TA: ‘Bijsturen in Tesla en Amgen?’

Het gezegde ‘The Trend is your Friend’ geldt tot het moment dat aantoonbaar een verandering van richting wordt ingezet. In dat geval geldt de opvatting ‘Der Trend ist Mir Fremd’. Met andere woorden, profiteer van stijgende trends, tenzij deze trend niet meer van toepassing is.

Tesla (TSLA)

TESLA INC. (TSLA) op maandbasis vanaf 2012

Langetermijn investeerders in het aandeel Tesla (TSLA) hebben sinds de explosieve koersstijging na 2012 vanuit koersniveaus onder $ 50 kunnen genieten van mooie opgaande trend. De opeenvolgende koerstoppen laten zich keurig onderling met de liniaal verbinden en datzelfde geldt voor de stijgende steunlijn die evenwijdig aan de toppenlijn de onderlinge bodems in het aandeel Tesla de afgelopen jaren met elkaar verbindt. In de afgelopen twee jaar is er hoop gedoe over het wel en wee van Tesla en de wijze van aansturing. Het aandeel laveert tussen hoop en vrees in een grote bandbreedte tussen $ 250 en $ 390. Nu de onderkant van het meerjarige stijgende trendkanaal wordt opgezocht, bestaat er weer uitzicht op een mooi ritje omhoog. Tenzij de stijgende steunlijn breekt natuurlijk.

AMGEN (AMGN)

Moet ik instappen of uitstappen? Dat is de vraag die beleggers telkens bezig houdt. In principe wordt de stijgende steunlijn in de koersgrafiek beoordeeld als technische indicatielijn waar de vraag de beurskoers weer omhoog behoort te stuwen. In het biotech-aandeel Amgen is dit in de afgelopen jaren dan ook regelmatig gebeurd. In de afgelopen maanden werd tussen $ 182 en $ 178 tot drie keer toe een krachtig koersherstel ingezet. De beurskoers van Amgen ging gisteren fors onderuit, waardoor de vraag zich eerdaags moet gaan bewijzen. Vanaf $ 180 lijkt er herstelpotentieel naar $ 192. Het is dan wel de bedoeling om een stoploss grens bij $ 177 te hanteren. Het koersrisico wordt dan idealiter begrensd tot $ 3,00 p.a. in ruil voor een opwaarts koerspotentieel van $ 12,00.

AEX-index

AEX-index op uurbasis 25 februari t/m 15:15 uur

 

Sinds de koerstop in de AEX-index op 544,88 worden in de koersgrafiek lagere koerstoppen zichtbaar. Het meest interessant zijn de afgelopen paar uur, vooruitlopend op de nog onbekende slotnotering om 17:30 uur. Hedenochtend blijkt de neerwaartse koersuitbraak onder de intraday bodem van 28 februari jl. (= AEX 536,92) even getest, maar na een twijfeluurtje gevolgd door een positieve uurcandle blijkt de neerwaartse uitbraak vooralsnog vals (= niet geldig). De uitschieter die de koersgrafiek zojuist toont boven de koerstop(pen) van 6 maart mist daarentegen ook overtuigingskracht. De dalende trendlijn wijst ondertussen op toenemende verkoopdruk. Een daling van ca. 7 indexpunten (= omklappen top – recente bodems) een realistisch scenario.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27