Trump blijft stempel drukken op wankelende beurs

Na de sterke handelsdag van dinsdag wisten de Amerikaanse indices de rally vooralsnog geen positief vervolg te kunnen geven. Voorbeurs zorgde Trump voor reuring onder beleggers na dreigementen richting Rusland. De Amerikaanse president waarschuwde de Russen voor de raketten die richting diens bondgenoot Syrië afgevuurd zullen worden. Kort na opening wisten de beurzen nog mager op te klimmen, maar dit kon niet voorkomen dat de dag met rode cijfers in de boeken eindigde. Vooralsnog lijkt het erop dat beleggers zich laten leiden door de onberekenbare Trump. De Nasdaq sloot uiteindelijk 0,5% lager en de S&P500 moest het doen met een verlies van 0,6%.

Boeing weet poging tot herstel niet door te zetten

Ook gisteren moest Boeing het weer ontgelden. De luchtvaartproducent heeft het, sinds de geruchten over een aankomende handelsoorlog tussen China en de VS, zwaar. Waar het aandeel dinsdag nog 4% wist te stijgen na de bekoelde situatie tussen de twee grootmachten, leverde het geplaagde bedrijf gisteren weer 2,2% in. Het lijkt er op dat de aandeelhouders het met deze onzekerheid zullen moeten doen, zolang Trump onrust blijft stoken.

 

Facebook lichtpunt op zwakke beurs

De perikelen rondom Facebook zullen u de laatste tijd niet ontgaan zijn. Gisteren verscheen Mark Zuckerberg opnieuw voor het Amerikaanse congres om verklaringen af te leggen aangaande het privacyschandaal, waarin data van 87 miljoen gebruikers uitlekte. De introverte topman weet het vertrouwen in zijn bedrijf langzaam terug te winnen. Zuckerberg verklaarde dat Facebook moet worden gezien als een techbedrijf en niet als een mediabedrijf. Hierdoor is de privacywetgeving anders van toepassing en zullen de gevolgen mogelijk milder zijn voor de techgigant.

Goudprijs daalt door sterkere dollar

Na de lichte druk op de beurzen werd de goudprijs gisteren aanvankelijk waargenomen als vluchthaven voor beleggers. Zoals u weet wordt de grondstof op een drukkende beurs vaker omarmd door beleggers. De prijs van de goud future wist het hoogtepunt uit januari voor het eerst weer te bereiken, maar na aankondigingen van de FED viel de prijs uiteindelijk 0,4% lager uit naar een stand van 1354 dollar.

De Federale Reserve kondigde gisteren in de middag aan dat de renteverhogingen in een verhoogd tempo zullen worden doorgevoerd. Door een snellere verhoging van de rente zal de dollar aansterken. Aangezien de goudprijs in de dollar staat genoteerd, wordt het voor andere valuta’s duurder om goud aan te schaffen. Dit zorgde voor een drukkend effect op de koers van goud.

Ook Azië voelt druk Trump

De Aziatische markten wisten zich niet te onderscheiden van de rode beursgang in Amerika. De druk die wordt uitgeoefend op Syrië lijkt beleggers niet lekker te zitten en resulteert ook in Azië voor een negatieve beursdag. Uiteindelijk sloot de Nikkei 0,2% lager en staat de Hang Seng index momenteel bijna 0,6% lager in de middagsessie.

Negatieve opening in Europa

Voorbeurs wijzen de futures uit dat we een matige opening tegemoet gaan in Europa. De futures wijzen op verliezen die zich bevinden tussen de 0,1% en 0,2%. Hoewel onze Amsterdamse AEX zich nog altijd buiten het zijwaartse trendkanaal van de afgelopen maanden bevindt, lijkt een overtuigende uitbraak nog altijd even op zich te laten wachten. Wellicht dat de kwartaalcijfers, die voor de komende weken op het programma staan, hier verandering in kunnen brengen.

Kwartaalcijferoverzicht

Dagelijkse advieswijzigingen

 Financiële Agenda

08:45 Frankrijk CPI (1,0%)

11:00 Eurozone Industrial Production (0,1%)

14:30 Verenigde Staten Initial Jobless Claims (231K)

Koersen

Jelle van Barneveld

Jelle van Barneveld

Accountmanager

Jelle van Barneveld werkt als Accountmanager bij LYNX. Hij begeleidt particuliere en zakelijke klanten op de beleggingsmarkt en geeft een-op-een uitleg over de handelsplatformen en beleggingsstrategieën. Tevens is Jelle een vaste schrijver van de LYNX Morning Call en geeft hij regelmatig masterclasses die deel uitmaken van het LYNX Educatieprogramma.

Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27