Technische analyse AEX – AEX veert op

Technische analyse AEX 13-03-2019

Korte termijn technische analyse AEX:

Nadat de stijgende trend werd gebroken en de AEX-index uit de stijgende driehoek viel moesten we technisch rekening houden met een correctie. Deze langverwachte correctie bleek vorige week eindelijk meer vorm te krijgen en de index daalde 2,7% vanaf de top. Op vrijdag 8 maart zakte de index tot 529,72 punten. Rond dat niveau werd echter steun gevonden op de top van 3 december 2018. Vanaf hier is de AEX index de afgelopen dagen alweer 10 punten opgelopen. Dit betekent echter niet dat de lucht alweer volledig is opgeklaard.

Nog altijd is de stijgende trend gebroken en kan de bodem bij 529,72 punten gezien worden als een lagere bodem op de korte termijn. Bij een eventuele doorbraak onder deze bodem verzwakt het technische plaatje, en kan de index lagere koersen gaan opzoeken. De huidige opleving kan bijvoorbeeld een lagere top opleveren of een dubbele top rond de 544 punten. Een alternatief scenario is dat de bodem alweer is gezet, maar om daar zeker van te zijn moeten we wachten tot de AEX boven de weerstand rond 544 punten is gebroken. Zolang dat niet gebeurd moeten we rekening houden met het scenario dat de Amsterdamse beurs nog dieper kan corrigeren.

 

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27