TA van Edward Loef – Dead Cat Bounce of niet?

Is de uitbarsting van optimisme in o.a. het aandeel Unibail Rodamco Westfield (+46%) en Air France-KLM (+32%) deze week een ‘dead cat bounce ?

Air France-KLM vanaf november 2019

Een tijdelijke, maar zeer krachtige herstelbeweging in een lange termijn dalende trend wordt vaak aangeduid als een ‘dead cat bounce’ beweging. Een voorbeeld hiervan is terug te zien in de rally in het aandeel Air France-KLM in de tweede helft van mei t/m begin juni dit jaar. In slechts elf handelsdagen steeg de beurswaarde met bijna 68%. Deze rally bleek ten dode opgeschreven. In de afgelopen acht handelsdagen blijkt er sprake van een koersstijging van ca. 50%. De opwaartse uitbraak uit de dalende wig is een heldhaftig technisch signaal, om opnieuw de blik omhoog te richten. Bij slotkoersen boven de top van augustus verdient de beurskoers van Air France-KLM een bemoedigende schouderklop.

Unibail Rodamco Westfield vanaf november 2017

Het vastgoedaandeel Unibail Rodamco Westfield is in de afgelopen 48 uur ca. 50% duurder geworden. Vorige maand – op 16 oktober 2020 – viel na lange tijd het koersverloop eindelijk weer eens in positieve zin op. Boven € 42 zou er ruimte vrijkomen voor een stijging naar € 49. Intraday werd bij de opmaak van deze blog een hoogste notering bij € 57,98 gesignaleerd en een laagste notering bij € 49,70.  Een stijging naar € 75 is mogelijk, gelet op de positieve betekenis van dalende wigpatronen. Maar de relatieve sterkte index staat nu zo hoog, dat eerst een terugval wenselijk is voor een betere rendement/risico. Een daling naar € 42 zou een mooie springplank kunnen opleveren.

AEX-index 10-minutengrafiek bijgewerkt t/m 15:49 uur

Eind vorige maand werd op wereldschaal de beleggingscategorie aandelen bedreigd door een cocktail van onzekerheden. Deze dreiging verdween als sneeuw voor de zon. Op 30 oktober jl. werd de basis gelegd voor een enorme stijgingsfase (+11,26% bij AEX 593,98). Ineens zijn er de perspectieven voor een eindejaarsrally, want de statistisch beste zesmaandse periode begint in november en eindigt in april. Het is goed voorstelbaar dat er spijtoptanten rondlopen die de rally hebben gemist. Hiervoor zijn weliswaar goede argumenten, maar de bearish argumenten keren pas weer terug na een terugval onder de koerstop van vorige maand. De weerstand rond AEX 575 zou immers bij een reactie op de rally de nieuwe steun moeten gaan bieden.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker