TA van Edward Loef – Even twitteren… Koersdoel bereikt

De invloed van investeringsberichten via sociale media hebben soms verstrekkende gevolgen voor de beurskoers. Even twitteren…

Koersperformance Bitcoin (zwart) en Tesla Motors (groen) vanaf 26 februari 2020

Op 29 januari jongstleden plaatste de baas van Tesla Motors, Elon Musk, via zijn twitter account een verwijzing (hashtag #bitcoin) naar de Bitcoin. Daarbij liet de rijkste man weten dat in retroperspectief een investering in de Bitcoin onvermijdelijk was. Het twitterbericht zorgde voor een forse koerssprong in de steeds populairder cryptomunt. Of hier sprake is van een subtiel staaltje koersmanipulatie is een interessante vraag. Datzelfde geldt voor de vraag of het verstandig is dat Tesla de Bitcoin omarmt. De koers van de Bitcoin is omhoog geschoten, maar de beurskoers van Tesla Motors staat deze maand vooral onder druk. Blijf daarom zelf het onderscheid zien.

Twitter Inc. (TWTR) op weekbasis

Op 3 november 2020 kwam de volgende kwestie aan de orde: “Wat is tegenwoordig nieuws dat je kunt geloven en wanneer is het nep?” Het antwoord luidde: “De koersgrafiek van het aandeel Twitter probeert het ons uit te leggen. De beurskoers verdisconteert alle informatie. Een omgekeerd hoofdschouderpatroon zou bij $ 40 uitzicht bieden “op een grote sprong omhoog naar ca. $ 70”. De gedragskenmerken van technische koerspatronen hebben tot op zekere hoogte een geloofwaardigheidsgehalte. De belofte van 3 november is deze maand ingelost. Een reactie terug naar $ 55 zou niet verbazen. De reden? Bestudeer de grafiek helemaal links na zes explosieve rallyweken.

Global X Social Media ETF (SOCL) op weekbasis + 24-weeks BollingerBands

In de afgelopen 12 maanden is de aandelentracker Global X Social Media ETF (SOCL) met ca. 125% in waarde gestegen. Bij zulke sterke opgaande trends is het heel gebruikelijk dat de beursnoteringen de bovenkant opzoeken van de zgn. BollingerBands en zelfs buiten deze statistische bandbreedte sluiten. Een waarschuwing voor een overdrijving doet zich voor wanneer zowel de openings- als slotkoers van de weekcandle buiten de BollingersBands eindigen, maar de slotkoers onder de openingskoers beland, zoals vorige week. Een daling onder de openingskoers van de voorafgaande week (in dit geval onder $ 72,93) zou dan op een trendomkeer kunnen duiden.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×