Beleggingsidee – SPDR Gold Shares

Goud is aan het begin van de zomer hard opgelopen, maar liet de afgelopen 2 maanden een zijwaarts koersverloop zien.

Deze zijwaartse bandbreedte is nu neerwaarts verlaten en er is een verkoopsignaal opgetreden.

Een grotere daling van de goudkoers is niet uit te sluiten en in dit artikel laat ik zien hoe u hierop kunt inspelen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Wat is het LYNX Ideeëncentrum?
  • Introductie beleggingsidee goud
  • Technische analyse van goudprijs
  • Beleggingsidee met opties
  • Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Wat is het LYNX Ideeëncentrum?

Binnen LYNX Basic bieden wij het LYNX ideeëncentrum aan. Hierin kunt u verschillende systemen en/of experts volgen. Hierdoor kunt u nieuwe beleggingsideeën opdoen, los orders kopiëren of direct meldingen ontvangen wanneer nieuwe orders worden ingelegd. Bent u overtuigd van een strategie? Dan kunt u aangeven alle orders direct bij het inleggen in uw e-mail te willen ontvangen. Bekijk de informatiepagina voor meer informatie.

Liever meteen en eenvoudig aanmelden? Schrijf u in op de volgende pagina: Aanmelden LYNX Ideeëncentrum 

Introductie beleggingsidee Goud

De bezorgdheid over de wereldeconomie en de aanhoudende onzekerheden zoals de handelsoorlog hebben de afgelopen maanden geleid tot een toegenomen belangstelling voor veilige havens. Tijdens de zomer zijn zowel de obligatie- als goudprijzen sterk gestegen. Turbulentie op de beurzen leidt namelijk vaak tot een vlucht naar veilige havens. De grafiek van goud heeft nu echter een verkoopsignaal afgegeven.

In juni vond er een belangrijke uitbraak plaats van Goud. De goudprijs brak door een weerstand heen die al een aantal jaren als weerstand fungeerde. Na de uitbraak steeg de goudprijs met meer dan 15% tot een prijs van $1556, een prijs die we sinds 2013 niet meer hadden gezien. De goudprijs is zelfs met meer dan 22% gestegen sinds de bodem in mei op circa $1270. Goud lijkt nu te zijn afgeketst op de weerstand die gevormd zijn door de bodems uit 2012. Een correctie ligt op de loer.  Tijdens deze correctie zou goud de voormalige weerstandszone tussen $1360-1390 opnieuw kunnen testen.

Onze visie:

In de afgelopen weken is de risico-bereidheid bij beleggers weer toegenomen en de aandelenmarkten zweven weer rond recordhoogtes. Ondertussen heeft goud een zogenaamd head-and-shoulders formatie gevormd. Dit technische patroon dat gekenmerkt wordt door een top en twee lagere toppen aan de buitenzijde is negatief. In de technische analyse staat het head-and-shoulders patroon bekend om zijn hoge betrouwbaarheid bij het bevestigen van een trendomkeer.

Op de grafiek zien we duidelijk een ‘head’ rond de $ 1555 en de ‘shoulders’ zijn gevormd rond de $1535. De neklijn, de steunzone ligt rond de $1485.  De uitbraak onder de steunzone/neklijn heeft het patroon geactiveerd en we willen profiteren van een verdere daling met een short positie in de SPDR Gold Trust ETF (GLD). Door middel van de head-and-shoulders formatie kunnen we een target van circa $1415 berekenen. Die koersdoel wordt berekend door de afstand tussen de kop en de neklijn op te meten. Vervolgens trekken we deze $ 70 ($1555-$1485) af van de neklijn rond $1485, en komen we op een koersdoel van $ 1415.

Beleggingsidee:

De SPDR Gold Trust ETF (GLD) noteert momenteel rond de $ 140 en wij mikken op een koersdoel van $134, wat overeenkomt met ons koersdoel van $ 1415 voor goud. Voor dit beleggingsidee kopen we 1 nov’15 ’19 PUT 140 voor $ 2,75. Dit betekent dat we $ 275 investeren en deze gehele inleg kunnen we verliezen als de SPDR Gold Trust ETF op de laatste vrijdag van november boven de $140 expireert. Ons break-even niveau ligt op $137,25. We zullen $100 verdienen voor elk punt onder de $ 137,25. Voorbeeld: Als de GLD ETF expireert op $134, zullen we een winst van $325 maken.  Hieronder ziet u de schematische weergave van het winst/verlies profiel.

Optieprijzen zijn aan veranderingen onderhevig.

Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Deelt u de filosofie van een beleggingsidee? Volg dan met één muisklik de order in uw eigen portefeuille of pas deze eenvoudig aan naar wens.

Ideeëncentrum

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker