Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Fiscaal steunpakket geeft optimisme – mogelijkheden in aardgas

Gisteren was geen al te beste dag voor de Europese aandelenindexen. Zowel de AEX25, BEL20 als DAX30 daalden. In Amsterdam en Brussel was het aandeel Galapgos het minst sterk geëindigd met een verlies van 3,16% op de borden. Volgens Jefferies, een Amerikaanse investeringsbank, zou het Filgotinib volgens de eerste signalen worden goedgekeurd in Japan. Er waren dezelfde signalen voor een Europese goedkeuring. ING krabbelde een beetje recht en kon iets meer dan 1% winnen. Het zal nog moeten blijken of ING een boete krijgt. Één ding is zeker, indien er een boete of schikking komt, zal het een aanzienlijk bedrag worden (gebaseerd op vergelijkbare feiten uit het verleden). In België ging Umicore zwaar onderuit. Het Belgische bedrijf die één van de wereldleiders is in recyclingtechnologie, krijgt een onvoldoende van UBS. Het aandeel is deze week al 14,2% gedaald.

Air France – KLM opnieuw in duikvlucht

Het aandeel heeft zoals andere aandelen uit de luchtvaartsector moeilijkheden in deze onzekere tijden. Air France – KLM daalde gisteren 6,77% en heeft deze lage koers in 8 jaar niet meer gezien. De sluitingsprijs gisteren lag op € 3,018. Een nieuwe all-time low ligt in het verschiet. In het vierde kwartaal zal het bedrijf streven naar 60% van de capaciteit op korte en middellange afstandsvluchten. Voor de lange afstandsvluchten wordt gestreefd naar 50% van de capaciteit. De oplaaiende gezondheidscrisis in Frankrijk en Nederland (twee grote aandeelhouders), doen Air France – KLM niet goed. Nieuwe maatregelen in het Franse Marseille, Bordeaux en Guadeloupe doen de onzekerheid toenemen over toekomstige bezetting.

De iPhone 12-voorspelling van Wall Street

Wall Street denkt dat de nieuwe iPhone 12 ergens in oktober zal verschijnen. Gebruikers vermoeden dat het de eerste 5G iPhone wordt die het startschot geeft voor een trend van innovatie. Wall Street is het eens met dit vermoeden en baseert zich op uitspraken uit de vorige earnings call uit juli. Mocht het tegen de verwachtingen in geen 5G iPhone worden, kunnen we wat verkoopdruk verwachten voor het aandeel Apple. Apple zou zo namelijk één van de laatste smartphoneproducenten worden die een 5G telefoon in de aanbieding heeft. Een trend binnen de smartphonesector is dat gebruikers hun smartphone een langere tijd gebruiken dan voorheen. Dit heeft natuurlijk deels te maken met de lagere innovatie en de hogere prijs van de afgelopen jaren. Maar 5G zou wel eens het verkoopargument kunnen worden voor Apple. Wat zou de verkoop van de 5G iPhone kunnen opbrengen voor Apple? Wall Street heeft berekend dat voor de komende 12 maanden er 350 miljoen iPhone-gebruikers open staan voor vernieuwing van hun oude iPhone. Indien we de assumptie maken dat één iPhone $ 1.000 zal kosten, komen we toch aan een omzet, uit de verkoop van de nieuwe iPhone, van 350.000.000.000 ofwel $ 350 miljard.

Nieuw fiscaal steunpakket

Waarom komt er een nieuw fiscaal steunpakket in Amerika? De woorden van voorzitter Powell zijn nog niet koud of er wordt al druk gewerkt aan een fiscaal plan om de economische impact van COVID-19 te counteren. De voorzitter van de FED hamerde in zijn laatste toespraak van deze week op het feit dat de Amerikaanse overheid alles op alles moet zetten om de economie te blijven ondersteunen. De Democraten hebben al een ruwe schets gemaakt van hoe de nieuwe fiscale stimulus eruit moet zien. Het plan zou een prijskaartje hebben van $ 2,2 biljoen. Het effectieve stemmen van het plan zou binnen enkele dagen kunnen gebeuren. De Amerikaanse aandelenindexen reageerden positief op het nieuws en begonnen meteen aan een stijging. Mocht het plan alsnog niet bevallen, dan kunnen we weer dalende Amerikaanse aandelen verwachten. In het omgekeerde scenario zou een (korte) termijn bodem gevormd kunnen zijn.

Aardgas: de vergeten opportuniteit

Aardgas (symbool NG) heeft een goede twee dagen achter de rug. Op 48 uur tijd kon de prijs meer dan 20% klimmen. Er vloeit veel inkt over allerlei grondstoffen zoals goud en zilver. Maar weinig wordt geschreven over aardgas. Ondanks dat, zou aardgas wel eens een goede beleggingen kunnen worden op lange termijn. Warren Buffett investeerde er afgelopen maanden ook een slordige $ 10 miljard in. Waarom zou aardgas interessant kunnen zijn? Aardgas is natuurlijk niet helemaal klimaatneutraal, maar het is in ieder geval een stuk beter voor het milieu dan andere fossiele brandstoffen. Verder kan aardgas flexibel worden ingezet tijdens bijvoorbeeld piekmomenten van elektriciteitsvraag. Bij andere fossiele brandstoffen is dit minder het geval. Aardgas is met andere woorden een grondstof die perfect past in de overgangsperiode naar een elektriciteitsvoorziening die volledig berust op hernieuwbare energie.

Het uitbouwen van een stabiele elektriciteitsvoorziening kan op dit moment niet enkel en alleen op hernieuwbare energie. Aardgas is de perfecte aanvulling in dit plaatje. Daarom wordt er wereldwijd sterk geïnvesteerd in de aanbouw van aardgascentrales. In het beste geval kunnen deze na verloop van tijd de nucleaire centrales vervangen. Vele studies zijn het erover eens. Hernieuwbare energie en aardgas zullen een steeds groter aandeel hebben in de wereldwijde elektriciteitsvoorziening.

Één van de bedrijven dicht bij huis die serieuze ambities heeft is Total. Het bedrijf uit de energiesector wil tegen 2050 bij de top 5 producenten zitten van hernieuwbare energie. Aardgas zal hier onlosmakelijk van zijn.

Europa opent groen

Bedrijven uit de Europese industrie kunnen voorlopig genieten van positief sentiment. De Duitse PMI-cijfers uit de industrie zijn het hoogste in twee jaar. Volgens het IFO-instituut komt dit door de vraag uit het buitenland. Zo neemt de Duitse industrie de volledige Europese industrie op sleeptouw. Het herstel uit de dienstensector lijkt op dit moment wel stilgevallen te zijn. Een zorgeloze uitbundigheid is dus nog niet aan de orde.

Voorbeurs zien we groene Europese koersen. Nederland schiet voorbeurs goed uit de startblokken met een stijging op Damrak van 0,57%. In Frankfurt lijken ze het iets rustiger aan te doen met een stijging van 0,14%. De BEL20 zit de AEX25 achterna met plus 0,43% op de borden.

Financiële Agenda

LYNX Morning Call: het haatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker