LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Tom Straver, Ed Peerdeman, Jelle van Barneveld, Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin wordt onder andere teruggeblikt op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht besproken op de Aziatische beurzen en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financiële agenda met de belangrijkste evenementen van de komende dag. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde goed voorbereid op de handelsdag die komen gaat.

Beleggers blijven angstig & Olie druipt af

Gisteren beleefden beleggers in zowel de VS als Europa een zwakke dag. Over een breed front gingen de koersen omlaag. Het verlies is opvallend te noemen in een traditioneel rustige week in aanloop naar Thanksgiving. Ook de olieprijs kreeg het flink te verduren na een officiële verklaring van Trump.

Lees verder

FAANG door beren verscheurd & AEX zakt weg

De NASDAQ verloor gisteren ruim 3% van haar waarde. Dit werd mede veroorzaakt door stevige verliezen van Facebook, Apple en Nvidia. In Azië werden de beurzen opgeschikt door Nissan en de handelsoorlog. Door dit negatieve nieuws loopt de volatiliteit op en kunnen de mooie verhalen voor Thanksgiving ook weer in de kast.

Lees verder

Macro in focus met brexit & de handelsoorlog tussen China en de VS

De traditioneel rustige week van Thanksgiving wordt dit jaar opgeschud door de brexit en de handelsoorlog. Beiden lijken steeds dichter bij de conclusie te komen. Bij de brexit spelen vooral interne Britse strubbelingen, terwijl de G20 mogelijk het overleg tussen China en de VS uit het slop kan trekken.

Lees verder

Hotel California Brexit

In de VS lieten de aandelenmarkten een sterk herstel zien. In het Britse Parlement ging het er echter hard aan toe en meerdere ministers stapten op. Een conservatief sprak zelfs van een Hotel California Brexit en een motie van wantrouwen hangt nu boven het hoofd van de Britse premier Theresa May.

Lees verder

AEX omhoog ondanks vijf verliesdagen in de VS

De beurzen zakten gisteren weer weg in de VS. Vandaag staan de AEX-futures echter duidelijk hoger. Ook in China was het sentiment goed, na goede cijfers van Tencent. Vandaag kwam ook Nederlands grootste verzekeraar NN Group met cijfers. Waarbij de winst wederom toenam.

Lees verder

Voorlopig akkoord Brexit & Italië houdt vast aan begroting

De beurzen in de VS zagen de winsten gedurende de dag wederom verdampen. In Europa gaat alle aandacht uit naar de laatste ontwikkelingen omtrent de Brexit. Ook Italië staat in de spotlight nu het land definitief niet bereid lijkt te zijn om de begroting aan te passen naar de wensen van de Europese Commissie.

Lees verder

Olie & Apple raken AEX nauwelijks

Apple drukte gisteren de technologie-index in het rood, maar vandaag staan er weer groene cijfers op de borden. De AEX gaat een hogere opening tegemoet en ook de futures in Amerika staan weer in het groen. De olieprijs doet echter niet mee in het herstel en staat wederom lager. Dit na uitspraken van Trump.

Lees verder

AEX rukt op dankzij OPEC & draaiend sentiment

De AEX staat een hogere opening te wachten. Dit komt onder andere door een stijgende olieprijs, die na woorden van de Saoedische minister van energie sterk is hersteld. De andere beurzen in Europa gaan ook hoger openen, na een weekend dat in het teken stond van de Eerste Wereldoorlog.

Lees verder

De Fed houdt koers en China komt bedrijven tegemoet

De aandelenmarkten in de VS zijn gisteren lager gesloten na het rentebesluit van de Fed. In China doet de Chinese president Jinping de private bedrijven een handreiking. Het land wil de bedrijven tegemoet komen met belastingverlagingen en financiële hulp. De Chinese markten gingen fors onderuit op het nieuws.

Lees verder

Beurzen zetten herstel voort na mogelijke ‘gridlock’

De beurzen in de VS sloten gisteren fors hoger ondanks de verkiezingsuitslag, die zorgt voor een mogelijke gridlock in het Amerikaanse Congres. In Europa krijgen beleggers weer een stroom aan kwartaalcijfers te verwerken. Verder zijn de ogen gericht op de Fed, die het beleid van de centrale bank verder zal toelichten.

Lees verder

Beurzen reageren lauw op verkiezingsuitslag VS

De beurzen in de VS sloten gisteren hoger in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen. Nu de uitslag zo goed als zeker bekend is lijken beleggers de kat toch nog even uit de boom te kijken. De republikeinen hebben het Huis van Afgevaardigden verloren wat een tegenslag betekent voor president Trump.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27