TA: ‘BITCOIN, zo gewonnen, zo geronnen’

Het innemen van een beleggingspositie wordt niet zelden het beleggend publiek zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Een paar muiskliks en hup, beleggers zitten in de markt. Maar hoe zit dat met de ‘exit’-knop? Kun je wel uit de positie als iedereen dat tegelijkertijd ook doet?

AEX-index vanaf 29 december 2018 met intraday koersverloop

Berkshire Hathaway B (BRK) op kwartaalbasis vanaf 1997

Er zijn genoeg aanwijzingen voor een zeepbel in de Amerikaanse aandelenmarkt. Naar verluidt overstijgt de marktkapitalisatie van de aan de Amerikaanse beurs genoteerde waarden uitgedrukt als percentage van het Amerikaanse Bruto Binnenlands Produkt de piek uit 2000. Superbelegger Warren Buffett besloot om die reden begin 2000 zich uit de aandelenmarkt terug te trekken. Wat betekent dat voor het beursgenoteerde Berkshire Hathaway B-aandeel (BRK) ? Op basis van de Elliott Wave golvenstructuur (dalingen tonen een abc-correctiefase en stijgingen in totaal vijf golfbewegingen). In technische zin lijkt de stijgingsfase in het investeringsfonds Berkshire Hathaway min of meer voltooid.

BITCOIN (BTC/USD) ingezoomd nu en Nasdaq-100 uitgezoomd na de koerstop in 2000

Naast elke cultfiguur op Wall Street in tijden van ongekende beursmanies, is er vaak ook een ander thema dat grote verbeeldingskracht uitoefent op beleggers wanneer het gaat om het vergaren van rijkdom. Beleggers die zijn ingestapt in crypto-munten moeten daarom de Bitcoin tegenover de Amerikaanse dollar nauwlettend volgen. De dubbele top in de Bitcoin is kenmerkend voor een mogelijke complete ineenstorting van de prijs van de Bitcoin. Voor uw verbeelding: kijk nog eens goed naar het koersverloop van de Amerikaanse Nasdaq-100 index na de top in 2000.

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing. 

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Neemt uw beleggen ook serieus?

Kies voor LYNX

Ontvang tijdelijk
€ 250
transactietegoed
Profiteer direct
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.