TA: ‘Rally in Philadelpha Gold and Silver Index ‘

Op 9 juli jongsleden zou het recordniveau van de goudprijs uit 2011 een magneetwerking uitoefenen.

Dit recordniveau is vandaag verbroken. Tot hoever reikt de rally in de goudprijs?

Goudprijs op maandbasis vanaf eind juli 2000 + relatieve sterkte index (RSI)

De goudprijs verkent boven het vorige recordniveau rond $ 1920 uit 2011 nog onontgonnen waarderingsniveaus. Nu het historische weerstandniveau intraday wordt gepasseerd breken speculaties los over de voortgang van recente rally in de goudprijs. De psychologische $ 2000-grens kan een volgende psychologische horde blijken, zo lijkt de relatieve sterkte index (RSI) op maandbasis ons te willen vertellen. De RSI-waardering op maandbasis wijst op een overwaardering vergelijkbaar met die van eind april 2006 en eind januari 2008. De koersgeschiedenis van deze momentumindicator wijst op een beperkt opwaarts rallypotentieel.

Philadelphia Gold and Silver Index (XAU) op weekbasis vanaf 2016

De Philadelphia Gold and Silver Index heeft in de afgelopen jaren een zijwaartse koersbeweging laten zien tussen ca. $ 65 en $ 115 voordat er sprake was van een opwaartse koersuitbraak. Vorige maand werd de voormalige weerstandlijn bij $ 115 succesvol getest. Daarna vervulde de bovenkant van het zijwaartse trendkanaal als springplank voor de omklapregel. Dat wil zeggen, de afstand van de zijwaartse trend mag met ca. $ 50 (= $ 115 minus $ 65) naar boven worden verlengd. Dit betekent dat de Philadelpha Gold and Silver Index bij een beurskoers rond $ 165 het ideale koersdoel kan bereiken. Vandaag is al $ 160 op het koersenbord gesignaleerd. Degenen die nu nog willen profiteren van de rally in goud of zilver realiseren zich dat zij als ‘laatkomers’ worden beschouwd.

Zilver future op uurbasis + Parabolic Stop and Reverse indicator vanaf 20 juli 2020

Een week geleden noteerde de termijnprijs van zilver iets meer dan $ 19. Vandaag wordt een termijnprijs boven $ 24 gesignaleerd. De rally in zilver en goud krijgen nu in de financiële media veel aandacht en de verleiding is groot om de hand te leggen op de edele speculatie-objecten. Om de koersrisico’s een beetje beheersbaar te houden kan gebruik worden gemaakt van een technisch hulpmiddel dat bekend staat als de ‘Parabolic Stop and Reverse’ (lees: SAR). Deze indicator volgt de trend, waarbij de afstand tussen prijs en stoploss automatisch kleiner wordt naarmate het aantal gemeten tijdperioden verstrijkt. Het effect ervan zien we terug in de rode SAR-lijn in de koersgrafiek van de zilverfuture. De SAR geeft aan wanneer de onderliggende trend omhoog of omlaag draait via een kruising van de beurskoers door de SAR-indicator. De SAR is een prima hulpmiddel voor speculaties in wilde koersbewegingen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×