed terug te zien in de enorme koersstijging van de digitale munt. De acceptatie van bitcoin bereikt binnenkort echter een nieuwe dimensie met de aankondiging van een bitcoin-future.

Bitcoin-future via CME Group

Gisteren werd de belangrijke beslissing genomen waar ingewijden al lang op zaten te wachten. Het hing al een tijd in de lucht, maar gister kondigde CME Group eindelijk aan dat het een bitcoin future gaat lanceren.

CME Group exploiteert de grootste derivatenbeurs ter wereld, met bekende futures als de E-mini S&P 500 future (ES), de E-mini Nasdaq 100 future (NQ) en de Crude Oil future (CL). De meest verhandelde futures ter wereld staan dus onder beheer van deze partij en zijn op dit gebied de belangrijkste speler wereldwijd.

Dat een dergelijk grote speler een bitcoin-future opneemt in het assortiment, zegt dus genoeg over de populariteit van het product en straalt ook enorm veel vertrouwen uit naar de toekomst van deze currency. CME Group gaat ervan uit dat bitcoin geen eendagsvlieg is, anders wordt deze beslissing niet genomen.

De lancering van de bitcoin future wordt vindt plaats op 18 december 2017. Dit betekent dus dat de future binnen nu en twee maanden verhandelbaar moet zijn. De prijs van bitcoin is genoteerd in Amerikaanse dollars en de future is gebaseerd op cash-settlement.

Om de transparantie rondom het product te verhogen, lanceert CME Group ook de CME CF bitcoin Real Time Index (BRTI). Deze index moet de zogenoemde “spotprijs” vertegenwoordigen waarop de future gebaseerd is. Uiteraard komt deze spotprijs voornamelijk tot stand door vraag- en aanbod in de onderliggende bitcoin future.

beleggen in bitcoins futures

 

Aankondiging future zorgt voor prijsopdrijvend effect

De prijs van de bitcoin in het afgelopen jaar is met honderden procenten gestegen. De market cap van de munt heeft hiermee een waarde van $ 110 miljard bereikt. Hiermee is de bitcoin verreweg de grootste cryptocurrency.

Gisteren zorgde het nieuws voor een nieuwe all-time high in de koers van bitcoin, waarbij een koers van $ 6.500 werd bereikt. Naast het feit dat deze beslissing natuurlijk sterk vertrouwen in de munt uitstraalt, wordt het product nu voor veel meer beleggers bereikbaar die tot nog toe aan de zijlijn stonden. Dit kan wellicht voor een prijsopdrijvend effect kan zorgen, waar investeerders gisteren reeds op voorsorteerde.

Daarnaast kan dit proces richting een volwassenere asset class zorgen voor verminderde volatiliteit. Dit kan vervolgens ook weer zorgen dat beleggers met een minder sterke maag het aandurven om de bitcoin markt te betreden, waardoor de digitale munt ook weer op extra kapitaal instroom kan rekenen. Kortom, de lancering van deze future is mijns inziens goed nieuws voor de bitcoin.

Bitcoin futures handelen via LYNX

Zoals gezegd, kunnen we vanaf 18 december bitcoin futures via CME verhandelen. LYNX is een van de weinige brokers die deze futures kan aanbieden aan klanten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27