Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Het cijferseizoen schakelt een versnelling hoger & Europa start in de plus

Vorige week was het weer een goede beursweek in de VS. Eerst was er nog wat onzekerheid omdat de inauguratie van Joe Biden plaatsvond. Hij werd officieel de 46ste president van de VS. Alles verliep uiteindelijk zonder problemen. De S&P steeg vorige week bijna 2%. De brede aandelenindex sloot op een recordkoers van 3.841 punten. Wanneer we de huidige prijs vergelijken met de laagste koers van maart vorige jaar, is de S&P 500 een duizelingwekkende 75% gestegen. Nasdaq 100 heeft een hogere bèta dan de S&P 500, doordat deze hoofdzakelijk bestaat uit technologie-aandelen. Nasdaq 100 noteert nu aan 13.366 punten en in vergelijking met de laagste koers van maart 2020, is Nasdaq 100 meer dan 97% gestegen.

Joe Biden zal officieel overgaan tot het aanstellen van Janet Yellen als minister van Financiën. Ze is in het verleden ook de voorzitter geweest van de FED. Janet Yellen zei onlangs: “The government must act big on spending. The benefits will far outweigh the costs”. Dan is het niet verwonderlijk dat de aandelen record na record breken. De Amerikaanse overheid zal met nog meer stimuli komen als het van Janet Yellen afhangt. Verder wordt in de VS de start verwacht van het formele impeachment. Hiermee wordt Donald Trump de enigste Amerikaanse president die tweemaal een impeachment aan zijn broek heeft gehad.

UBS komt morgen met de kwartaalresultaten. Er wordt sterk naar uitgekeken, aangezien de grootbank vorig kwartaal een verbazingwekkende groei had van 99% in de nettowinst. Analisten van Barclays verwachten dat de winst voor belastingen zal stijgen met 6,4%.

Sterke olieprijs door OPEC+

De olielanden lijken er alles aan te doen om de prijs in de hand te houden. Irak zal in januari en februari slechts 3,6 miljoen vaten per dag oppompen. In december pompte Irak nog 3,85 miljoen vaten op per dag. De oliemarkt blijft voorlopig fragiel doordat het coronavirus de wereldwijde economie nog steeds in het houtgreep heeft. Saudi Arabië exporteerde afgelopen november een kwart minder olie in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De inspanningen van de OPEC+-leden hebben de olieprijs in ieder geval deugd gedaan. Light sweet crude noteert nu rond $ 52 per vat. Dat is 50% hoger in vergelijking met afgelopen zomer.

Europa opent groen

Vorige week kon de BEL20 0,74% terrein winnen. De sterindex startte de week aan 3.703 punten en eindigde op vrijdag aan 3.743 punten. De AEX25 uit Nederland had een betere week dan de BEL20, met een weekresultaat van plus 1,35%. De elite-index uit Nederland startte de week aan 648 punten en de slotkoers op vrijdag was uiteindelijk 660 punten. De DAX30 bleek vorige week nog steeds te worstelen met de 14.000 punten. De DAX30 steeg vorige week uiteindelijk 0,63%.

De Europese indices staan voorbeurs in het groen. De AEX25 staat 0,75% hoger en noteert rond 665 punten. De DAX30 staat 0,46% hoger en noteert aan 13.938 punten. Belegger leken de afgelopen weken zeer enthousiast door de positieve wending rond de vaccins. Nu lijkt de productie en distributie toch moeilijker dan gedacht. Verder lijken vele landen een derde golf te ondergaan en worden de coronamaatregelen nog wat aangedikt. Verder zullen heel wat beleggers met veel aandacht de start van het Europese cijferseizoen volgen.

Financiële Agenda

Maandag 25 januari DE – Bedrijfsverwachtingen
DE – ZEW – Beoordeling van de huidige situatie
DE – Ifo Bedrijfsklimaat index
10:00
10:00
10:00

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker