Individueel koersrisico en marktrisico Gemalto, Aegon, ArcelorMittal & AEX

Op vrijdag 24 maart jl. werden in het kader van de 19-weeks cyclus bodem een drietal koopkansen besproken in de volgende aandelen: Gemalto, Aegon en ArcelorMittal.

Bij de opmaak van deze column blijkt het aandeel Gemalto (+11,86%) binnen het universum van AEX- en AMX-aandelen de op-één-na-grootste stijger sinds publicatie van de technische analyse update.

Het aandeel Aegon blijkt met een koersdaling van 6,37% de op-één-na-grootste verliezer sinds publicatie van de technische analyse update. Alleen het aandeel ArcelorMittal daalde met 10% het meest binnen het AEX/AMX-universum. De AEX-index is in dezelfde tijd met 1,28% gestegen en de AMX-index met 1,17%.

Het aandeel Gemalto noteert thans boven € 55 ruim boven de eerder genoemde steun (€ 47).

Het koersgat (‘gap’) dat in maart in de grafiek opwaarts en neerwaarts is ontstaan is bijna met een notering worden gevuld. Daarna keren de koersrisico’s weer terug.

Gemalto op uurbasis

De technische steun met betrekking tot het aandeel Aegon werd op 24 maart jl. rond € 4,50 geanalyseerd. Aegon is weggezakt tot nipt boven de geanalyseerde steun. Dit betekent dat beleggers en actieve daytraders nu relatief snel weten wanneer de steun sneuvelt en het koopmoment plaats maakt voor een verkoopmoment.

Aegon op uurbasis

Op 24 maart zou er in het aandeel ArcelorMittal nog ruimte zijn voor een correctie naar € 7,20. Terwijl deze column wordt geschreven wordt dit steunniveau op de proef gesteld. Indien deze steun (zie bodems februari jl.) sneuvelt, dan zal de verkoopdruk toenemen onder hen die twee maanden geleden hebben gekocht en de longposities nog in bezit hebben.

ArcelorMittal op uurbasis

Naast het specifieke koersrisico van een beursgenoteerde aandeel is er natuurlijk het marktrisico. De AEX-index toont nog altijd een mooie opgaande trend. De grafiek op uurbasis dwingt de AEX via de stijgende steunlijn als het ware hoger te koersen. Mocht de AEX hierin falen en de stijgende trendlijn neerwaarts afbreken, dan neemt de kwade kans toe dat individuele aandelen ook door steunniveaus wegzakken. De AEX-index geeft op uurbasis aan om nu extra waakzaam te zijn.

AEX-index uurgrafiek

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×