ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

Biotech-aandelen profiteren enorm van de huidige coronacrisis. De sector is de afgelopen maanden een echte hype en er zijn enkele gekke prijsexplosies geweest in verschillende individuele aandelen. Toch moet men altijd rekening houden met het risico van elk afzonderlijk bedrijf. Mocht een veelbelovend medicijn tegen corona plotseling door de FDA (Amerikaanse gezondheidsautoriteit) worden afgekeurd, dan dreigen er zware verliezen.

Uitleg: Een investering in een ETF met een zo breed mogelijke spreiding achten wij daarom veel minder risicovol, hoewel een investering in een dergelijk fonds uiteraard dezelfde kansen en risico’s met zich meebrengt als een conventionele investering in aandelen. Na de uitbraak boven de weerstandslijn medio juni zien we op dit moment een zeer aantrekkelijke terugval. Dit zou ons een goede koopmogelijkheid kunnen bieden.

Setup: Boven de recente high op 6,10 EUR kunnen we instappen. Daarna kan de stop vrij dicht onder de meest recente low worden geplaatst. We laten het koersdoel voorlopig nog flexibel. Zolang de totale markt stijgt, en de zoektocht naar een coronamedicijn voortzet, moeten ook de biotechnologische aandelen blijven herstellen.

iShares Nasdaq Biotech ETF trade volgen

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker