TA van Edward Loef – AEGON en de 10 jaars-rente US

Het beurssentiment lijkt recent iets te verbeteren. De beurskoers van Aegon is in de afgelopen tien dagen in de AEX (+1,6%) het sterkst gestegen (+26%).

AEGON vanaf september 2018 + 120-daags gemiddelde + relatieve sterkte index (RSI)

De beursgenoteerde verzekeraar Aegon toont zich in de afgelopen 10 handelsdagen (vanaf 23 september jl.) bijzonder veerkrachtig. Zal Aegon erin slagen om eindelijk duurzaam boven het 120-daags gemiddelde te stijgen? De dagcandles vanaf september 2017 kleuren rood bij enerzijds een dalende hellingshoek van het 120-daags gemiddelde of een beursnotering onder het 120-daags gemiddelde. De betere koopmomenten doen zich tot nu toe voor in de dalende trend, bij een herstelbeweging van de relatieve sterkte index boven de grenswaarde 30. En wanneer de RSI boven 70 klimt, dan blijkt het tot dusver een goed verkoopmoment.

US 10 jaars-rente (in het groen) geprojecteerd over de beurskoers van Aegon

Om het koersverloop van Aegon goed te voorspellen is niet alleen het koersgemiddelde een handige indicator, maar ook een blik op de lange kapitaalmarktrente. In de koersgrafiek hierboven is in het groen de ontwikkeling van de Amerikaanse 10-jaars rente afgebeeld. Het verloop van de rente is geprojecteerd over de koersgrafiek van Aegon. Er lijkt sprake van een relatie, hetgeen niet verwonderlijk is bij een bedrijf dat langlopende uitkeringsverplichtingen aangaat. De opvallend sterke stijging van Aegon in relatie tot de stijging van de 10-jaars rente trekt uiteraard de nodige aandacht. Want stel nu eens dat de Amerikaanse rente niet meer daalt maar begint te stijgen? Dan kan de dramatisch verlopen trend in Aegon eindelijk gestopt worden.

Amerikaanse 10-jaars rente in de afgelopen drie weken

Amerikaanse 10-jaars rente

De Amerikaanse lange rente is vanaf een bodemniveau twee maanden geleden begonnen, aan een proces van hogere bodems en hogere toppen. Sommigen zullen beweren dat een stijgende rente een goed teken is voor een verbeterende economische situatie. Anderen zullen in de stijgende rente een probleem zien voor de aandelenmarkt. Vooral met het oog op de explosieve stijging van de Amerikaanse overheidsschuld kunnen er spanningen ontstaan over de houdbaarheid van de overheidsuitgaven. Het is in elk geval een ontwikkeling die zowel obligatiebeleggers als verzekeraars kopzorgen oplevert. Een extra reden dus om de beurskoers van Aegon nauwgezet te volgen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×