LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Tom Straver, Ed Peerdeman en Jelle van Barneveld, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin wordt onder andere teruggeblikt op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht besproken op de Aziatische beurzen en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financiële agenda met de belangrijkste evenementen van de komende dag. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde goed voorbereid op de handelsdag die komen gaat.

Lopen onderhandelingen tussen VS en China spaak?

Gisteren reageerden de Amerikaanse beurzen op de stroef lopende onderhandelingsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. President Donald Trump gaf donderdag aan dat hij twijfelt of de onderhandelingen over de handelsbetrekkingen succesvol zullen verlopen. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Rente overstijgt psychologische 3%

De beurzen op Wall Street kenden gisteren een lichte stijging met de retailsector als koploper. Verder bleef de yield op het 10-jaars staatspapier in de VS oplopen en brak het percentage door het psychologische niveau van 3% heen. Wat betekent dit voor de rest van de markt? U leest het in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Amerikaanse rente op hoogste niveau sinds 2011

In de Verenigde Staten sloten de toonaangevende indices gisteren met rode cijfers. Amerikaanse beleggers aanschouwden hoe de Amerikaanse 10-jaars rente een recordniveau bereikte sinds 2011. Ook wereldwijd wordt de rente nauwlettend in de gaten gehouden. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Relatie Trump en Xi biedt bedrijven perspectief

Waar de relatie tussen China en de VS enkele weken geleden nog onder hoogspanning stond, lijkt het erop dat Trump en Xi inmiddels erg goed door één deur kunnen. De goede relatie tussen de twee zorgt ervoor dat ook bedrijven in de export weer omhoog kunnen kijken. U leest dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

AEX in de komende weken naar jaartop van 573 punten?

De afgelopen weken zijn beleggers positief gestemd. Bedrijven komen over het algemeen met beter dan verwachte kwartaalcijfers en de aandelenkoersen blijven stijgen. In de AEX zijn de ogen gericht op het niveau van 573 punten van eerder dit jaar. Kan het positieve sentiment aanhouden?

Lees verder

Beurzen wereldwijd opgelucht na lagere inflatiecijfers

Zowel de Amerikaanse als Aziatische beurzen reageerden opgelucht na de lager dan verwachte inflatiecijfers. Ook de Amerikaanse dollar, die in de afgelopen weken steeds sterker werd ten opzichte van de euro, verloor gisteren wat kracht. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Stijgende olieprijzen stuwen beurzen omhoog

Gisteren stond Wall Street in het teken van de oplopende olieprijzen. Vooral aandelen uit de energiesector presteerden daarom goed. Verder bevind de Amerikaanse 10-jaars rente zich weer rond de 3%. Vandaag wachten beleggers op het Amerikaanse inflatiecijfer dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

Lees verder

Trump voegt daad bij woord. Wat betekent dit voor de markten?

Trump heeft gisteren aangekondigd dat de Verenigde Staten uit de nucleaire deal met Iran stapt en geeft hiermee een duidelijk signaal af. Olieprijzen stijgen verder, maar de markt lijkt tamelijk rustig te reageren. Wat is er precies aan de hand? U lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Beleggers in afwachting. Nucleaire overeenkomst van de baan?

Vandaag zijn de Amerikaanse markten voornamelijk afhankelijk van de uitspraken van Trump omtrent de nucleaire deal met Iran. Vanavond om 20:00 maakt Trump bekend of hij het akkoord voortzet. U leest dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Beurzen uitermate optimistisch, AEX vecht met jaartop 2017

De Amerikaanse beurzen beleefden afgelopen vrijdag een uitermate positieve sessie. Het was Apple die de kar trok met een stijging van bijna 4% tot een nieuwe all-time high. De Europese beurzen profiteren van de zwakkere euro en de AEX lijkt vandaag de jaartoppen van 2017 te verbreken. Zie ook de LYNX Morning Call video

Lees verder

Welke kant duwt het banenrapport de beurs op?

Waar de beurzen de afgelopen tijd werden geleid door kwartaalcijfers, zal vanmiddag het uitkomende banenrapport in de VS meer van invloed zijn. U leest dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27