TA: ‘Koffie of Coca Cola?’

Het is behoorlijk onrustig in Wall Street. In de afgelopen acht weken verloor de S&P 500 index ruim 6% van haar beurswaarde. Alleen de defensieve bedrijfssectoren presteerden relatief beter. De Amerikaanse consumer staples weten in deze acht weken daarentegen positieve resultaten te boeken.

Starbucks Corp. (SBUX) vanaf 2009 op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Een positieve uitzondering in Wall Street is het koersverloop van het aandeel Starbucks (SBUX). Het aandeel van het internationale bedrijf van ketens van koffiehuizen noteerde vlak voor de koers-correctie in de Amerikaanse beursindices ca. $ 55 maar merkte niets van de deining die hierna ontstond. Sterker nog, dit steraandeel ‘bucks’ de trend en noteert nu boven $ 67.

Dit betekent dat de weerstand rond $ 64 is gepasseerd en hogere niveaus mogelijk zijn. Denk hierbij aan het omklappen van de tradingrange tussen $ 48 en $ 64 met als koersdoel $ 76 zolang de beurskoers boven $ 64 noteert. Ook relatief presteert Starbucks als gevolg van de uitbraak sterker dan de S&P 500 index.

Coca Cola & Co. (KO) vanaf september 2014 + relatieve sterkte t.o.v. Starbucks + ROC 126 dagen

Het aandeel Coca Cola (KO) bruist ook van belangstelling onder aandelenbeleggers. De prestaties ten opzichte van Starbucks blijven in de afgelopen maanden echter achter. In de afgelopen 126 handelsdagen is de koers van Coca Cola met ca. 20% in waarde gestegen. In hetzelfde tijdbestek werd in de laatste maanden van 2015 en eerste maanden van 2016 ook 20% koerswinst geboekt. Nu het aandeel wederom aan de bovenkant van het stijgende trendkanaal noteert, zal bij het bestellen van een drankje toch de voorkeur uitgaan naar koffie.

AEX-index in 2018

Op maandag 12 november jongsleden opende de AEX-index op 533,45 net iets onder de bodem van 7 september jl. (= 533,91) en wist even 534,21 aan te tikken. Vervolgens zakte de AEX-index weg naar 525,87 om daarna de handelsdag af te sluiten op 526,10. De dalende trendlijn langs de koerstoppen van de afgelopen maanden geeft AEX-beleggers weinig hoop op een eindejaarsrally. Een eindejaarsdip ligt eerder voor de hand, want een trend is intact, totdat het tegendeel in het proces van lagere toppen wordt aangetoond.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker