Beleggingsidee: aandeel Bayer zet herstel in

In deze video bespreken Wubbe Bos en Justin Blekemolen het nieuwste beleggingsidee uit het LYNX Ideeëncentrum.

Bayer is een groot Duits farmaceutisch concern met een sterke positie in farmaceutische middelen die verkrijgbaar zijn bij de drogist. Bayer heeft ook een dominante positie in gewasbescherming opgebouwd met de overname van Monsanto. Toch was de acquisitie van Monsanto geen succes. De overnameprijs was hoog en Bayer kreeg er bovendien rechtszaken rond bestrijdingsmiddel Roundup bij. Persbureau Bloomberg meldde afgelopen vrijdag op basis van ingewijden dat Bayer bereid zou zijn de kwestie voor $ 8 miljard af te kopen. Beleggers reageerden enthousiast en de koers schoot hard omhoog.

Het aandeel Bayer daalde van een hoogtepunt van € 143,88 per aandeel in 2015 tot zijn huidige prijs van € 65. Het aandeel Bayer consolideerde een geruime tijd onder de weerstand rond € 62. De koers heeft deze barrière nu doorbroken, wat een duidelijk koopsignaal heeft opgeleverd. Het omgekeerde hoofd- en-schouderpatroon heeft een koersdoel van € 72. Fundamenteel gezien is Bayer nog altijd goedkoop en je betaalt slechts 10 maal de huidige winst en krijgt bovendien een dividendrendement van 4,4%.

Om te profiteren van een herstel in de aandelenkoers van Bayer creëren we een RISK REVERSAL door 1 18 OKT 2019 CALL optie te kopen met een uitoefenprijs van € 66 voor € 3,50. Tegelijkertijd verkopen we 1 18 OKT 2019 PUT optie met een uitoefenprijs van € 62 voor € 2,80,-. Dit betekent dat we € 70 investeren en dat onze winst met €100 per punt stijgt wanneer de aandelenkoers boven de € 66,70 per aandeel klimt. Verliezen zullen met € 100 per punt toenemen onder de € 62,70 per aandeel. We zullen ons verlies nemen indien de koers onder de € 60 zakt en nemen winst wanneer de aandelenprijs stijgt naar € 72 per aandeel om te profiteren van de gestegen optiewaarde.

Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Deelt u de filosofie van een beleggingsidee? Volg dan met één muisklik de order in uw eigen portefeuille of pas deze eenvoudig aan naar wens.

Ideeëncentrum

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker