TA: ‘Positivo’s zien altijd kansen’

De angst voor een hogere rente, de vrees voor een handelsoorlog en hartkloppingen over de risico’s van een derde wereldoorlog zijn allemaal factoren die winstnemingen kunnen uitlokken. De positivo’s zien echter koopkansen ontstaan.

Twee bekende Amerikaanse aandelen worden door de markt kansrijk beoordeeld. Dit zijn de aandelen eBay en NVIDIA. Deze twee kansenhebbers worden gespot dankzij de educatieve LYNX Masterclass over de zoektocht naar koopjes met technische indicatoren.

eBay Inc. op weekbasis vanaf 2016 + 4-/24-weeks gemiddelden

De belegger die nergens meer van wakker wil liggen, dat is de belegger die belegt volgens technische beslisregels. Technische beslisregels zijn namelijk objectief na te rekenen en dat heeft voordelen ten opzichte van het bestuderen van bedrijfscijfers.

Bedrijfscijfers zijn kunstmatig mooier te maken dan ze zijn, maar zoiets is niet mogelijk als je alleen kijkt naar de wekelijkse beurskoers en de afgeleide 4-weeks en 24-weeks simpele gemiddelden (zoals uitgelegd in de masterclass over de zoektocht naar koopjes met technische indicatoren.

Een opwaartse kruising boven beide genoemde gemiddelden tegelijk, kan het begin zijn van een mooie rally. Bestudeer het verleden en heden!

NVIDIA Corp. (NVDA) op weekbasis vanaf 2009 + bullish koopsignalen en relatieve performance

Het aandeel NVIDIA Corp. toont dezelfde technische koopconditie als het hierboven getoonde eBay Inc., maar het tijdvenster gaat nu terug naar 2009. Dan blijkt onder andere dat de koersprestaties van het aandeel NVIDIA Corp. in de afgelopen negen jaar het vijfvoudige heeft opgeleverd ten opzichte van de koerswinst in de Nasdaq-100 index.

Wie wil beleggen in winnaars, die deelt wekelijks de beurskoers door de beursindex om een relatieve sterktelijn (RS) te fabriceren. Met een beetje fantasie past u dan dezelfde techniek toe met twee afgeleide gemiddelden en de kansen nemen toe dat u na vele jaren als echte positivo onder de beleggers wordt beschouwd.

AEX-index vanaf april 2014 op weekbasis + afgeleide 4-/24-weeks gemiddelden

Natuurlijk is het principe van de beurskoers en twee afgeleide simpele gemiddelden ook toepasbaar in de zoektocht naar koopmomenten. Die koopmomenten zijn zichtbaar via ‘bull’-alerts bij opwaartse kruisingen boven zowel het 4-weeks als 24-weeks gemiddelde.

Op dit moment is hier nog geen sprake van bij de AEX. Rara, hoe kan dat?

Antwoord: het 24-weeks gemiddelde moet stijgend zijn en dat is nu niet het geval. Dit is een kwantitatieve constatering om nog geen AEX-positivo te zijn of te worden.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27