TA: ‘Europese banken aan kop’

De maand juli heeft in de Europese DJ Stoxx 600 de beste statistieken in het traditioneel zwakste kwartaal van het jaar. De Europese banken dragen aan deze statistieken bij.

Europese DJ Stoxx 600 Banks sector + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

In de afgelopen 21 jaar blijkt het derde kwartaal in de Europese DJ Stoxx 600 gemiddeld verliesgevend te eindigen. De maand juli geldt als positieve uitzondering in de reeks van drie aaneengesloten maanden. De Europese banken presteerden door de bank genomen ruim twee keer zo sterk dan de breed samengestelde DJ Stoxx 600 index. Bij de opmaak van deze blog noteert de Europese banksector in het nog jonge begin van deze handelsmaand maar liefst 6,4% boven de slotkoers van 30 juni jongstleden. In de afgelopen maand lijkt een bodemproces gestart na een terugtest van de koerstop eind april. De relatieve sterktelijn krult ook weer omhoog. Bankaandelen verdienen dus extra aandacht.

Commerzbank vanaf juli 2010 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

In de koersgrafiek van het bankaandeel Commerzbank is het technische principe terug te zien van een voormalige weerstandzone die recent na een opwaartse uitbraak de rol is gaan vervullen van nieuwe steunzone. Positief is de stijgende relatieve sterktelijn van de koersontwikkeling afgezet tegen de prestaties van de DJ Stoxx 600 index. De beurskoers van Commerzbank noteert zojuist 7% boven de eindstand van vorige week en al ruim 11% boven de slotkoers van eind juni. Begin juni werd een hoogste notering bereikt bij € 4,77 dus er valt voor daytraders nog wel wat extra winst te behalen. Go with the flow, suggereert de kortetermijn trend.

ABN Amro Bank in 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Commerzbank

Aandelenbeleggers die zich actief in de aandelenmarkten wagen zullen uiteraard een goede afweging moeten maken waar de fiches op het financiële speelbord geplaatst moeten worden. De beursstatistieken schieten beleggers al enigszins te hulp waar de kansen liggen. De Europese banksector geeft al een hint. Nederlandse beleggers zouden natuurlijk naar het aandeel ABN Amro Bank kunnen kijken. Zo op het eerste gezicht geldt ook hier een proces van hogere bodems in de afgelopen maand als indicatie voor hogere koersniveaus. Alleen de vergelijking met de koersprestaties van Commerzbank toont aan dat ABN Amro minder gunstig presteert dit jaar. Dat is geen garantie voor toekomstige resultaten, maar het toont wel de feiten. En daar moet de belegger natuurlijk op afgaan.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×