TA van Edward Loef – Oorlogsverklaring aan COVID

“Er is meer nodig om te komen waar we moeten komen” zegt Minister De Jonge van Volksgezondheid. Van welke aandelen moeten beleggers wegblijven?

KINEPOLIS GROUP vanaf december 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Samen gezellig naar de film. Das war einmal. De Belgische bioscoopketen Kinepolis Group heeft veel last van de opgelegde overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. De beurskoers is eind oktober zelfs onder het dieptepunt van maart dit jaar beland. Terwijl sommige aandelenindices vanaf het dieptepunt in maart weer zijn hersteld naar de koersniveaus van februari, tekent er zich in de grafiek een dalend trendkanaal af. Vandaag wordt het dalende 120-daags gemiddelde weer op de proef gesteld als gevolg van verkoopdruk. Het 20-daags gemiddelde krult weer omlaag. Het risico neemt toe dat aandelenbeleggers in Kinepolis zich in een film met een slechte afloop wanen.

BASIC FIT vanaf december 2019 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel Basic Fit kreeg dit voorjaar een zeer gevoelige tik, door toedoen van het coronavirus. De verkoopreacties van de aandelenbeleggers waren begrijpelijk. Dat gold ook voor het schoorvoetende koersherstel na het dieptepunt in maart dit jaar. De krachtsinspanning van de beurskoers neemt na de koerssprint op 9 november naar € 29,70 duidelijk af. Hiervoor hoeft men slechts te kijken naar de reeks lagere toppen in de relatieve sterkte index (RSI). Vaak resulteert dit verlies aan momentum om vooruit te komen in een vorm van overgave. Onder € 29,70 dreigt de aandeelhouder de moeite op te geven. In die situatie krijgen verkopers vrij spel richting € 25 (of misschien zelfs € 22).

DROPBOX (DBX) vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden + handelsomzetten

Het Amerikaans aandeel Dropbox Inc. (DBX) trekt de aandacht als gevolg van een sterke recente koersstijging van ca. $ 18 naar zojuist ca. $ 24. Het 120-daags gemiddelde is opwaarts gepasseerd en het 20-daags gemiddelde is hard op weg om in de komende dagen boven het 120-daags gemiddelde te kruisen. In februari dit jaar deed zich ook een vergelijkbaar fenomeen voor (in deze gemiddelden).

De beurskoers van Dropbox test vandaag de koerstoppen van dit jaar. Het koersgat ten opzichte van de hoogste notering vorige week (bij $ 22,50) wordt idealiter nog een keer opgevuld met beursnoteringen. Volgt er daarna een positieve dag candle boven $ 22, dan kan $ 27 worden genoteerd als technisch koersdoel.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker