Handelen in opties Philips Lighting

Sinds de succesvolle beursgang van Philips Lighting op 27 mei 2016, is het aandeel al weer wat naar de achtergrond verdreven. Ik begrijp dat het niet aantrekkelijk is om dit aandeel onmiddellijk toe te voegen aan uw portefeuille.

Of toch wel?

Hoewel het aandeel momenteel ongeveer 8% boven de uitgifteprijs van €20 noteert, is het nog wel mogelijk om effectief te handelen in Philips. Om dit te onderzoeken heb ik gekeken naar het volume van het aandeel Philips.

Naast het kopen van aandelen is het nu ook mogelijk om te handelen in opties Philips Lighting.

Grafiek en volume Philips Lighting

In onderstaande grafiek vindt u het koersverloop van Philips Lighting. Na het succes van de eerste twee handelsdagen, is de koers weer wat teruggezakt. Dit komt niet helemaal als een verassing gezien het depressieve sentiment op de Europese beurzen van afgelopen week.

Wat opvalt is het rap dalende volume in het aandeel. Op de dag van de IPO lag het volume op 600.000 aandelen, terwijl gisteren minder dan 200.000 stukken van eigenaar verwisselde. De vraag is of het aandeel echt naar de achtergrond gaat verdwijnen, of dat het later in de AMX of zelfs in de AEX wordt opgenomen.

Opties Philips Lighting

De opties zijn verhandelbaar via TOM. In onderstaande screenshot zijn callopties met een looptijd tot juli 2016 toegevoegd in het LYNX Handelsplatform. Wellicht kan het volume in het aandeel door het toevoegen van deze opties weer iets toenemen.

Lees hier meer over handelen in opties.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Meer:
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27