De ETF TIP van de Week: iShares Core DAX ETF (EXS1)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven met beleggingstips. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen. Met een rendement van ruim 106,8% over 2014, 2015, 2016 en 2017 is de BreakoutTrader buitengewoon succesvol.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

De ETF TIP van de Week: iShares Core DAX ETF (EXS1)

De Duitse aandelenmarkt staat sinds februari van dit jaar onder vuur. Na de uitbraak naar een nieuw hoogtepunt eind januari, begonnen de beren omlaag te slaan. Sindsdien is er een duidelijke opeenvolging van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten. De DAX bevindt zich momenteel nog steeds in een duidelijke downtrend.

Als de beren nog steeds de overhand willen houden, dan moet een hogere high voorkomen worden. Dit geldt ook voor de ETF. Het niveau wat in de gaten gehouden moet worden bij de ETF ligt op € 108. Zolang de koers lager blijft, is het waarschijnlijk dat een eventuele rally zich neerwaarts beweegt.

Setup: er is momenteel een perfecte mogelijkheid voor een short trigger. Als de ETF onder de laagste koers van dinsdag komt, nemen wij een shortpositie in. De stop moet vervolgens worden geplaatst op het laatste hoogste koersniveau.

Belangrijk: wanneer de ETF boven het stoploss niveau van € 108 komt voordat de shortpositie is geactiveerd, moet deze short-setup worden geannuleerd.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27