Handelsoorlog treft Apple, maar Hang Seng herstelt


De handelsoorlog heeft nu ook Apple getroffen. Trump dreigt met 10% invoerheffingen op iPhone’s en zet daarmee het aandeel van Apple verder onder druk. Het bedrijf had toch al last van geruchten dat de iPhone verkopen in de toekomst wel eens tegen kunnen vallen. Fundamenteel blijft het aandeel echter goedkoop en mogelijk worden de sancties geen werkelijkheid.

De geplaagde Hang Seng lijkt hierop in te spelen, want deze index is uit zijn neerwaartse trend gebroken. Mogelijk dat een handelsakkoord ervoor kan zorgen dat de grote verliezen van dit jaar weer deels worden hersteld.

Dichter bij huis veerde KPN op doordat het aantal spelers op de telefoniemarkt in Nederland krimpt van 4 naar 3. Dit gaat naar verwachting in de toekomst voor hogere winsten zorgen en hier lopen beleggers al op vooruit.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27