Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

De beurzen in de Verenigde Staten blijven maar stijgen. De Dow Jones heeft gisteren wederom een nieuw record op de borden gezet en ook de S&P 500 blijft maar records breken. Op de grafiek zien we de versnelling van de afgelopen weken duidelijk terug. De stijging verloopt nu wel erg snel en ik trek vergelijkingen met augustus 2020. De versnelling is spannend en leuk, maar betekent wel vaak ook even het einde van een stijgende trend. Ik bedoel hiermee niet dat we gaan crashen, maar een correctie van circa 5 a 10 procent ligt wel op de loer. Zulke correcties komen statistisch gezien nou eenmaal 1 keer per 16 maanden voor. Een pullback van 5% gebeurt gemiddeld genomen zelfs 3 keer per jaar.

Het enthousiasme onder beleggers werd aangewakkerd dankzij de sterk gestegen retailverkopen. Amerikaanse consumenten hebben in maart goed gebruik gemaakt van hun stimuleringscheques en deden massaal inkopen. De retailverkopen stegen met maar liefst 9,8%, terwijl analisten uitgingen van een toename van 6,1%. Dat het de goede kant op gaat in de VS bleek ook uit de wekelijkse werkloosheidsaanvragen die met 193.000 daalden tot 576.000, het laagste niveau sinds de uitbraak van de coronapandemie. De kwartaalcijfers van de Amerikaanse grootbanken werden de afgelopen dagen eveneens goed ontvangen en stellen beleggers een optimistisch kwartaalcijferseizoen in het vooruitzicht.

Recordgroei China

De beurzen in China zijn op vrijdag hoger gesloten. Zo steeg de binnenlandse Shanghai index met 0,76% en de beurs van Hongkong ging met 0,57% omhoog. Beleggers reageerden op de bekendmaking van een recordgroei voor de Chinese economie. De overheid maakte een groei van 18,3% bekend over het eerste kwartaal. De groei viel daarmee wel iets lager uit dan de 19% die economen hadden verwacht. De groeitargets werden niet gehaald door het uitblijven van vraag uit andere landen, waar vaak nog wel coronamaatregelen gelden.

Dat was ook terug te zien in de industriële productie van het land, die in maart minder sterk steeg dan was gehoopt. Dat het in het land zelf wel goed gaat, blijkt uit de gestegen winkelverkopen, die in maart een stijging lieten zien van 34,2%. In reactie op de kwartaalcijfers van het Duitse Daimler steeg de Chinese autoproducent Geely met 9%. Geely heeft een belang van 9,69% in Daimler sinds 2018.

Europa opent hoger

Als we naar de futures kijken, lijken de Europese beurzen licht hoger van start te gaan. De indices hier lijken dan ook een beetje achter te blijven bij de stijgingen in de VS. Op het Damrak gaan zowel KPN als Ahold vandaag ex-dividend. Verder wordt er uitgekeken naar de Europese inflatiecijfers die om 11:00 uur bekend worden gemaakt. Om 13:00 uur komt Morgan Stanley met cijfers en om 16:00 staat het consumentenvertrouwen van de universiteit Michigan op de agenda.

Financiële Agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×