TA van Edward Loef – Bitcoin bijt in het stof

De waarde van de bitcoin is in hoge mate onvoorspelbaar. De hosannastemming lijkt afgelopen maand omgeslagen.

BTC/EUR vanaf juni 2020 op dagbasis

In het eerste kwartaal van dit jaar leek aan de opmars van de bitcoin geen einde te komen. Steeds meer gevestigde namen in de financiële sector zwichtten voor de grote belofte van de crypto-industrie. Medio april bleek de bitcoin opeens geen taboe meer, maar een fenomeen waar niemand meer om heen kon. De koersgrafiek van de bitcoin, gewaardeerd in euro’s, toonde echter een stijgende wig, hetgeen de reputatie van de bearish ‘ending diagonal’ achteraf bezien bekrachtigt. De trendbreuk vorige week en een hoofdschoudertop voorspellen een trendomslag nadat iedereen de cryptomunt omarmde.

Blockchain Group (ALTBG)

De koersgrafiek van Blockchain Group (ALTBG) weerspiegelt het vertrouwen van aandelenbeleggers in een technologiebedrijf genoteerd in euro’s aan Euronext Parijs. De koerstop werd begin dit jaar bereikt, waarna de optimisten en de pessimisten elkaar tot medio april in evenwicht hielden. Dit evenwicht blijkt nu verstoord via een duidelijke verzwakking in de beurskoers onder zowel het 20-daags gemiddelde als onder het 120-daags gemiddelde. De negatieve kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde illustreert bij een actuele notering rond € 1,58 een impuls naar het laagste koersniveau van dit jaar. Onder € 1,58 kan een dalend trendkanaal worden geprojecteerd met € 1,20 als eerstvolgend koersdoel.

COINBASE (COIN) vanaf beursintroductie op 14 april 2021

De beursintroductie van Coinbase (COIN), een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de uitwisseling van cryptovaluta, was op 14 april jongstleden een feest voor de reeds bestaande aandeelhouders die konden gaan cashen. De koersgrafiek toont vanaf dat moment een dalend trendkanaal, waarbij vandaag een nieuw dieptepunt kan worden waargenomen in de beurskoers. Het geheel overziende geeft de markt een duidelijke boodschap af. Het aanbod heeft haast en/of de vraag ontbreekt, omdat iedereen al eerder is ingestapt. De koersgrafieken vertellen wat de markt echt denkt. Een blik op de grafieken geldt dus als een vorm van ‘reality’-check. Zijn we nu getuige van een zeepbel die barst?

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×