TA van Edward Loef – De euro zakt weg

In de afgelopen 12 maanden gleed de Amerikaanse dollar weg tegenover de euro. De rollen worden nu omgedraaid.

EUR/USD vanaf 2020

In de afgelopen 12 maanden is de euro tegenover de Amerikaanse munt fors gestegen. In maart 2020 werd nog ca. $ 1,065 voor de euro betaald, begin dit jaar noteerde EUR/USD ca. $ 1,250. Interessant technisch detail weerspiegelt de stijgende weerstandlijn langs de toppen van maart en augustus vorig jaar. Deze weerstandlijn bleek na extrapolatie een plafond te zijn. Trendkanalen worden op klassieke wijze getekend met behulp van parallel trendlijnen. Dat betekent voor EUR/USD een koersdoel rond $ 1,1650 in de komende tijd, waarna de stijgende trend weer een nieuwe impuls mag verwachten.

EUR/AUD op weekbasis vanaf maart 2011

De daling van de euro tegenover de Australische dollar is op basis van fundamentele analyse wellicht goed verklaarbaar. Australië is in de beleggingswereld vooral bekend vanwege de aanwezigheid van grondstoffen en mijnbouw. Nu steeds duidelijker wordt dat de grondstoffenprijzen stijgen en de beleggingswereld anticipeert op een aantrekkende wereldeconomie, neemt de vraag naar Australische dollars vanzelfsprekend toe. Toch geldt in de wereld van de technische analyse dat trends vaak met evenwijdig aan elkaar lopende steun- en weerstandlijnen ontwikkelen. In die optiek is de daling van de euro tegenover de ‘Aussie’ wellicht nu een gelopen race.

EUR/CAD op weekbasis vanaf 2020

Canada is naast Australië ook een bekende natie met veel mijnbouw. De toenemende behoefte aan grondstoffen voor materialen maakt ook de Canadese dollar in trek. In EUR/CAD resulteert dit in een dalingsfase. Bij een actuele wisselkoers EUR/CAD 1,50 wordt de bodem van mei 2020 neerwaarts gepasseerd. Dat betekent dat onder EUR/CAD 1,51 een dalingsrisico ontstaat richting EUR/CAD 1,46 en mogelijk zelfs naar het dieptepunt van februari 2020 nabij EUR/CAD 1,4257. De technische relevantie van deze waarneming is de rendement-/risicoverhouding. Onder EUR/CAD 1,51 is het risico EUR/CAD 0,01 terwijl een veelvoud verdiend kan worden.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×