TA: ‘Carrefour en Deutsche Telekom zoeken contact’

Wie hoogtevrees heeft en op zoek is naar afgewaardeerde prijzen, kan goedkoop shoppen in de aandelen Carrefour of moet contact opnemen met Deutsche Telekom. De koersgrafieken van beide aandelen tonen in de afgelopen weken een zeer constructieve ontwikkeling.

Carrefour vanaf 2015 + 20/120-daags gemiddelden

Sinds de top in het voorjaar van 2015 is de beurskoers van het Franse Carrefour dit jaar met 60% in waarde gedaald. Hiervoor zullen ongetwijfeld fundamentele argumenten aan ten grondslag liggen. Het is allesbehalve zeker of de groen gekleurde koersen tijdelijk zijn (zie vorige tijdelijke herstelpogingen). Dit keer wordt echter een dalend trendkanaal opwaarts verlaten, waardoor deze trendbreuk voor het eerst in jaren tot optimisme stemt. De opwaartse trendbreuk suggereert verandering van richting. De beurskoers van Carrefour bedraagt nu € 17,60 en wellicht ontstaat er nu een stijgingspotentieel naar de voormalige koerstoppen rond € 17,60 en/of steun rond € 20.

Deutsche Telekom vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden

De koersontwikkeling van Deutsche Telekom zoekt het contact met zijn aandeelhouders weer op. Een tweetal dalende trendlijnen vanaf de top in 2017 is opwaarts doorbroken dit jaar, en er is sprake van een proces van hogere bodems. Met een beetje fantasie is een symmetrische driehoekformatie te zien, waarbij vorige maand de opwaartse uitbraak aangeeft dat de optimisten hebben gewonnen. Deutsche Telekom beweegt boven het 20-daags gemiddelde en het 120-daags gemiddelde. Beide gemiddelden tonen een stijgende hellingshoek. Dat rechtvaardigt een ‘buy & hold’-tactiek.

AEX-index 30-minutengrafiek

De recente herstelbeweging in de AEX-index vanaf 500,45 naar AEX 528,45 is ongetwijfeld hoopgevend voor de optimisten onder ons. De 30-minutengrafiek in de periode 24 t/m 31 oktober jl. toont daarnaast een bemoedigende omgekeerde (H)oofd(S)chouderformatie, hetgeen een bullish omkeerpatroon is. Het minimum koersdoel op basis van het naar boven omklappen van dit patroon, is rond AEX 527 echter al gerealiseerd. Het lijkt erop dat hiermee alle opwaartse koerspotentie is benut, want parallel aan de dalende steunlijn doemt er een dalende weerstandslijn op die de AEX-index weer omlaag duwt. Bij een opwaartse uitbraak boven AEX 528 ontstaat er stijgingspotentieel naar AEX 535-537. Het beeld van de afgelopen drie maanden is helaas nog steeds negatief.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27