TA: ‘UBER Technologies kan bijtanken’

Wat zou er gebeuren met de mobiliteit als de lockdown maatregelen worden opgeheven. Wordt er dan weer meer gereden? En gaat er dan ook meer brandstof getankt worden?

WisdomTree Gasoline (UGAS) ETF vanaf medio 2010

De fundamentele vraagstukken die beleggers bezighouden of verzinnen kunnen aanleiding geven voor een second opinion over de te verwachten beurskoers. ‘If you want to know about the price, monitor the price’ is een gedachte die hierbij opkomt. De lockdown maatregelen hebben dit jaar geleid tot minder brandstofverbruik. Dat zie je terug in de termijnprijzen van (ruwe) olie en dat zie je terug in o.a. het koersverloop van WisdomTree Gasoline (UGAS) ETF. De beurskoers is dit jaar uit een tradingrange tussen € 17 en ca. € 26 gevallen. Het koersdoel werd daardoor € 26 minus de bandbreedte, hetgeen tot een daling leidde naar ca. € 8. De prijs loopt nu weer op en noteert alweer  € 12,50. Een verdere normalisatie zou de beurskoers van de UGAS-ETF doen opveren naar ca. € 17.

UBER TECHNOLOGIES (UBER) vanaf introductie + 20/120-daags gemiddelden

Een ritje maken in het aandeel UBER Technologies is in de afgelopen 12 maanden een dure grap geweest. De beurskoers daalde van ca. $ 45 vorige zomer naar ca. $ 15 halverwege maart dit jaar. Het is een goed gebruik in de technische analyse om trends te kanaliseren met behulp van steun- en weerstandlijnen die aan elkaar evenwijdig bewegen. Op dit moment zien we een dalend trendkanaal, waarvan de dalende weerstandlijn rond $ 36 recent is getest. Een uitbraak boven $ 36 zou een opwaartse trendbreuk opleveren en in de 20/120-daags gemiddelden een zgn. ‘golden cross’. Het aandeel UBER Technologies toont nu een stijgende hellingshoek in het 120-daags gemiddelde, terwijl dat begin jaar nog niet het geval was. De technische uitgangspunten voor een opwaartse uitbraak zijn daardoor sterker dan begin 2020. De veiligheidsriem wordt daarbij aangespannen naar $ 31.

AEX-index op uurbasis + relatieve sterkte index (RSI) op dagbasis

De AEX-index beweegt bij de opmaak van deze blog weer richting de bovenkant van een zijwaartse tradingrange. Uiteraard wordt met spanning uitgekeken naar het moment waarop de koerstoppen van de afgelopen weken worden gepasseerd. En op dat moment moet worden besloten wat te gaan doen. Kopen? Long posities uitbreiden? Shortposities sluiten of juist innemen? De relatieve sterkte index op uurbasis noteert nu boven 70 en in theorie is nu sprake van een overgekochte technische conditie voor het type daghandel. De weerstand rond AEX 530 blijft daarom waarschijnlijk een weerstand. Deze aanname blijft van kracht met een toepassing van een kleine foutmarge van bijvoorbeeld ca. 1%. Boven AEX 535 wordt de aanname onjuist verondersteld. Deze foutmarge wordt in relatie tot een terugkeer naar AEX 490-495 relatief klein beoordeeld.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker