TA: ‘BlackRock ontwaakt na knock-out’

Het aan de NYSE-index genoteerde vermogensbeheerbedrijf BlackRock (BLK) heeft vorig een gevoelig koersverlies geleden van bijna 40%. Hierdoor bestaat de indruk dat het vertrouwen in dit bedrijf behoorlijk is afgenomen. De vraag is of er betere tijden in aantocht zijn dit jaar.

BlackRock Inc.

Eind 2018 was BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een totaal vermogen onder beheer van ca. 6 biljoen dollar (US$ 6.000 miljard). De koersontwikkeling van BlackRock maakt duidelijk dat het wel en wee mede afhangt van de kapitaalstromen in de beleggingswereld. Sinds het dieptepunt eind december probeert BlackRock het opgelopen koersverlies van afgelopen jaar weer in te lopen. De beurskoers beweegt boven zowel het 20-daags als 120-daags gemiddelden waarvan beide hellingshoeken recent weer omhoog krullen. Objectief bekeken wijst dat op terugkerend vertrouwen. Het is alleen jammer dat charttechnisch sprake is van een (bearish) stijgende wigformatie in de koersgrafiek en het koersherstel ten opzichte van de S&P 500 index (zie roze relatieve sterktelijn) maar weinig imponeert. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard geldt ook voor BlackRock-beleggers.

FORD Motor Company

De opwaartse kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde afgeleid van de beurskoers van FORD MOTOR (F) begin deze week geeft aanleiding om weer met positieve blik door de voorruit te kijken. Beide gemiddelden zijn omhoog gekruld. Dat wijst op toenemende vraag naar dit beursgenoteerde automobielbedrijf. Critici zullen mogelijk direct wijzen op groengekleurde trendfase in juni 2018 nadat ook sprake was van een opwaartse kruising. Het verschil met juni is de dalende hellingshoek van het 120-daags gemiddelde in juni 2018. Klaarblijkelijk waren de langetermijn aanbodkrachten nog te dominant. Dat is dit keer anders, waardoor met vertrouwen de beurskoers omhoog gestuurd kan gaan worden.

AEX-index

Het getal drie is in de technische analyse een veelvuldig terugkerende getal. Denk aan de drie richtingen van de trend (= stijgend, zijwaarts of dalend) of de Dow-Theorie met drie opwaartse golfbewegingen die een bullmarkt kenmerken. Ook wordt een koersuitbraak pas ‘geldig’ verklaart als de uitbraakmarge groter is dan 3%. Indien we gebruik maken van een glijdende stoplossgrens onder een stijgende trend, dan blijkt deze grenswaarde dit jaar bij te dragen aan het optimaliseren van het koerspotentieel. De grenswaarde ligt nu bij 547,10. Mocht dit niveau sneuvelen, dan is overigens ook de stijgende steunlijn gesneuveld. Wellicht is dit iets om in het achterhoofd te houden bij een opwaartse beursvisie.

Kijk hier de masterclass over Technische Analyse van vorige week terug:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27