Technische analyse AEX – AEX zet correctie in

Technische analyse AEX 08-03-2019

Korte termijn technische analyse AEX:

Het duurde even maar het lange wachten wordt ‘beloond’. De rising wedge werd al vorige week verlaten maar de AEX index bleef nog een aantal dagen vlak onder de weerstand hangen. Deze weerstand rond de 544 punten werd gevormd door de koersbodems van vorig jaar, maar bleek uiteindelijk toch te zwaar. Met de daling onder de meest recente koersbodems is een verzwakking opgetreden. Het eerste koersdoel is de steun rond 526,69 punten, waar de bodem van 8 februari 2019 ligt. De AEX heeft echter ruimte om dieper te corrigeren. Er ligt overigens ook nog een gap rond de 500 punten die werd gevormd bij het herstel eerder dit jaar. Dit soort koersgaten worden vaak vroeg of laat ‘opgevuld’.

Als we de fibonacci retracement intekenen zien we nog een aantal belangrijke steunpunten. Vlak onder de 509 punten ligt het 50% fibonacci niveau. Als de AEX hierheen daalt dan wordt ongeveer de helft van de stijging van de afgelopen maanden teruggegeven. Dit is heel normaal in een stijgende trend, en hierna zou de index eventueel weer kunnen herstellen. Het niveau op 61,8% wordt ook wel eens de ‘golden ratio’ genoemd, dit fibonacci-niveau fungeert vaak als belangrijk steunniveau met veel aantrekkingskracht. Als de AEX ook dit niveau weet te bereiken dat rond de 500 punten ligt, dan sluit de AEX ook gelijk de hiervoor genoemde koersgap.

Alternatief scenario is natuurlijk dat de index al sneller weer weet te herstellen. Echter mag elke opleving voorlopig als verkoopmoment worden beschouwd. Enkel een doorbraak boven de 544 punten zou een technische verbetering opleveren.

Technische analyse van de AEX

Technische analyse AEX

Vergroten

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27