LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Tom Straver, Ed Peerdeman, Jelle van Barneveld, Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin wordt onder andere teruggeblikt op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht besproken op de Aziatische beurzen en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financiële agenda met de belangrijkste evenementen van de komende dag. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde goed voorbereid op de handelsdag die komen gaat.

Trump houdt vast aan muur & China beleeft laagste economische groei in 28 jaar

De Chinese economie groeide in 2018 in het laagste tempo sinds 1990. Ondertussen blijft Trump vasthouden aan een muur tussen de VS en Mexico.

Lees verder

Positivisme op Wall Street na geruchten over opheffen Chinese importtarieven

Er heerst positivisme op de beurzen na geruchten over een mogelijke opheffing van de importtarieven op Chinese producten. Netflix ging nabeurs juist omlaag.

Lees verder

Kwartaalcijfers banken redden indices van het rode gevaar

De eerste kwartaalresultaten duwen de beurzen omhoog ondanks de grote politieke onrust. Toch doen de beurzen vandaag een stapje terug en opent de AEX lager.

Lees verder

Beurzen openen hoger na historische nederlaag premier Theresa May

De brexit-deal is met een ongekend aantal stemmen afgeschoten. De beurzen openen hoger en de pond rekent op een tweede referendum.

Lees verder

Politiek vecht om aandacht met jaarcijfers

De eerste jaarcijfers van Citigroup werden zeer positief ontvangen en dit biedt hoop voor beleggers in banken en de rest van het jaarcijferseizoen. Toch blijft ook de politiek hardnekkig om aandacht vragen met vandaag een belangrijke brexit-stemming en de overheid in de VS die al 25 dagen gesloten is.

Lees verder

Handelsoverschot China bepaalt het sentiment op de beurzen

De handel van en naar China is in de laatste maand van 2018 onverwacht afgenomen. Zowel de export als import namen onverwacht stevig af. Dit duidt duidelijk om lagere economische activiteit en zet de aandelenmarkten vandaag onder druk. De AEX kan aan dit sentiment niet ontkomen en staat lager.

Lees verder

Beleggers geven geen krimp om tegenvallende winkelverkopen

Retailers gingen gisteren hard onderuit op de Amerikaanse beurzen. Het kon beleggers weinig deren, want de indices gingen voor de 5e dag op rij hoger de dag uit. Woorden van Fed-voorzitter Powell over de stand van de Amerikaanse economie kon de pret eveneens niet drukken.

Lees verder

Beleggers teleurgesteld om voorlopige uitkomst handelsbesprekingen

De futures in de VS staan voorbeurs ruim een half procent lager. Beleggers lijken teleurgesteld te reageren op de voorlopige uitkomst van de 3-daagse handelsbesprekingen tussen de VS en China. Daarbovenop komen matige inflatiecijfers vanuit China. De Europese beurzen gaan hierdoor een lagere opening tegemoet.

Lees verder

Beleggers positief gestemd in afwachting van handelsdeal

De beurzen kleuren al een aantal dagen groen en het herstel lijkt zich vandaag wederom voort te zetten. Beleggers rekenen blijkbaar op een goede uitkomst van de handelsgesprekken tussen de VS en China. Wel naderen verschillende indices belangrijke weerstandsniveaus.

Lees verder

Druk overleg tussen China & de VS plus winstwaarschuwing Samsung

Beleggers durven meer risico te nemen en zoeken de minder defensieve aandelen op. Dit vertrouwen blijkt uit het herstel van de S&P 500 en wordt geholpen door de onderhandelingen tussen de VS en China. Verder zien we meer problemen bij smartphonefabrikanten. Samsung geeft namelijk een winstwaarschuwing af.

Lees verder

Herstel op de beurzen zet zich vandaag voort

Het sterke herstel van vrijdag in de VS lijkt vandaag een vervolg te krijgen. De indices in Azië kleuren groen met een sterk herstel voor de Nikkei. Ook de Amerikaanse futures staan in het groen. Europa kan niet achterblijven en dus gaan we een hogere opening tegemoet.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27