TA: ‘Deutsche Bank test beleggersvertrouwen’

Eergisteren (8 juli 2019) werd aandacht gevraagd voor de koersontwikkeling van het aandeel Deutsche Bank. Is de terugval nadien in technische zin een ‘motie van wantrouwen’?

Deutsche Bank op uurbasis

De koersdaling van het aandeel Deutsche Bank van € 7,49 op 8 juli naar € 6,347 wordt direct in verband gebracht met de aangekondigde dramatische reorganisatie bij deze bankreus. Vorige week nog herstelde de beurskoers zich nog boven het dieptepunt van eind 2018 (= € 6,6780). Bij de opmaak van deze technische analyse noteert de beurskoers op € 6,6180. Dit is wellicht het moment om te benadrukken dat steun en weerstanden nooit in steen zijn gebeiteld. Of de daling onder het dieptepunt van eind 2018 een nieuwe dalingsfase inluidt is niet alleen om die reden niet met zekerheid te zeggen. Wel blijkt de koersgrafiek op uurbasis het herstel vanaf de bodem dit jaar een excuus te geven om een nieuwe herstelpoging enige kans te geven. Boven € 6,3470 is het geloof in herstel immers nog intact boven de stijgende steunlijn.

Deutsche Bank op uurbasis

AIRBUS SAS vanaf 2016 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index en Boeing & Co.

Vandaag valt de opwaartse uitbraakpoging van het aandeel Airbus boven de koerstoppen van de afgelopen weken op. De belangstelling in een investering in deze vliegtuigbouwer neemt toe en dat lijkt alles te maken te hebben met de problemen bij Amerikaanse concurrent The Boeing Company. Het heeft overigens geen zin om te speculeren over de vermeende oorzaken. Belangrijk is de constatering dat de beurskoers het eindresultaat is van vraag- en aanbodargumenten. Tegenover de DJ Stoxx 600 index heeft de koersperformance sinds medio 2016 een hoge vlucht genomen. Deze fase van outperformance zien we dit jaar ook ontstaan ten opzichte van de beurskoers van Boeing.

AIRBUS SAS vanaf 2016 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index en Boeing & Co.

AEX-index

De AEX-index bevindt zich in een klassieke stijgende trend met stijgende trendlijnen die keurig evenwijdig aan elkaar bewegen. Nu de onderkant van het stijgende trendkanaal is opgezocht mag een spoedige hervatting van de stijgende lijn worden verwacht. Het rode 120-uurs gemiddelde heeft in de afgelopen weken de rol van vangnet vervuld tijdens correctieve bewegingen. Daling onder het 120-uurs gemiddelde boden (achteraf bezien) de basis voor een nieuwe rally. Daarnaast geldt in het algemeen dat gepasseerde toppen uit het verleden de rol van weerstand inwisselen voor nieuwe steun. Spijtoptanten die de laatste rally hebben gemist, zouden nu in actie moeten komen.

AEX-index

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27