TA: ‘Uitgebroken Amerikaantjes’

Niet alle individuele aandelen in Wall Street weten de weg naar boven in te slaan. Daarom is het maken van selectieve keuzes van belang voor een kans op koerswinst. Vandaag noemen we er twee.

Accenture (ACN) vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden

Het aan de New York Stock Exchange genoteerde internationale organisatieadviesbureau Accenture (ACN) is er deze maand in geslaagd om de stijgende weerstandlijn langs de toppen van 2018 en vorige maand te passeren. De intraday dip op 27 juni jl. onder het stijgende (blauwe) 20-daags koersgemiddelde werd direct door koopjesjager gebruikt om in te stappen. Nieuwe hoogtepunten zijn het gevolg. Het 20-daags gemiddelde bevindt zich nu de zone van de twee weerstandlijnen van de afgelopen anderhalf jaar en noteert nu op $ 187,57 zelfs boven de koerstop van vorige maand. Boven $ 187 profiteren de trendvolgers de ongerealiseerde koerswinst zoveel mogelijk de ruimte te geven om uit te bouwen.

Accenture (ACN) vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden

Viacom Inc. Class B (VIAB) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het Amerikaanse Viacom behoort tot de grootste mediaconglomeraten in de wereld. De beurskoers is in de afgelopen anderhalf jaar op drift geraakt en klotst alle kanten op zonder duidelijke richting. Toch lijkt er nu ca. 10% koerspotentieel te ontstaan nadat de koerstoppen dit jaar rond $ 31 zijn gepasseerd en de 20-daags en 120-daags koersgemiddelden samen weer omhoog krullen. Rond $ 34,50 werden vanaf 2018 koerstoppen gezet, dus het neerwaarts koersrisico lijkt bij een beurskoers rond $ 34,74 beperkt tot ca. $ 0,74 terwijl bij een goed presterend Wall Street $ 2,76 verdiend kan worden. Dit is een ratio van 3,7:1 en dat lijkt voldoende om Viacom vandaag onder de aandacht te brengen.

Viacom Inc. Class B (VIAB) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index

De AEX-index behoudt boven de stijgende steunlijn vanaf de bodem begin vorige maand de opwaartse kansen richting AEX 590. De Nederlandse beursgraadmeter kijkt een beetje de kat uit de Amerikaanse aandelen’boom’, want terwijl de Dow Jones Industrials Average zich sterk toont, lijkt het technische plaatje in de S&P 500 index en Nasdaq-100 afgelopen 48 uur een beetje te aarzelen. De Nasdaq-100 index sloot gisteren onder de openingskoers van de handelsdag en de S&P 500 index bleef steken onder de hoogste notering van woensdag. Toch drukt de stijgende steunlijn de AEX-index in de komende week omhoog. En ‘if the expected does not show up, think the other way’.

AEX-index

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27