TA: ‘FUGRO in een ‘dead cat bounce’

In een ‘live’-beursverslag in financiële media werd eerder vandaag melding gemaakt van de beurskoers van Fugro. Die spoot bij opening omhoog. Een ‘dead cat bounce’?

Fugro op uurbasis in de afgelopen drie maanden t/m ca. 16:00 uur vandaag

De koersgrafiek van het aandeel Fugro laat in de afgelopen drie maanden in juni een indrukwekkende rally zien van € 3,53 naar € 5,635. Deze koerssprong leverde in enkele dagen ruim 56% koerswinst op. Gisteren (28 juli 2020) werd € 3,16 op het koersbord gesignaleerd. Deze daling van bijna 44% verhuld een beursnotering onder de slotkoers van 29 mei (= € 3,398). De formidabele oprisping was dus een soort ‘dead cat bounce’. Deze kortstondige stijging heeft beleggers valse hoop geboden. Vanaf een slotkoers gisteren op van € 3,346 veerde Fugro vandaag op naar € 3,71 kort na de openingsgong. In de afgelopen uren valt de beurskoers weer terug. Een kat in de zak, zo lijkt.

ASML Holding in de afgelopen drie maanden op uurbasis

Vorige week werd op 22 juli vastgesteld dat de Europese technologiesector zichzelf in een doodlopende steeg had gepositioneerd. De relatieve kracht was tegelijkertijd sterk genoeg om weerstand te doorbreken. Op 24 juli werd duidelijk dat o.a. het aandeel ASML Holding in een doodlopende tunnel terecht was gekomen. De actuele koersgrafiek op uurbasis toont een tweetal dalende impulsen (zie rode kaders) met elk intern opgebouwd vijf golven. Deze impulsstructuur is kenmerkend voor een trendmatige handeling. Er tekent zich nu een dalend trendkanaal waarbinnen de verkoopdruk de overhand heeft. Onder € 326 is het risico zelfs significant op veel lagere niveaus.

AEX 10-minuten grafiek vanaf 20 juli 2020 t/m 16:30 uur

De 10-minutengrafiek geeft wellicht veel beter dan de grafieken op uur- of dagbasis nu de dynamiek aan in de koersuitslagen van de intraday handelsuren. De steile val op 24 juli is nog niet voor de helft gerepareerd, zo blijkt uit de herhaalde herstelpogingen sinds eind vorige week. In het afgelopen uur gaat de dalende weerstandslijn langs de koerstoppen van 21 en 23 juli mogelijk haar tol eisen. Er is immers in de 10-minutengrafiek een symmetrische driehoek zichtbaar geworden en meestal geldt dit koerspatroon als tijdelijke onderbreking van een trendmatige beweging. Nu de trendmatige beweging omlaag is gericht, ligt het risico met name gelegen in een neerwaartse koersuitbraak uit de driehoek. In die situatie moet de AEX-trendvolger zich voorbereiden op fors lagere koersniveaus.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker