TA: ‘Speculeren op draaipunten’

Laag kopen en hoog verkopen betekent in de technische analyse gericht kijken naar steun- en weerstandsniveaus en koerspatronen. PostNL en Starbucks naderen nu mogelijke draaipunten.

PostNL vanaf 2012 op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden

Het aandeel PostNL daalt in de afgelopen jaren in een tempo, waarbij de waardering van de beurskoers het niveau van een postzegel dreigt op te zoeken. Voordat deze flauwe grap bewaarheid wordt, komt er uit onverwachte hoek toch positief nieuws. In 2013 werd een laagste notering gesignaleerd bij € 1,4570. De laagste slotstand op maandbasis werd destijds gezet bij € 1,56. Voor de negende handelsweek op rij koerst PostNL nu af op een weekafsluiting onder de openingskoers van begin deze week. Aan de omklapregel na de neerwaartse uitbraak van de meerjarige tradingrange tussen ca. € 3,00 en € 4,50 wordt bij een koers op € 1,50 voldaan. En het aandeel PostNL is volgens de relatieve sterkte index (RSI) ‘oversold’. Ook postzegelaandelen kunnen opeens aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Starbucks Corp. (SBUX)

Na een jarenlange zijwaartse tradingrange tussen $ 48 en $ 65 begon het aandeel Starbacks Corp. weer in de smaak te vallen. Het koersdoel dat op basis van het omklappen van de tradingrange kon worden becijferd blijkt te liggen rond $ 82 ($ 65 + bandbreedte tradingrange $ 17). Vorige week was er sprake van grote vraag naar het aandeel, waarbij een langgerekte weekcandle ontstond tussen de openingskoers ($ 72,12) en weekafsluiting ($ 82,48). De beurskoers noteert nu rond $ 83,35 maar de smaak lijkt er deze week even af. Een daling onder $ 82 zou een eerste indicatie zijn voor een lauwe reactie naar ca. $ 72.

AEX-index op weekbasis vanaf juni 2018

In de weekgrafiek van de AEX-index lijkt sprake van twijfel. De openingskoers begin deze week kwam tot stand bij 552,45. Bij de opmaak van deze blog wordt een indexstand van 552,32 gesignaleerd. De hoogste notering deze week werd gezet bij 559,40. Deze waardering testte het koersniveau bij 559,15 halverwege mei bij de eerste herstelpoging na de neerwaartse trendbreuk. Nu de AEX ca. zeven indexpunten weggeeft, lijkt er sprake van nieuwe winstnemingen. De conclusie luidt daarom dat mogelijk een lagere top is gezet in een korte termijn dalend trendkanaal, waarvan de onderkant rond AEX 530 wordt becijferd.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×