Beleggingsidee – Scorpio Tankers (STNG)

De scheepvaart heeft het de afgelopen jaren lastig gehad. De sector is notoir cyclisch, maar dit kan ook in het voordeel werken van beleggers. De neerwaartse spiraal lijkt ten einde en met dit beleggingsidee willen we inspelen op een stevig herstel.

De eerste tekenen van herstel zijn al zichtbaar. Wij verwachten dat product tankers, en Scorpio Tankers in het bijzonder, nog verder kunnen herstellen. In dit artikel laat ik zien hoe u hierop kunt inspelen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Wat is het LYNX Ideeëncentrum?
  • Introductie beleggingsidee Scorpio Tankers
  • Technische analyse Scorpio Tankers
  • Beleggingsidee met opties
  • Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Wat is het LYNX Ideeëncentrum?

Binnen LYNX Basic bieden wij het LYNX Ideeëncentrum aan. Hierin kunt u verschillende systemen en/of experts volgen. Hierdoor kunt u nieuwe beleggingsideeën opdoen, los orders kopiëren of direct meldingen ontvangen wanneer nieuwe orders worden ingelegd. Bent u overtuigd van een strategie? Dan kunt u aangeven alle orders direct bij het inleggen in uw e-mail te willen ontvangen. Bekijk de informatiepagina voor meer informatie.

Liever meteen en eenvoudig aanmelden? Schrijf u in op de volgende pagina: Aanmelden LYNX Ideeëncentrum 

Introductie beleggingsidee Scorpio Tankers

Scorpio Tankers bezit schepen voor het vervoer van petroleum producten. Scorpio Tankers heeft de grootste en meest moderne vloot van tankerschepen. De afgelopen jaren zijn geen vetpot geweest voor de scheepvaart. Nu is er mogelijk ruimte voor herstel. Nieuwe regelgeving kan de tarieven opdrijven en de eerste tekenen van een nieuwe cyclische stierenmarkt zijn zichtbaar. Wij willen met opties graag inspelen op een verder herstel in de aandelenprijs van Scorpio Tankers.

Onze visie:

De leeftijd van schepen in de wereld is fors toegenomen. Oude schepen moeten op een gegeven moment vervangen worden door nieuwe efficiëntere schepen. Nieuwe IMO 2020 regelgeving kan een katalysator zijn voor hogere tarieven. Het ombouwen van oude schepen is namelijk vaak niet de moeite waard. De vraag naar product tankers neemt nog steeds toe. Met name door meer export uit de VS. De vloot van nieuwe tankerschepen lijkt niet mee te bewegen. De eerste effecten hiervan zijn al te zien, want de tarieven liggen dit jaar al een stuk hoger dan in het rampjaar 2018. Een verdere stijging van de tarieven kan de winstgevendheid van Scorpio laten exploderen en hier willen we graag op inspelen.

Technische analyse Scorpio Tankers

De koers van Scorpio Tankers is eerder dit jaar uit de dalende trend gebroken. Niet veel later is Scorpio ook boven de weerstand op circa $ 31 gebroken, waarmee het technische plaatje verder verbeterde. Het aandeel vormde het afgelopen anderhalf jaar een omgekeerde head-and-shoulder patroon. Dit technische patroon helpt ons bij het bepalen van ons koersdoel. Het koersdoel van deze formatie ligt op circa $ 45. Met dit beleggingsidee willen we daarom inspelen op een herstel richting dit koersdoel.

Beleggingsidee:

Om te profiteren van een stijging in de aandelenprijs van Scorpio Tankers kopen we een bull spread. We kopen de 17 januari 2020 call optie met een strike prijs van $ 35 voor $ 5,10 en verkopen de 17 januari 2020 call optie met een strike prijs van $ 49 voor $ 1,35. De totale inleg van deze combinatie is $ 375 en het opwaartse potentieel van deze bull spread is $ 1025. Dit betekent dat de mogelijke winst 2,7 maal de inleg is. Het nadeel van deze constructie is dat Scorpio Tankers moet stijgen tot $ 38,75 om winst te maken. Gezien de hoge volatiliteit en het opwaartse potentieel van het bedrijf vinden wij dit een interessante constructie.
Optieprijzen zijn aan veranderingen onderhevig.

Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Deelt u de filosofie van het beleggingsidee? Volg dan met één muisklik de order in uw eigen portefeuille of pas deze eenvoudig aan naar wens.

Ideeëncentrum

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker