TA: ‘Legal & General passeert weerstand’

Het Britse Legal & General Group is een multinationale financieel dienstverlener op het gebied van beleggingen en verzekeringen en weet technische weerstanden te doorbreken.

LEGAL & GENERAL (LGEN) vanaf 2015 op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden + RS versus FTSE-100

Het in Londen genoteerde Legal & General Group (GBP 311,60) verdient deze week de aandacht van zowel de actieve als passieve beleggers. Een langetermijnkoopsignaal werd eind vorig jaar op klassieke wijze geactiveerd via een overtuigende koerssprong boven de koerstoppen van de afgelopen vijf jaar. De weerstand werd door deze koerstoppen gevormd door de prijszone tussen GBP 293 en GBP 280. Een uitbraak naar GBP 324,70 werd vorige week gevolgd door een terugtest van de weerstandszone bij een laagste weeknotering bij GBP 293,20. De beurskoers noteert nu alweer hoger dan de hoogste notering vorige week en continueert een fase van outperformance t.o.v. FTSE-100 index

NN GROUP op dagbasis vanaf november 2018 + 4/24-weeks SMA’s relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

De 4-weeks en 24-weeks simpele gemiddelden (SMA’s) afgeleid van de beurskoers van Nationale Nederlanden Group illustreren via de dalende hellingshoeken een negatieve tendens in de beurskoers. De zwartgekleurde dagcandles wijzen op een overgangsfase van stijgend naar dalend. De dalende trend wordt ‘officieel’ zodra het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde sluit. Dit risico is nadrukkelijk aanwezig. De koersontwikkeling van Nationale Nederlanden Group blijft afgelopen jaar achter ten opzichte van de AEX-index. Dat is geen prettige constatering voor de institutionele beleggers, maar beslist ook niet voor particuliere aandeelhouders (tenzij er gebruik wordt gemaakt van ‘short’-instrumenten).

AEX-index op basis van 10 minuten koersdata

De beleggers met een horizon van enkele weken zitten rustig op een handen te kijken naar een vorm van groeiend gras in de AEX-index. Op dagbasis is het al niet veel anders en is het zoeken naar aanwijzingen voor de eerstvolgende richtinggevende impuls. De 10-minutengrafiek perste er vorige week nog een koersnotering uit boven 615,74 maar moest daarna een stapje terugdoen naar 607,32. De AEX-index zoekt binnen afgerond 616 en 607 dus naar aanknopingspunten voor aan- en verkoopbeslissingen. Op dit moment gaat de technische conclusie niet verder dan het constateren van een tradingrange waarbij nabij 616 terugkerend aanbod mag worden verwacht.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker