TA: ‘Surprise voor Altice’

Beleggers zijn op 5 december net als kinderen; op zoek naar kadootjes. Vandaag pakken beleggers uit in het aandeel Altice.

AEX-Index

Het is heel verleidelijk om bij elke koersbeweging te gaan twijfelen over de eerstvolgende grotere koersbeweging. Ondanks de waan van alle dag en de enorme hoeveelheid informatieruis is er wel een houvast. Focus op het ritme van stijgingen en dalingen.

De ABC-zigzag herstelpoging is recent aan de onderkant geslecht, waardoor de bearish reputatie wordt bevestigd. De structuur van de daling oogt als een vijfstructuur. Indien juist beoordeeld dan is dit de opmaat voor een vrij scherpe en heftige daling in de zeer nabije toekomst. Dit scenario vervalt bij een koersnotering boven 547.

ALTICE vanaf beursintroductie

Op 10 maart 2014 werd in het aandeel ALTICE een intraday dieptepunt genoteerd bij € 6,20. De laagste slotkoers in 2014 werd op diezelfde dag gezet bij afgerond € 6,69. Het aandeel ALTICE daalde vanaf een hoogste stand begin vorige maand op € 16,37 naar een dieptepunt eind vorige maand op een slotkoers van € 6,63. Een intraday dieptepunt werd op vrijdag 1 december jl. gezet op  € 6,44.

Speculatief is dit aandeel vlak bij een historisch dieptepunt koopwaardig, want de geringe afstand naar de laagste koersnotering ooit, maak de koersrisico’s relatief overzienbaar en beheersbaar. Dat scenario kantelt bij een neerwaartse doorbraak, want gaan alle kopers in het aandeel ALTICE van de afgelopen jaren pas echt pijn voelen. De echte verrassing ontstaat bij een nieuw dieptepunt, want dan wordt de situatie bij ALTICE pas echt onbeheersbaar.

NETFLIX in 2017

De prioriteiten bij het beheersen van kansen en risico’s ligt in het bijzonder bij het managen van de risico’s. Immers, het voorkomen van verliezen betekent automatisch meer winst. Het aandeel NETFLIX INC. (NFLX) behoort tot de starperformers dit jaar in Wall Street. De koersgrafiek toont echter in de afgelopen maanden een stijgende wigformatie. De basis van deze ‘rising wedge’ ligt rond $ 145. Een andere aanduiding voor ‘rising wedge’ is ‘ending diagonal’. Dat heeft te maken met de reputatie van koersdalingen uit dit patroon in een vergevorderd stadium van de wig. De recente zwakte wijst nu – in theorie – op een daling naar de basis van het patroon. Het koersdoel is dus $ 145 zolang het aandeel onder $ 200 noteert.

 

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing. 

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Neemt uw beleggen ook serieus?

Kies voor LYNX

Ontvang tijdelijk
€ 250
transactietegoed
Profiteer direct
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.