TA: ‘Ajax versus Juventus’

Voetbal is emotie. Zoveel is wel weer duidelijk geworden na afloop van de voetbalwedstrijd tussen het Amsterdamse AJAX en Juventus in Turijn in de strijd voor een plek van de halve finales van de Champions League. Beleggen is ook emotie, zo blijkt uit de aandelenkoersen van Ajax en Juventus.

AJAX koersverloop in 2019

De beurskoers van AJAX steeg vandaag naar een nieuwe recordstand. Na afloop van de gewonnen voetbalmatch tegen Juventus stonden voorbeurs de kopers in een euforische staat van emotie in de rij om een aandeel AJAX te bemachtigen. Het aandeel AJAX sloot gisteren voor aanvang van de wedstrijd op € 17,15 al op nieuwe hoogste slotstand. Beleggers antipeerden al op een overwinning. Hedenochtend opende het aandeel AJAX op € 18,90 en dat veroorzaakte een gat in de koersgrafiek. Maar kort na deze explosieve koopacties werd er vrijwel direct besloten door sommigen om de  koerswinst te verzilveren. Vraag en aanbod hielden elkaar tot aan de opmaak van deze technische analyse blog in evenwicht. De overwinningsroes zal nog wel even voortduren. Een daling onder de slotkoers van 16 april lijkt zelfs bij winstnemingen niet aan de orde.

AJAX koersverloop in 2019

Juventus koersverloop vanaf 2018

Beleggers lieten vandaag ook hun emoties zien in het aandeel Juventus. De beurskoers van Juventus opende vandaag op € 1,30 maar liefst 23% onder de slotkoers (€ 1,6875) van gisteren voor aanvang van de voetbalwedstrijd tegen AJAX . Maar vrijwel direct na deze uitverkoop, die ongetwijfeld te maken heeft met de teleurstelling over de negatieve afloop voor Juventus van de wedstrijd, was de emotie eruit. Emotieloze beleggers kijken naar trends en trendlijnen en zagen een mooi excuus om aan de onderkant van de stijgende steunlijn het aandeel Juventus te kopen. Dat is ook gerechtvaardigd gelet op de stijgende hellingshoeken van de 20/120-daags gemiddelden. Het 120-daags gemiddelde heeft afgelopen maanden ook vaker als vangnet gediend om de waarde van Juventus te bewaken.

Juventus koersverloop vanaf 2018

AEX-index vanaf 1 maart 2019 op uurbasis

In 2018 werd een hoogste notering in de AEX-index bereikt bij 576,90. Afgelopen maand werden twee bodems gezet die met een trendlijn aan elkaar gelinkt kunnen worden en vanuit de trendvolgende benadering mag worden doorgetrokken naar de toekomst. Voor indicaties van koersdoelen worden zulke trendlijnen ook evenwijdig getrokken langs koerstoppen. De actuele koersontwikkeling in de AEX-index suggereert dan ook een spoedige test van de koerstop uit 2018. Bij een indexstand onder de stijgende steunlijn (< AEX 555) verdwijnt het hogere koersdoel weer uit beeld.

AEX-index vanaf 1 maart 2019 op uurbasis

Kijk hier de masterclass over Technische Analyse terug:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27