TA: ‘BANG voor FANG?’

De afkorting FANG is een acroniem voor de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google (= Alphabet). Wat mogen beleggers in aandelen van deze beursgenoteerde bedrijven de komende tijd verwachten. De koersgrafieken wijzen op een tijdelijk herstel en een verandering van richting.

Amazon.com (AMZN) vanaf 2018 + bearish Elliott Wave structuur

De stijgende trend in het aandeel Amazon.com is afgebroken. Eind vorige maand werd Amazon technisch bekeken en de conclusie luidde toen dat een tijdelijk herstel naar $ 1880 mogelijk was. De dalingsfase in het aandeel Amazon.com toonde een dalende vijfgolvenstructuur. In reactie op zulke impulsbewegingen volgt volgens het Elliott Wave Principe in theorie een herstelbeweging, waarbij 38,2% / 50% of 61,8% van de totale beweging wordt gecorrigeerd. Gisteren werd de helft van de koersschade van top naar bodem ingelopen. Intrigerend is herstelbeweging die duidelijk de vorm heeft van een a-b-c-zigzag. Misschien is het goed om te weten dat die Elliott Theorie na een voltooide a-b-c-zigzag een nieuwe dalingsfase bestaande uit vijf golven zou moeten inzetten.

Netflix toont een (H)oofd(S)choudertop in ontwikkeling

Degenen die naar de koersontwikkelingen van het aandeel Netflix Inc. (NFLX) kijken, die kunnen vermoeden dat de afloop van het (H)oofd(S)chouderpatroon nog een spannend slotspel kan gaan opleveren. Boven de oranjegekleurde neklijn is een hoofdschouderformatie zichtbaar. Indien juist beoordeeld dan reikt het ingezette koersherstel niet verder dan tot aan de oranje neklijn nabij $ 330. Indien Netflix de neklijn terugtest en vervolgens weer daalt dan kan er een nieuwe rechterschouder (RS) worden gevormd, waarbij de geelgekleurde neklijn van belang gaat worden. De gevolgen ervan zouden Netflix de titel ‘dramafilm’ onder $ 300 meegeven, omdat de afstand naar de top op $ 423 dan omgeklapt mag worden (met als koersdoel $ 177 in 2019).

Netflix toont een HoofdSchoudertop in ontwikkeling

AEX-index vanaf juli 2018

Zolang het proces van lagere toppen intact is, wordt de dalende trend gecontinueerd. De dalende trendlijn in de afgelopen drie maanden is belangrijk voor beleggers. De dalende trendlijn in de afgelopen weken/dagen is belangrijker voor hen die korter op de bal willen spelen. De korte termijn dalende trendlijn is in de afgelopen 24 uur opwaarts gepasseerd. Dat is een verbetering. Het herstel toont nu vijf golven, waardoor de opwaartse impuls voltooid kan zijn. Dit betekent dat na een hogere bodem (zie ‘B’) een omgekeerd hoofdschouderbodemformatie de basis kan leggen voor een nieuwe stijgingsfase in vijf golven, voordat een nieuwe grotere dalingsstructuur in vijf golven wordt ingezet vergelijkbaar met de dalingsfase in de afgelopen maanden (zie oranje aanduiding).

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27