TA: ‘Ballard Power deel 3’

Op 13 januari en 18 februari dit jaar werd de speculatiedrift in het aandeel Ballard Power onder de aandacht gebracht. Vandaag volgt deel 3.

Ballard Power (BLDP) vanaf 2012 (logaritmische schaal)

In de technische analyse blog van 13 januari 2020 over twee krachtige aandelen in 2020 werd o.a. het aandeel Ballard Power (BLDP) genoemd. Twintig jaar geleden werd er nog $ 145 voor een aandeel betaald. In 2012 was dat nog maar $ 0,56. Toch is de beurskoers in de afgelopen maanden uitgebroken boven de koerstop van 2014 (= $ 8,38). Die uitbraak trok drie maanden geleden de aandacht bij een beurskoers rond $ 9,69. In februari dit jaar werd tijdelijk $ 14,20 op het beursscherm gesignaleerd. Vorige maand werd een laagste notering opgemaakt bij $ 6,95. De positieve kruising van het 4-weeks gemiddelde boven het 24-weeks gemiddelde is een geweldig technisch signaal om opnieuw de aandacht te vestigen op de terugkerende veerkracht van de beurskoers van Ballard Power.

FINEX GOLD ETF vanaf november 2013 op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden (log-schaal)

Een krachtige koersbeweging laat vandaag ook FINEX GOLD ETF (FXGD) zien. De klassieke technische analyse signaleert in de afgelopen jaren een stijgend trendkanaal in de beurskoers op logaritmische schaal. Hierdoor worden de koersfluctuaties afgebeeld overeenkomstig de procentuele koersveranderingen. Opvallend is de krachtige uitbraak dit jaar boven de weerstandlijn van het stijgende trendkanaal. Deze uitbraak wordt in theorie beoordeeld als aanzet tot een opwaartse versnellingsfase. Deze versnellingsfase lijkt in de afgelopen maand ingezet nadat de beurskoers van FINEX GOLD ETF een klassieke terugtest liet zien. De weerstandzone wordt nu gebruikt als springplank voor hogere koersnoteringen. Het technisch beeld ziet er zeer krachtig uit.

AEX-index op uurbasis + Fibonacci-retracements + MACD-histogram

De AEX-index heeft nu de helft van de opgelopen koersschade dit jaar van top naar bodem gerepareerd. Het glas is dus halfvol of halfleeg afhankelijk van hoe u persoonlijk tegen deze marktontwikkeling aankijkt. Patroontechnisch lijkt een stijgend wigpatroon in een vergevorderd stadium waardoor een uitbraak mag worden verwacht. De lagere top in het MACD-histogram deze maand onder de top van de tweede helft in maart suggereert een verlies aan opwaarts momentum. Het ziet er dan ook naar uit dat een uitbraak eerder aan de onderkant van het wigpatroon zal geschieden dan aan de bovenkant. Trendvolgers houden daarom de stijgende steunlijn van de wigformatie als leidraad voor een eventuele afbreuk van het koersherstel.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker