TA: ‘BYE BYE BAIDU’

Beleggers in internetaandelen kunnen beter hun vingers niet branden aan het Chinese aandeel BAIDU.COM

AEX op uurbasis vanaf 31 oktober 2017

De afgebeelde koersgrafiek van de AEX-index op uurbasis deze maand is bijgewerkt t/m 29 november (slotkoers 541,42). De boodschap van Elliott Wave golvenstructuur komt via deze grafiek het beste tot z’n recht. We zien een impuls-achtige daling waarin de herstelpogingen in de eerste helft van november relatief zwak en kortstondig zijn. Anders gezegd, de verkoopdruk is overtuigend.

De correctieve herstelbeweging is ook zwak, want de stijgingen en dalingen overlappen elkaar. De bulls en de bears houden in elkaar in wankel evenwicht. De vijf bewegingen naar de bodem en drie bewegingen in een ABC-zigzag omhoog wijzen op een klassieke bearish afloop. Het koersdoel wordt AEX 524 in de maand december.

US dollar index op maandbasis vanaf 2008

De voorgenomen renteverhogingen door het Amerikaanse stelsel van Centrale Banken geven een fundamenteel excuus om een sterkere Amerikaanse dollar te verwachten tegenover andere valuta in de wereld. De US dollar index vertegenwoordigt de waarde van de Amerikaanse munt tegenover de euro, de Japanse yen, het Britse pond, de Canadese dollar, Zweedse kroon en Zwitserse frank.

Het lange termijn en meerjarige stijgende trendkanaal van de US dollar index rechtvaardigt de fundamentele denkrichting. Echter, op maandbasis blijkt de geboekte koerswinst van oktober deze maand volledig overschaduwt door koersverlies. Het is dus mogelijk dat de US Dollar index eerst terug moet zakken naar de meerjarige stijgende steunlijn, voordat het vertrouwen in de US dollar terugkeert.

Baidu Inc. op maandbasis vanaf 2009

Uit de getoonde koersgrafiek in de MSCI China index op 28 november jl. blijkt dat beleggers weer op een gevaarlijke manier spelen met vuur. Deze maand blijkt de Shanghai & Shenzhen index met bijna 3% te zijn gedaald.

Eén van de grootste Chinese internetbedrijven, Baidu Inc. (tickersymbool BIDU), is genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq en daalde met zelfs ruim 9%.

Nu de maand november bijna om is geeft de candlestickgrafiek op maandbasis interessante informatie. De koerstop die in november 2014 werd gezet bij $ 251,99 werd vorige maand als weerstand succesvol getest.

De slotstand van 31 oktober 2017 eindigde onder de slotstand van 30 september 2017. De mislukte uitbraakpoging wordt deze maand bevestigd met een actuele notering onder de slotstand van 31 oktober jl.  Laat u dus niet aansteken door Chinese aandelen- of internetkoorts.

 

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing. 

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Neemt uw beleggen ook serieus?

Kies voor LYNX

Ontvang tijdelijk
€ 250
transactietegoed
Profiteer direct
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.