TA: ‘Interessante bankaandelen’

Koopjesjagers opgelet! De markt heeft altijd gelijk. Luistert u ook naar de markt?

AEX op uurbasis in 2017 + Parabolic SAR (= Stop And Reverse)

AEX op uurbasis in 2017 parabolic SAR koers grafiek

Natuurlijk wil iedereen graag weten in welke richting de AEX-index zich zal gaan bewegen. De intraday actieve belegger die van uur tot uur het marktgedrag van de Amsterdamse beursindex bijhoudt, krijgt met de Parabolic SAR een steuntje in de rug.

Noteert de beurskoers boven de SAR-index dan is de richting opwaarts. Noteert de beurskoers onder de SAR dan is de richting neerwaarts. En interessant is om te zien hoe de SAR omklapt en hierdoor aanwijzingen geeft waar steun en weerstand verwacht mag worden. Luisteren naar de markt was nog nooit zo gemakkelijk.

INTESA SANPAOLO

Intesa Sanpaolo koers grafiek

Een van de grootste banken in Europa is Intesa Sanpaolo. Sinds het dieptepunt van deze Italiaanse bank in juni 2016 is er een fraaie opgaande trend tot ontwikkeling gekomen. De recente koersdaling als gevolg van de beurscorrecties is keurig opgevangen op de voormalige top rond € 3,00 per aandeel.

Beleggers die lyrisch zijn over de toekomstperspectieven van de Europese banksector moeten dus naar Italië, omdat de markt via haar ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’-gedrag in de koersgrafiek van Intesa Sanpaolo duidelijke taal spreekt.

DEUTSCHE BANK

deutsche bank technische analyse

Beleggers die vrezen dat Europese banken wegzakken uit angst voor een volgende financiële crisis, zullen waarschijnlijk ook vermoeden dat de Europese lange kapitaalmarktrente weer (gedwongen) zal dalen.

Daarmee komt de rentemarge van het Europese bankwezen onder druk en daarmee mogelijk ook de winstgevendheid. Het koersgedrag van het aandeel Deutsche Bank doet het ergste vrezen!

Of dat terecht is, moet de test van de augustusbodem rond € 13,00 gaan uitwijzen. Toch maar even luisteren naar de markt!

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27