TA: ‘Tip: Tap Heineken’

Welk aandeel zal ik eens gaan bestellen? Nu de AEX-index voor de tweede week op rij winstgevend het weekend ingaat, worden beleggers weer aangemoedigd om naar aanwezige koopjes te zoeken. Natuurlijk kunt u aan de borreltafel op de vrijdagmiddag naar elkaars tips luisteren, maar u kunt ook de technische indicatoren aftappen, zoals het 4-weeks en 24-weeks simpel gemiddelde.

Op dinsdag 3 april werd in de LYNX Masterclass o.a. het aandeel Heineken al getipt.

Heineken  op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Iedereen heeft wel zijn oordeel klaar over de richting van de AEX-index en/of het aandeel Heineken in de aandelenportefeuille naar meer zal smaken.

Een simpele benadering is kijken naar de wekelijkse slotkoers en afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden (in de grafiek afgebeeld in het blauw respectievelijk rood). Het begin van een stijgende trend is eenvoudig aan te wijzen. Kijk in de grafiek naar de momenten waarop het 4-weeks gemiddelde boven het 24-weeks gemiddelde kruist. Zodra de weekslotkoers ook boven beide gemiddelden sluit, dan is een stijgende trend gestart. Zelfs in relatieve zin (zie roze lijn) presteert het aandeel nu weer beter dan de AEX-index.

Doe maar een Heineken!

Dow Jones Industrials Average op uurbasis afgelopen drie maanden

Wanneer beleggers weer aandelen gaan kopen, moeten ze wel nuchter blijven, gelet op de nog altijd aanwezige onrust in de Dow Jones Index op Wall Street. De grafiek toont na de top in januari een dalende driehoek, waaruit kan worden afgeleid dat elke opleving steeds sneller in de kiem wordt gesmoord. Zelfs de intraday honderden indexpunten winst in de Dow Jones Industrials Average geven nog geen overtuigend teken dat er weer geproost kan worden op betere tijden.

EUR/USD vanaf april 2017

Vandaag maakte persbureau Reuters bekend dat de zwakte in de Amerikaanse dollar waarschijnlijk nog wel een tijdje zal blijven aanhouden. De koersgrafiek van EUR/USD, afgebeeld op logaritmische schaal, wijst echter op het tegendeel.

Trendlijnen in logaritmische koersgrafieken (schaalverdeling aangepast voor procentuele verandering) worden sneller gebroken dan in grafieken op lineaire schaal. Hierdoor geven de log-charts sneller informatie dan grafieken afgebeeld op gebruikelijke schaal met een gelijke afstand tussen prijsniveaus.

De trendbreuk in EUR/USD geeft dus een subtiele hint dat de meerderheid in de valutamarkt spoedig op het verkeerde been staat met hun visie van een zwakke dollar.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27