LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Tom Straver, Ed Peerdeman, Jelle van Barneveld, Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin wordt onder andere teruggeblikt op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht besproken op de Aziatische beurzen en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financiële agenda met de belangrijkste evenementen van de komende dag. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde goed voorbereid op de handelsdag die komen gaat.

De Fed negeert Trump, beurzen ogen nerveus

Uit de Fed-notulen is gebleken dat de Amerikaanse centrale bank de woorden van Trump geen invloed laat hebben op haar beleid. De Federal Reserve houdt zich vast aan haar eerdere prognose om de rente nog een aantal keer te verhogen. De VIX blijft hoog, de beurzen dus beweeglijk en volgens van Blekemolen zelfs nerveus.

Lees verder

Netflix overtreft verwachtingen & de beurzen veren op

De beurzen in de VS zetten gisteren een stevig herstel in en sloten boven het 200-daags gemiddelde. Netflix kwam nabeurs met cijfers die positief werden ontvangen en ook de cijfers van ASML en AkzoNobel vielen in de smaak. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Japan schiet omhoog & Saoedi-Arabië heeft weinig invloed op olie

De Japanse aandelenbeurs herstelt vandaag sterk na het grote verlies van gisteren. De beurzen in China weten echter niet te herstellen. De AEX-futures staan +0,08%, wat wijst op een hogere opening. De onrust rondom Saoedi-Arabië heeft nog niet veel effect op de olieprijs.

Lees verder

Azië zakt weg & steun AEX staat onder druk

De beurzen in Azië zijn de week in het rood begonnen. Vooral de Nikkei uit Japan heeft het zwaar en staat op een verlies van 1,68%. De brexit komt weer naar de voorgrond, nu ook dit weekend geen deal is gesloten. Deze problemen hebben hun weerslag op de AEX-index, die vandaag mogelijk door een steun zakt.

Lees verder

Beurzen klaar voor herstel na forse afstraffing

De beurzen in Europa en de VS lieten gisteren opnieuw een forse daling zien. De inflatiecijfers vielen echter wat tegen, waardoor de rentes weer wat terugliepen. Azië toonde dapper herstel en ook de futures staan momenteel flink hoger. De beurzen lijken dus klaar voor herstel na de forse afstraffing.

Lees verder

Bloed loopt door de straten, Trump noemt Fed ‘crazy’

De paniek is toegeslagen op de financiële markten. Over de hele wereld zien we forse verliezen op de belangrijkste beurzen. De hogere rentes in de VS zijn de belangrijkste aanleiding van de huidige malaise. De beurzen in Europa lagen er al tijden zwak bij, maar zullen vandaag opnieuw fors moeten inleveren.

Lees verder

AEX en ING opgevangen door de steun

De beurzen in de VS bleven gisteren dichtbij huis. Hetzelfde beeld zagen we in Azië. Beleggers lijken de kat uit de boom te kijken na een reeks van koersdalingen. Gisteren zagen we in Europa een sterk intraday herstel. De AEX lijkt voorlopig te zijn opgevangen door de steun.

Lees verder

Japan schiet omhoog & Saoedi Arabië heeft weinig invloed op olie

De Japanse aandelenbeurs herstelt vandaag sterk na het grote verlies van gisteren. De beurzen in China weten echter niet te herstellen. De AEX-futures staan +0,08%, wat wijst op een hogere opening. De onrust rondom Saoedi Arabië heeft nog niet veel effect op de olieprijs.

Lees verder

China zakt weg & TINA niet meer van toepassing

De stijgende rente in de VS creëert een alternatief voor beleggers. De 10-jaars staatsobligatie staat inmiddels op 3,2% en nu lijkt dus toch ook de langlopende rente te gaan stijgen. In China zijn de beurzen met een fors verlies geopend nadat ze een week dicht waren wegens vakantie.

Lees verder

Rente stijgt verder, is de bullmarkt voorbij?

De verder stijgende rente in de VS zorgden gisteren voor een flinke sell-off. De hogere rente zorgt ervoor dat de risicobereidheid bij beleggers afneemt. De markt is vandaag vooral benieuwd naar het Amerikaanse banenrapport dat later op de dag naar buiten komt.

Lees verder

Stijgende Amerikaanse rentes maken beleggers zenuwachtig

De Amerikaanse rentes zijn gisteren naar het hoogste niveau in jaren gestegen. Aanleiding hiervan was het beter dan verwachte banenrapport van het ADP. Ook de antwoorden die Fed-voorzitter Jerome Powell gaf in een vragenuurtje, grepen beleggers aan om obligaties te dumpen.

Lees verder

Neemt uw beleggen ook serieus?

Kies voor LYNX

Ontvang tijdelijk
€ 250
transactietegoed
Profiteer direct
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.