LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Tom Straver, Ed Peerdeman, Jelle van Barneveld, Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin wordt onder andere teruggeblikt op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht besproken op de Aziatische beurzen en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financiële agenda met de belangrijkste evenementen van de komende dag. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde goed voorbereid op de handelsdag die komen gaat.

Risk off: Beurzen lager & zorgen over de wereldeconomie

De beurzen weten vandaag niet positief uit de startblokken te komen. De AEX-future staat dan ook lager. Tegenvallende economische cijfers uit China, bepalen het sentiment in de ochtend. Gisteren gaven de Amerikaanse indices opnieuw een groene start weg, vooral het verschil tussen de Russell en S&P 500 valt op.

Lees verder

Positief nieuws lokt verder herstel uit

De aandelenmarkten zijn positief gestemd nu een deal tussen de VS en China steeds dichterbij komt. In Europa wist May een motie van wantrouwen te overleven en heeft Italië een nieuwe begroting ingediend. Alle ogen zijn vandaag gericht op het rentebesluit van de ECB. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Overleg tussen China en de VS in tweede versnelling

De beurzen in Azië kleuren groen. China verlaagt de tarieven op geïmporteerde Amerikaanse auto's en bewijst daarmee vooral BMW een dienst. De cyclische DAX profiteert hier enorm van en staat voorbeurs 2,60% hoger. De AEX kan niet volgen, maar staat geholpen door een hogere olieprijs voorbeurs ook 0,80% hoger.

Lees verder

S&P 500 vormt Long Lower Shadow

De aandelenmarkten in de VS wisten gisteren een sterk herstel te laten zien. De verliezen van ruim 2% werden omgezet in groene cijfers. De S&P 500 heeft hierbij een Long Lower Shadow candlestick gevormd wat kan duiden op een groter herstel in de komende dagen.

Lees verder

Beurzen in het rood na zwakke start Azië

Zwakke handelscijfers uit China zetten de Aziatische beurzen in het rood. Vrijdag sloten de beurzen in de VS ook al met dieprode cijfers. Dit zwakke sentiment lijkt vandaag dus een vervolg te krijgen, al lijken de verliezen voor de AEX mee te vallen, deze staat namelijk voorbeurs 0,72% lager.

Lees verder

Spectaculair herstel na opmerkelijk bericht Wall Street Journal

De aandelenmarkten kleurden gisteren wereldwijd bloedrood. In de VS toonden de indices zich echter veerkrachtig. De forse verliezen op Wall Street werden omgezet in minimale verliezen. De NASDAQ-100, wist zelfs in het groen te eindigen. Dit herstel kwam na een opmerkelijk bericht van de Wall Street Journal.

Lees verder

CFO van Huawei opgepakt en OPEC vergadert in Wenen

De aandelenmarkten kleuren wereldwijd rood. De arrestatie van de CFO van Huawei zorgde voor forse koersdruk bij Chinese aandelen. De moeizame relatie tussen de VS en China zal vermoedelijk nog verder onder druk komen te staan. De OPEC vergadert vandaag in Wenen en zal vermoedelijk een productiebeperking invoeren.

Lees verder

Economische groeivertraging zorgt voor paniek op de beurs

Op maandag leken de beurzen nog uit de startblokken te komen voor een eindejaarsrally na een positieve G20-top. Op dinsdag begon de yieldcurve echter signalen te geven van een mogelijke economische groeivertraging. Het nieuws verspreidde zich onder beleggers, die massaal richting de uitgang renden.

Lees verder

De rentecurve draait om & herstel AEX zet niet door

De Amerikaanse rentecurve is aan het draaien. De korte rente is door het beleid van de Fed blijven oplopen, maar de langer lopende rentes bewegen niet mee. Hierdoor is de rente op een obligatie van twee jaar inmiddels hoger dan de rente voor vijf jaar. De Nikkei is vandaag hard weggezakt en Europa opent licht lager.

Lees verder

Wapenstilstand & hogere olieprijs doen AEX opveren

De wapenstilstand tussen de VS & China zorgt voor algemene opluchting op de beurzen. De olieprijs stijgt 4,85% en de Europese beurzen reageren sterk op dit positieve nieuws. De AEX staat 1,66% hoger, maar blijft daarmee wel ruim achter bij de DAX die +2,30% noteert.

Lees verder

Beleggers in afwachting van belangrijke G20-top

Dit weekend vindt de G20-top in Argentinië plaats. Hier komen de leiders van 's werelds grootste economieën bij elkaar om in overleg te treden over uiteenlopende onderwerpen. Beleggers kijken met name uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27