Spanning op beurzen in aanloop naar G7

De belangrijkste indices op Wall Street sloten gisteren verdeeld. Op de Dow Jones werd een winst behaald van 0,4%, aangevoerd door fastfoodketen McDonald’s dat met 4% wist te stijgen. De breed samengestelde S&P 500 en de Nasdaq moesten beide inleveren nadat de laatste vier handelsdagen met winst werden gesloten. De indices sloten respectievelijk af met minnen van 0,07% en 0,7%. De technologiesector dook omlaag na nieuwe berichten over de privacyschandalen van Facebook. Zoals u weet oefenen de prestaties van de FANG-aandelen altijd veel invloed uit op de technologie index. Na de sterke rally van de afgelopen week, moet de Nasdaq dus weer even pas op de plaats maken. De future staat momenteel op een stand van 7142 punten.

Facebook lijkt privacyregels wederom niet te kunnen naleven

Het zogenoemde ‘datalek’ van Facebook zal de Amerikaanse beleggers onder ons zeker niet zijn ontgaan in maart. De techgigant, met een marktkapitalisatie van ruim 500 miljard dollar, kwam destijds in een kwaad daglicht te staan na een lek in het systeem waardoor privacygevoelige gegevens van gebruikers werd gedeeld. Het kostte Zuckerberg heel wat spijtbetuigingen en beloftes om de koersval van 20%(!) in die week weer boven te komen. Echter lijkt het de topman nog niet gelukt te zijn om het systeem geheel waterdicht te krijgen, gisteren kwam naar buiten dat er eind mei opnieuw een bug in het systeem zat waarin berichten die als privébericht verstuurd werden, openbaar werden gemaakt. Het is dus de tweede keer in een korte periode dat de woordvoerders met het schaamrood op de kaken naar buiten moeten treden. Uiteindelijk viel de schade mijn inziens nog mee met een verlies van 1,65%.

Spanning voelbaar voor G7-top

Zoals u deze week al eerder heeft kunnen lezen in de LYNX Morning Calls, zal vandaag de G7-top van start gaan in Charlevoix, Canada. De leiders van Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Canada, Japan en uiteraard Amerika komen bijeen om het onder andere over het handelsbeleid te hebben. Europese grootmachten als Frankrijk en Duitsland lieten al weten geen handtekening te zetten zonder voldoende progressie binnen onderwerpen als het handelstarieven, de nucleaire deal met Iran en het klimaatakkoord waar Trump zich eerder uit onttrok. Laatstgenoemde voerde eerder deze week al nieuwe importtarieven in op verschillende producten die onder andere ook gelden voor de EU. Het ziet er dan ook naar uit dat er veel te bespreken is voordat de handen worden geschud. Wordt vervolgd…

Vooruitziende blik van Europese futures belooft weinig goeds

De spanningen omtrent de G7-top lijkt ook door te slaan in het sentiment van de dag. Voorbeurs wijzen de futures toch op stevige minnen die in Duitsland zelfs oplopen tot boven het procent. Ook in Nederland ziet het er weinig rooskleurig uit, waar de future momenteel een verlies laat zien van 0,8%. Het gemodder vooraf aan de top lijkt beleggers toch niet helemaal lekker te zitten en men kiest er wellicht voor om voorlopig even in de luwte te verblijven.

Financiële Agenda

08:00 uur – Duitsland Industrial Production m/m (0,4%)

08:00 uur – Duitsland Trade Balance (20.3B)

16:00 uur – Verenigde Staten Final Wholesale Inventories m/m

Koersen

Jelle van Barneveld

Jelle van Barneveld

Accountmanager

Jelle van Barneveld werkt als Accountmanager bij LYNX. Hij begeleidt particuliere en zakelijke klanten op de beleggingsmarkt en geeft een-op-een uitleg over de handelsplatformen en beleggingsstrategieën. Tevens is Jelle een vaste schrijver van de LYNX Morning Call en geeft hij regelmatig masterclasses die deel uitmaken van het LYNX Educatieprogramma.

Meer:
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27