Rebound poging na donkerrode maandag

De aandelenbeurzen lijken te worden opgeschrikt door de deltavariant van het coronavirus. Vandaag ondernemen de beurzen een poging om te herstellen.

Lees verder

De AEX-index verzwakt en grafiek van Shell oogt dramatisch

De AEX-index test de onderkant van de stijgende trend en lijkt verder te gaan verzwakken. De grafiek van Shell voorspelt niet veel goeds voor het olieconcern.

Lees verder

Beleggers beginnen vol goede moed aan het kwartaalcijferseizoen

Het risk-on scenario blijft gelden. Beleggers zetten de aandelen hoger in aanloop naar het kwartaalcijferseizoen. Vandaag trappen de Amerikaanse banken af.

Lees verder

De AEX-index wacht op nieuwe impulsen & Just Eat Takeaway oogt zwak

De AEX-index blijft hangen binnen de stijgende trend en wacht duidelijk op nieuwe impulsen. De technische conditie van het aandeel Just Eat Takeaway oogt zwak.

Lees verder

Wall Street op records in aanloop naar kwartaalcijferseizoen

De Amerikaanse beurzen blijven opwaarts kijken. Tijdens het aankomende kwartaalcijferseizoen zullen we erachter komen of deze waarderingen gerechtvaardigd zijn.

Lees verder

OPEC deal blijft uit: Olieprijs stijgt verder & Europa opent vlak

De zomerse beurs brengt weinig actie. De volumes zijn laag, maar de beurzen blijven wel opwaarts kijken. Meer actie bij onder andere goud en olie.

Lees verder

AEX stabiliseert binnen de stijgende trend & pullback-scenario bij Basic-Fit

De AEX-index laat wat stabilisatie zien binnen de stijgende trend. We bespreken de belangrijke kantelpunten en kijken ook naar de grafiek van Basic-Fit.

Lees verder

Arbeidsmarkt VS herstelt sterk & nieuwe OPEC-deal blijft uit

De Amerikaanse beurzen vestigen record na record. Vandaag blijft Wall Street gesloten en openen de Europese beurzen vlak. Ogen zijn gericht op de OPEC.

Lees verder

Amerikaans banenrapport in focus & China onderuit

Beleggers blijven positief en dat zorgt voor steeds hogere recordstanden op de Amerikaanse beurzen. Vandaag focust Wall Street op het banenrapport.

Lees verder

Futures vlak op rustige dag; beleggers kijken uit naar banenrapport VS

De futures wijzen op een vlakke start van de nieuwe handelsweek. Maandag valt er weinig te beleven, maar later deze week volgen inflatiecijfers en het banenrapport.

Lees verder

Beurzen openen opnieuw hoger na maandag-rally & Nasdaq flirt met weerstand

De beurzen gingen op maandag flink omhoog en lijken vandaag klaar voor verder herstel. Er is weinig richtinggevend nieuws maar beleggers tonen zich kooplustig.

Lees verder

Stijgende trend van AEX-index intact & ascending triangle bij Tesla

De AEX-index beweegt al maanden in een sterke opwaartse trends. De grafiek van Tesla vertoont een interessant patroon dat mogelijk een grote stijging voorziet.

Lees verder

Europese beurzen openen lager & Nikkei hard onderuit op rentevrees

De futures wijzen op een lagere start van de nieuwe handelsweek. In Azie gingen de beurzen hard onderuit, waarbij de Nikkei opviel met een verlies van bijna 4%.

Lees verder

Nasdaq-100 op all-time high & grondstoffen onderuit

Beleggers grijpen weer massaal naar techaandelen. Ondertussen maakten de prijzen van onder andere palladium, koper en platinum een snoekduik.

Lees verder

De AEX-index heeft hogere koersen in het vizier

De AEX-index is uitgebroken en kan nu hogere koersen gaan opzoeken. Aan de hand van het omgekeerde hoofd&schouder patroon hebben we een koersdoel van 764 punten berekend.

Lees verder

Deutsche Bank schets doemscenario voor inflatie & Biogen knalt omhoog

Deutsche Bank waarschuwt voor de gevaren van de hogere inflatie en het uitblijven van zogeheten 'tapering'. De koers van Biogen schiet omhoog na goedkeuring alzheimer-medicijn.

Lees verder

Gaan de beurzen een warme zomer tegemoet? Technische Analyses van de AEX & Nasdaq

De AEX-index laat een interessant patroon zien wat tot grote koersstijgingen kan leiden. Technologie lijkt ook klaar voor een inhaalslag met technische verbeteringen in de Nasdaq.

Lees verder

Wereldwijde belastinghervorming & beleggers kijken uit naar ECB en Inflatiecijfers

De futures staan licht lager aan het begin van de nieuwe handelsweek. Deze week kijken beleggers naar het rentebesluit van de ECB en de inflatiecijfers.

Lees verder

Wall Street focust op banenrapport & Rusland deelt tik uit aan dollar

Het voorlopige banenrapport van ADP toonde een sterke verbetering. Vandaag maakt de Amerikaanse overheid de officiele werkloosheidscijfers bekend. Ook wordt gekeken naar de loongroei.

Lees verder

De AEX-index wacht op uitbraak & Apple in een driehoeksformatie

De AEX-index blijft consolideren binnen de broadening formatie. Het is wachten op een uitbraak net als bij Apple dat zich in een driehoek bevindt.

Lees verder

Europa start vlak & Wall Street dicht vanwege Memorial Day

De Amerikaanse beurzen blijven gesloten op Memorial Day. De Europese beurzen gaan vlak van start en de volumes blijven naar verwachting laag.

Lees verder

Amerikaanse arbeidsmarkt verbetert & short squeeze bij AMC Entertainment

De Amerikaanse arbeidsmarkt toont steeds meer verbeteringen nu het aantal WW-aanvragen blijft dalen. De bioscoopketen AMC Entertainment laat een short squeeze zien.

Lees verder

Meme-aandelen weer in de schijnwerpers op kalm Wall Street

De Amerikaanse beurzen doen het rustig aan, maar beleggers vermaken zich met zogeheten meme-aandelen. Onder andere GameStop en AMC Entertainment schieten omhoog.

Lees verder

De AEX en BEL20 zien beide twee wijzigingen

Het is de tijd van het jaar dat beurzen hun indices herstructureren. De AEX-index en BEL20-index kenden een aantal dagen geleden beide twee wijzigingen.

Lees verder

TA van Edward Loef – Gevallen engel en wedergeboorte

Het aandeel Galapagos is een zgn. ‘gevallen engel’. Kon. Bam Groep lijkt uit de dood te herrijzen. En de AEX lonkt naar recordniveau.

Lees verder

Tech redt AEX | Terugblik 2020

In dit artikel blikken we kort terug op het jaar van de AEX. Wat waren de grootste stijgers en dalers? En welke invloed heef technologie op het rendement?

Lees verder

TA: ‘Volatiliteit in opgaande trend’

In de afgelopen dagen worden allerlei financiële noodmaatregelen afgekondigd die ervoor moeten zorgen dat de onrust wordt weggenomen. Werkt het?

Lees verder

TA: ‘Basic Fit en flexibel blijven’

Hoe blijf ik gezond? Dat is eerste vraag die je ook als belegger nu stelt. Maar hoe overleeft u eigenlijk de beursbewegingen?

Lees verder

TA: ‘Gevarendriehoek in Shanghai & Shenzhen index’

De recente berichtgeving uit Wuhan, de Chinese stad waar de geest uit de fles raakte, suggereert de virusdreiging onder controle te hebben. De ‘markt’ beweert iets anders.

Lees verder

TA: ‘PASSIEF BELEGGEN = WENSDENKEN’

De wereld is wakker geschrokken. Er waart een virus rond. De gevolgen zijn verlammend. Is het nu tijd om stil te zitten afwachten of om juist actief te worden?

Lees verder

TA: ‘ING Groep en Aegon koopwaardig?’

De banken en verzekeraars waren 20 jaar geleden relatief zwaar vertegenwoordigd in de beursindices en zeer geliefd onder beleggers. Hoe zit dat nu?

Lees verder

TA: ‘VASTGOED hoe het mis ging’

Beleggen in vastgoed vraagt om bijzondere kennis en vaardigheden om goed geld te verdienen. Dat geldt eigenlijk ook voor voorspellen met behulp van grafieken.

Lees verder

TA: ‘Zijn Shell en Air France KLM veilig geland?’

Wanneer het buiten flink stormt, verwacht dan het landen van beurskoersen niet zonder slag of stoot verloopt. Shell en Air France-KLM kunnen wel wat hulp gebruiken.

Lees verder

TA: ‘Supermarkten presteren super!’

De onzekerheden in de wereld zijn opeens heel dichtbij gekomen. Zo dichtbij zelfs, dat mensen massaal besluiten om bij de supermarkten te gaan hamsteren.

Lees verder

TA: ‘Zilver weer glansrijk?’

Een gouden regel is dat je moet kopen als iedereen verkoopt en de koerswinst moet verzilveren als iedereen weer koopt. Deze wijsheid mag worden opgepoetst.

Lees verder

TA: ‘Volatiliteitsindex (VIX) blijft oplopen’

Het beurssentiment is op drift geraakt deze week waardoor een historische week in opperste verwarring wordt afgesloten. Let a.u.b. op de feiten!

Lees verder

TA: ‘Harde landing Boeing dichterbij’

Twee maanden geleden werd de glinstering van een diamantpatroon in de koersgrafiek van Boeing gesignaleerd. Grafieken voorspellen soms crashes!

Lees verder

TA: ‘Wereldwijd vangnet moet klap opvangen’

Door alle turbulentie in de aandelenmarkten en de nodige olie op het vuur is er wereldwijd behoefte ontstaan aan een allesomvattend vangnet om de schade te beperken.

Lees verder

TA: ‘Alles gaat uiteindelijk voorbij’

Het is vandaag – 9 maart 2020 – gevoelsmatig een handelsdag zoals op 19 oktober 1987 (‘Black Monday’). Er is goed nieuws in aantocht. Alles gaat voorbij!

Lees verder

TA: ‘Trending futures ook na het weekend?’

Vele markten en afgeleide instrumenten tonen recente overdreven sterk bewegingen. Maar soms winnen die bewegingen aan momentum. Dat is nu gevaarlijk!

Lees verder

TA: ‘Met slippende banden uit de bocht’

U leest elke dag deze column. Mogelijk met bezwete handen aan het stuur en de voeten bij zowel het gas- als rempedaal. U heeft dus goede banden nodig!

Lees verder

TA: ‘THERMO FISHER SCIENTIFIC technische diagnose’

Waar liggen de kansen deze dolle dagen? Trendvolgers kijken naar momentumaandelen. Zo ook het aandeel Thermo Fisher Scientific.

Lees verder

TA: ‘Koffietracker met een schaal ‘bon’ Bunds’

Het is gelet op de hectiek in de aandelenmarkten begrijpelijk dat de trend in de koffieprijs of in staatsleningen niet goed wordt oppikt.

Lees verder

TA: ‘Winstnemen in speculatieve aandelen?’

Eerder werd duidelijk dat het Coronavirus ook beleggers en speculanten had besmet. Wat is nu de technische status van Inovio Pharmaceuticals en Novavax.

Lees verder

Crisis Aandelen: waarin beleggen tijdens een crisis

Waarin beleggen tijdens een recessie? Wat zijn strategieën die werken & welke aandelen kunnen een crisis weerstaan en profiteren van de paniek.

Lees verder

TA: ‘Nasdaq-100 index valt uit trendkanaal’

Wereldwijd dalen de beurskoersen. Wall Street heeft lange tijd leiderschap getoond, maar valt nu ook uit de boot. De Nasdaq-100 index valt uit haar stijgende trendkanaal.

Lees verder

TA: ‘MSCI USD World Index test driedubbele steun’

Vandaag verschijnen er extra NOS-uitzendingen over het coronavirus. De media beleven gouden tijden. Aandelenbeleggers kijken liever naar de wereldaandelenindex.

Lees verder

TA: ‘Profiteren van oversoldwaarderingen’

De snelheid en de omvang van de koersdalingen in de aandelenmarkten hebben voor verrassingen gezorgd. Maar hoe profiteert u nu?

Lees verder

TA: ‘Kritische drempels worden getest’

De wereldwijd toenemende aandacht voor de uitdijende besmettingsverschijnselen van het beruchte coronavirus duwt beleggers naar een kritische drempel.

Lees verder

TA: ‘VIX virus naar 35?’

Het covid-19 virus komt dichterbij. Het coronavirus is niet langer een ver van mijn ziekenhuisbed verhaal. Beleggers haasten zich nu richting veiliger havens.

Lees verder

TA: ‘Twee hoofdschouderpatronen’

De meest bekende technische koersformatie is het zgn. ‘hoofdschouderpatroon’. Dit patroon komt zowel voor als continuatiepatroon als trendomkeerpatroon.

Lees verder

TA: ‘FUGRO herwint het vertrouwen’

In de afgelopen jaren leek het aandeel Fugro voortdurend op zoek naar nieuwe bodems. Eindelijk lijkt het tij voor langere tijd in positieve zin te keren.

Lees verder

TA: ‘Verrassingsaandeel 2020 bewijst zich’

Het Amerikaanse aandeel Enphase Energy werd in het LYNX Eindejaarsmagazine getipt als ‘verrassingsaandeel’ in 2020. Vandaag lijkt een update wenselijk.

Lees verder

TA: ‘Coronavirus voedt de speculatiedrift’

Bij beleggen en traden zijn er uiteenlopende rationele argumenten die aanzetten tot handelsgedrag. Maar hoe groter de onzekerheden, des te wilder de fantasie geprikkeld wordt.

Lees verder

TA: ‘EUR/USD rijp voor technisch herstel’

De financiële persbureaus wijten de zwakte in de euro aan de angst voor het coronavirus en strubbelingen in de Duitse economie. Technisch gloort er hoop.

Lees verder

Beurscrashes: komt er een beurscrash in 2020?

Is er een beurscrash in aantocht in 2020? Een beurscrash voorspellen is lastig. Welke signalen zijn er en wat moet u doen ten tijden van een crash?

Lees verder

De beste Nederlandse dividendaandelen van dit moment

Nederlandse dividendaandelen uit de AEX zijn een populaire investering. In dit artikel bespreekt Wubbe Bos de 17 beste Nederlandse dividendaandelen.

Lees verder

TA: ‘Beursbarometers versus VS-China deal’

De bekende beursindices in Wall Street zijn recent vooruitgelopen op een mogelijk (deel)akkoord tussen de VS en China. Welke boodschap hebben de beursbarometers?

Lees verder

TA: ‘Duitse gevarendriehoek’

Een bekend gezegde luidt dat je bij twijfel beter niet kunt inhalen. Terwijl Duitse index hoger koerst, bevindt Deutsche Bank zich nog in de gevarendriehoek

Lees verder

De 6 beste defensieve aandelen van dit moment

In dit artikel bespreekt Wubbe Bos de 5 beste defensieve aandelen. Waar moet u op letten bij de aankoop van defensieve aandelen?

Lees verder

Bull- en bearmarkten: signalen van de markt en hoe om te gaan met stieren en beren

Wat zijn bull- en bearmarkten? Wat zijn de signalen en hoe positioneren beleggers zich. In dit artikel geeft Wubbe Bos uitleg over bull- en bearmarkten.

Lees verder

De 5 beste small cap aandelen van dit moment

In dit artikel bespreekt Wubbe Bos de 5 beste small cap aandelen. Waar moet u op letten bij het uitzoeken en kopen van small cap aandelen?

Lees verder

Alles wat u moet weten over de AEX index

De AEX index wordt vaak gezien als de graadmeter voor de stand van de Nederlandse economie. Maar hoe betrouwbaar is de Amsterdamse index?

Lees verder

AEX bereikt nieuwe weerstand & olie sluipt omhoog

In de VS & Europa worden waarschuwingssignalen genegeerd en stijgen de beurzen. De olieprijs sluipt omhoog en helpt de OPEC & Amerikaanse olieproducenten.

Lees verder

De 5 beste Europese dividendaandelen van dit moment

In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen de 5 beste Europese dividendaandelen. Waar moet u bij het uitzoeken van aandelen met een hoog dividend op letten?

Lees verder

Aandelenmarkten staan op belangrijk kruispunt

Beleggers werden gisteren echter opgeschrikt doordat verschillende landen de economische vooruitzichten neerwaarts bijstelde.

Lees verder

Aandelenmarkten rijp voor correctie & schrikreactie bij ASML

Na weken van koersstijgingen lijkt het sentiment weer te keren. Economische data uit Duitsland en China vielen tegen. Het IMF temperde groeiverwachtingen.

Lees verder

Herstel in VS & Olie richting weerstand

In het nieuwe jaar zien we een duidelijk herstel op de Amerikaanse aandelenmarkten. De beurzen werden onder andere geholpen door de banenmarkt in de VS die uitstekende cijfers liet zien.

Lees verder

Apple en de correcties op de aandelenmarkt

Een omzetwaarschuwing van Apple duwde het aandeel 10% naar beneden. Lagere iPhone verkopen en verkoopdruk in China duwde de verwachte omzet naar $ 84 miljard. De markt reageerde hier heftig op en dit zagen we onder andere in de spike van de Japanse yen.

Lees verder

Slechte cijfers uit China bezorgen beleggers nieuwjaarskater

Met de daling van vandaag lijkt de negatieve trend van 2018 te worden voortgezet. Technisch tonen alle indices zwakte en we zien dat beleggers vluchten naar veilige havens.

Lees verder

LYNX blikt vooruit op 2019

In deze eindejaarsspecial bespreken de beleggingsspecialisten Wubbe Bos en Justin Blekemolen echter vooral de vooruitzichten voor het komende jaar. Welke gebeurtenissen moeten beleggers rekening mee houden? Gaat olie herstellen? Gaat goud stijgen en gaan de beurzen crashen?

Lees verder

S&P 500 zakt in, Takeaway schiet omhoog en een beleggingsidee

Een forse correctie op de internationale aandelenmarkten heeft nu ook de VS bereikt. De S&P 500 is in het rood gezakt, maar ook een dalende markt biedt kansen.

Lees verder

Brexit & handelsoorlog zorgen voor onrust

Het overleg tussen China en de VS lijkt in een volgende fase te zijn gekomen. Brexit blijft ook een reden tot zorg, het uitstellen van de stemming stelt de problemen enkel uit. De deadline komt steeds dichterbij.

Lees verder

Angst voor economische groeivertraging zorgt voor dalende aandelenbeurzen

De beurzen in de VS zijn gisteren flink opgeschrikt door een daling van ruim 3%. De negatieve stemming kwam vanuit de obligatiemarkt waar de verschillen in de rentes op de Amerikaanse staatsleningen steeds kleiner worden.

Lees verder

Brexit & NASDAQ duwen de beurzen naar beneden

De leidende technologiesector heeft de weg naar beneden ingezet en de andere indices lijken te volgen. Door dit negatieve sentiment wordt met name de Duitse DAX getroffen.

Lees verder

FANG en olie onder druk

De bekende technologieaandelen drukken zwaar op de beurzen in de VS. De Nasdaq is inmiddels onder de bodem van eind oktober gezakt. Bekijk het in de LYNX Marktupdate.

Lees verder

Onrust blijft boven de markten hangen

De aandelenmarkten hebben de afgelopen dagen wederom koersdruk ervaren. Zowel de S&P 500 als de AEX zijn op weerstand gestuit.

Lees verder

S&P 500 stuit op weerstand, hoe nu verder?

De zorgen over de verkiezingen, de handelsoorlog en de stijgende rente lijken even naar de achtergrond te zijn verdwenen. Dit vertaald zich terug in een sterk herstel op de beurzen.

Lees verder

Democraten pakken het huis, Ahold verplettert verwachtingen

In de VS hebben de Democraten het Huis van Afgevaardigden gewonnen. De markten reageren verrassend genoeg erg positief op de uitslag.

Lees verder

Opluchtingsrally stuwt de beurzen omhoog

Er is sprake van een heuse opluchtingsrally, nadat de beurzen eerst een forse correctie lieten zien.Ook maakte Apple haar kwartaalcijfers bekend. Wubbe en Justin bespreken dit en meer in de nieuwe LYNX Weekupdate.

Lees verder

Aandelenmarkten komen op adem

De beurzen lijken rijp voor wat herstel na al het geweld van de afgelopen maand. De RSI indicator signaleert een mogelijk herstel bij de S&P 500. Bekijk het in de LYNX Marktupdate.

Lees verder

Beer komt uit winterslaap

Ondanks pogingen van de Chinese overheid om de markten te stimuleren is de beer wakker geworden. De markten stegen maandag nog even, maar vielen daarna weer naar beneden. De S&P 500 verspilde haar jaarwinst en ook de resultaten van Alphabet vielen niet in goede aarde.

Lees verder

De S&P 500 vormt een mogelijke lagere top

De financiële markten blijven erg volatiel. Gisteren zagen we in de VS intraday een sterke rally waardoor de beurzen in Europa vandaag wat lijken te herstellen van de forse verliezen.

Lees verder

Volatiliteit blijft hoog op beurzen

De beurzen blijven nerveus door de opstapeling van zorgen in de wereld. De hogere rente, de handelsoorlog, en een eventuele overwaardering van aandelen maakt beleggers voorzichtig.

Lees verder

Netflix schiet omhoog & de indices herstellen

De Amerikaanse indices hadden gisteren een goede dag en beleefden een sterk herstel waarbij de NASDAQ 2,9% steeg. Nabeurs kwam Netflix met cijfers die uitstekend werden ontvangen.

Lees verder

Beurzen onderuit in week van hogere rentes

De oplopende Amerikaanse rente duwde de aandelenkoersen flink in het rood. De NASDAQ verloor 10% van de top en dit zorgde voor opkomende paniek bij sommige beleggers

Lees verder

Paniek op de beurzen! Wat is er aan de hand?

De paniek is toegeslagen op de financiële markten. Over de hele wereld zien we forse verliezen op de belangrijkste beurzen. In deze video bespreken Justin Blekemolen en Wubbe Bos wat ten grondslag ligt aan de huidige daling op de aandelenmarkten. 

Lees verder

Chinees tech-schandaal & Unilever creëren onrust

Wubbe Bos en Justin Blekemolen spreken in de nieuwe LYNX Weekupdate over het nieuwe handelsverdrag tussen Amerika, Mexico en Canada, de Italiaanse begroting en de stijgende Amerikaanse rente.

Lees verder

Positieve stemming op de beurs

Het nieuws dat de Italiaanse regering toch het begrotingstekort sterk gaat terug dringen dan eerder was gepland gaf de beurzen vleugels.Bekijk het in de nieuwe LYNX Marktupdate.

Lees verder

Negatief sentiment op beurzen na onrust in Italië

Aankomende week zullen beleggers vooral benieuwd zijn of de politieke onrust in Italië nog een staartje krijgt. Uiteraard blijft de inmiddels mondiale handelsoorlog op de achtergrond spelen.

Lees verder

Aandelenmarkten positief gestemd in aanloop naar rentebesluit Fed

Voor vandaag zijn alle ogen gericht op het rentebesluit van de Fed om 20:00 en de toelichting van de FOMC op het beleid om 20:30. Bekijk de LYNX Marktupdate.

Lees verder

Beurzen in herstelmodus

De aandelenmarkten in de VS en China konden afgelopen week mooi herstellen nadat de VS eindelijk bereid lijkt om water bij de wijn te doen in het handelsconflict.

Lees verder

Aandelenmarkten veren op

De beurzen in de VS lieten gisteren een mooi herstel zien aangevoerd door Apple en andere techgiganten. In China blijven beleggers angstig voor de mogelijke gevolgen van de handelsoorlog.

Lees verder

Aandelenmarkt doet een stapje terug

De aandelenmarkten in de VS doen een stapje terug nadat er eerder nog records op te koersborden verschenen. Beleggingsspecialisten Tom Straver en Justin Blekemolen bespreken dit en meer in de nieuwe LYNX Marktupdate.

Lees verder

Records op Wall Street, maar politieke onrust neemt toe

De S&P 500 zette gisteren een nieuwe all-time high neer. Echter, na het nieuws over de voormalig topadvocaat van Trump liep de index direct terug richting het slot. Verder laat Europa vandaag een sterke handelssessie zien en spreekt Fed-voorzitter Powell deze week op het Jackson Hole symposium. Bekijk dit en meer.

Lees verder

De invloed van Turkije & China op de markten

Afgelopen week was het onrustig op de beurzen. Eerst verloor de Turkse lira veel in waarde, daarna zakte de Chinese beurs verder door het ijs, wat ook veel onrust op de grondstoffenmarkten veroorzaakte. Dit alles lijkt de Amerikaanse beurzen nauwelijks te deren, maar heeft wel duidelijk effect op de Nederlandse AEX.

Lees verder

Turkije lijkt te stabiliseren, terwijl China de beurs naar beneden sleurt

Na de devaluatie van de Turkse lira leek het vandaag aanvankelijk een rustige dag te worden. De Turkse lira leek wat te herstellen en de S&P 500 zette de goede resultaten van gisteren voort. Slecht nieuws uit China trekt de beurs weer naar beneden. De AEX heeft hier ook last van en staat hierdoor fors in het rood.

Lees verder

S&P 500 nadert all-time high

De S&P 500 nadert haar all-time high van eerder dit jaar. Gisteren stond Tesla volop in de schijnwerpers nadat Elon Musk, de CEO, in een tweet liet weten te overwegen het bedrijf van de beurs te halen voor $420,- per aandeel. Ahold Delhaize kwam vandaag met teleurstellende cijfers. AEX blijft rond jaartop hangen.

Lees verder

Apple trekt Nasdaq uit het slop terwijl China verder wegzakt

Apple ging nabeurs ruim 3% omhoog geholpen door sterke kwartaalresultaten. De oorzaak voor de hogere omzet en winsten was onder andere de hogere prijs voor de iPhone X. De Nasdaq profiteert hiervan en hersteld zo van de harde klappen die het de afgelopen dagen moest verwerken.

Lees verder

Terugblik FAANG & Vooruitblik centrale banken en kwartaalcijfers

Afgelopen week was de verzoening tussen Juncker & Trump positief nieuws voor autofabrikanten. Volgende week staat naast kwartaalcijfers ook in het teken van economische cijfers. Zo komen de Bank of Japan (BOJ), Fed en Bank of England (BOE) met een rentebesluit.

Lees verder

Verrassend Peugeot & sterke Nasdaq

Beleggers waren razend enthousiast over Peugeot en stuwde het aandeel 14% omhoog, ook vandaag staat het aandeel ruim 2% in de plus. De AEX doet het erg goed vergeleken met de andere Europese beurzen en staat op het hoogste punt in 17 jaar.

Lees verder

Aandelenmarkten tonen optimisme

De zorgen omtrent de handelsoorlog zijn even naar de achtergrond verdwenen. De aandacht van beleggers gaat nu vooral uit naar de kwartaalcijfers.

Lees verder

Onrust op financiële markten om handelsoorlog

De angst op de aandelenmarkten is weer teruggekeerd nadat de Amerikaanse regering gisteravond een lijst publiceerde met Chinese producten waarvoor zij de importheffingen met 10 procent wil verhogen. 

Lees verder

Aandelenmarkten wachten op nieuwe impulsen

Beleggers in Europa doen het vandaag rustig aan bij gebrek aan richtinggevend nieuws. De Nederlandse beurs zit al een tijdje gevangen in een smalle bandbreedte tussen grofweg 544 en 555 punten.

Lees verder

Aandelenmarkten positief gestemd in aanloop naar belangrijke handelsweek

De onzekerheid over de handelsoorlog lijkt voor nu weinig rol van betekenis te hebben voor beleggers. Daarnaast blijft de politieke situatie in Italië met name van belang voor de obligatiemarkten. Over de hele linie lopen de yields in Europa op.

Lees verder

Italiaanse angst en hernieuwde zorgen handelsoorlog verpesten sentiment

Hernieuwde zorgen over de handelsoorlog zorgen voor toenemende onzekerheid nu Trump zich niet bepaald enthousiast uitliet over de eerdere onderhandelingen van vorige week.

Lees verder

Eerste scheuren in de bullmarkt door aantrekkende rente

Het kwartaalcijferseizoen lijkt goed van start te gaan. Toch doen grote indices een stapje terug. Beleggers zijn niet tevreden met de cijfers van de techgiganten en dividendaandelen in de DAX worden in de etalage gezet. Zijn dit de eerste scheuren in de bullmarkt?

Lees verder

AEX-index weet te overtuigen, weg ingezet naar de 557 punten

In Europa komt de AEX overtuigend over, waarbij onze beursgraadmeter voor de verandering eens veel andere indices achter zich laat. Zo is een duidelijke outperformance zichtbaar ten opzichte van de oosterburen.

Lees verder

AEX-index ondanks knotsgekke handelsdagen richtingloos

Onzekere handelsdagen over in hoeverre de situatie tussen China en de VS gaat escaleren worden opgevolgd door opluchtingsrally’s. Per saldo kiest de AEX-index nog altijd geen richting en koerst het nog altijd binnen de zijwaartse trend.

Lees verder

Correctie in technologiesector lijkt AEX-index fataal te gaan worden

De Europese aandelenbeurzen staan vandaag flink onder druk na de opvallende en snelle daling die gisteravond op Wall Street plaatsvond. Tycho Schaaf en Roy van Santen bespreken het in de nieuwe LYNX Marktupdate.

Lees verder

Perfectioneer uw optiestrategie met maand-, week- en dagopties

De maandelijkse optie expiratie wordt gezien als de grote expiratie van de AEX. Er bestaan echter ook dag- & weekopties. Waarin verschillen deze opties?

Lees verder

Sentiment onder beleggers verandert

De laatste weken bevindt de AEX-index zich in een zijwaartse trend, beleggers lijken geduldig af te wachten waar toe de nieuwe maatregelen van Trump gaan leiden.

Lees verder

DAX-index weet neerwaartse uitbraak vooralsnog af te wenden

Als gevolg van de opvallende verkiezingsuitslag in Italië en de dreiging van Trump om maatregelen te nemen tegen Europese automakers, opende de Duitse hoofdgraadmeter onder het belangrijke steunniveau.

Lees verder

Stijgende dollar zorgt voor steun in Europa

Na een lagere opening in Europa krabbelen de beurzen weer op richting positief terrein. Met name de stijgende dollar is goed nieuws voor de Europese beurzen.

Lees verder

Europese aandelen onder druk ondanks sterke start Chinese nieuwjaar

In Europa staan de aandelenmarkten onder druk en lopen de verliezen op richting de 1%, mede te verklaren door teleurstellende PMI cijfers uit Duitsland en de Eurozone.

Lees verder

Erop of eronder voor huidige beurssentiment

De reden dat beleggers vorige week in paniek raakte had alles te maken met angst voor stijgende inflatie in de Verenigde Staten. Vanmiddag om 14:30 uur wordt het inflatiecijfer in de VS naar buiten gebracht.

Lees verder

Beleggers moeten oppassen voor enorme volatiliteit

De financiële markten staan sinds afgelopen vrijdag op z’n kop. Waar moet u als belegger op letten in deze extreme situatie? Roy van Santen en Tycho Schaaf bespreken dit in een nieuwe LYNX Marktupdate.

Lees verder

Duidelijke underperformance aandeel Apple reden tot zorg?

Na beter dan verwachte bedrijfscijfers van onder meer Amazon leek er vanochtend geen vuiltje aan de lucht te zijn. De Nasdaq future noteerde vanochtend op een mooie plus van 0,5%, terwijl Europa nagenoeg onveranderd opende.

Lees verder

Cijfers techgiganten bepalen of correctie wordt voortgezet

De indices wereldwijd herstellen vandaag licht van de verliezen van eerder deze week. Deze week staan er veel nieuwe kwartaalcijfers op het programma.

Lees verder

Europese beurzen zwak ondanks fantastisch slot op Wall Street

De Europese beurzen liggen vanochtend licht onder druk na een negatieve handelsdag in China. Tycho & Roy bespreken in het een nieuwe LYNX Marktupdate.

Lees verder

Trump’s beleid geeft goud vleugels

Vanwege een zeer opvallende verzwakking van de Amerikaanse dollar, zien we de laatste week een groot verschil tussen de Amerikaanse en Europese aandelenmarkten.

Lees verder

AEX-index ketst af op zwaar weerstandsniveau

De AEX-index is vooralsnog exact afgeketst op het zware weerstandsniveau uit 2007, het moment vlak voor het uitbreken van de financiële crisis.

Lees verder

AEX-index hard op weg richting jaartop van 2007

De AEX is technisch uitgebroken en daarmee hard op weg richting de top uit 2007. Deze top werd kort voor het uitbreken van de financiële crisis bereikt.

Lees verder

Is de eindejaarsrally in de AEX begonnen?

De AEX-index heeft een correctie uit het boekje achter de rug. Is de eindejaarsrally in de AEX reeds gestart? Bekijk het in de LYNX Marktupdate.

Lees verder

Wat is het grote verschil tussen Wall Street en de Europese indices?

De belangrijkste indices bereikten nieuwe all-time highs, maar de Europese indices deden niet mee met de opwaartse beweging. Wat is de reden?

Lees verder

Sentiment AEX ijzersterk ondanks valse start

De Europese beurzen weten nog altijd van geen ophouden. Iedere downtick lijkt direct door beleggers te worden aangegrepen om in te stappen.

Lees verder

AEX-index rijp voor gezonde tegenreactie

Al dagen probeert de AEX het positieve sentiment van de afgelopen weken voort te zetten, maar elke poging om de rally voort te zetten stuit op weerstand.

Lees verder

AEX-index blijft achter ondanks lancering op Wall Street

De beurzen op Wall Street lieten gisteren een uiterst sterk beeld optekenen. De langverwachte uitbraak in de Nasdaq 100 future vond eindelijk plaats.

Lees verder

AEX nadert weerstandsniveau rond de 526 punten

Dat de onrust vorige week van tijdelijke aard is geweest, kunnen beleggers goed zien aan de ontwikkeling van de Amsterdamse volatiliteitsindex (VAEX).

Lees verder

Technische uitbraak AEX bevestigd door kwartaalcijfers

Het positieve sentiment op de Europese beurzen is weer volledig terug nu het cijferseizoen is begonnen. Met name in Nederland is het een goed begin geweest.

Lees verder

Waarom AEX opties uniek zijn

Tienduizenden contracten AEX opties worden er dagelijks verhandeld. De AEX opties worden verhandeld via de aanbieder Euronext.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×