LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Roy van Santen, Tom Straver en Tycho Schaaf, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin wordt onder andere teruggeblikt op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht besproken op de Aziatische beurzen en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financiële agenda met de belangrijkste evenementen van de komende dag. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde goed voorbereid op de handelsdag die komen gaat.

Beleggers in paniek nu volgende fase handelsoorlog ingaat

Met zijn onvoorspelbare beleid zorgde Trump gisteren andermaal voor een bloedrode dag op de beurzen wereldwijd. Terwijl de Dow Jones zich weer officieel in de correctiemodus bevindt, verloren de Aziatische beurzen tot bijna 5%. Wat betekent dit geweld voor onze AEX-index?

Lees verder

Beurzen reageren negatief op renteverwachting 2019 en 2020

De beurzen gaan vanochtend een lagere opening tegemoet als gevolg van de woorden van Fed-voozitter Powell. Hij stelde gisteren hogere renteverwachtingen voor 2019 en 2020. De aankondiging leidt tot zorgen bij beleggers. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Gaat de Fed 4 renteverhogingen aankondigen?

Ondanks dat het aandeel Facebook de daling gisteren voortzette, wisten de indices op Wall Street licht te herstellen. Vandaag staat de handel in het teken van de Federal Reserve. Zorgt de kersverse Fed-voorzitter Powell wellicht voor een verrassing?

Lees verder

Amerikaanse sell-off brengt de AEX geen stap verder

Wall Street kende gisteren een grillige handelssessie nadat de technologiesector flink onder druk lag na beschuldigingen aan het adres van Facebook. Het social media-aandeel kende zelfs de grootste daling sinds maart 2014. Per saldo heeft deze Amerikaanse sell-off nauwelijks invloed op het beeld in de AEX.

Lees verder

NASDAQ verzwakt, gevaar ligt op de loer

De Europese aandelenmarkten starten de nieuwe handelsweek in mineur, mede te verklaren door verliezen van technologie-aandelen. De NASDAQ ligt onder druk sinds het bereiken van een nieuw record en het technische plaatje is daarmee aanzienlijk verzwakt.

Lees verder

Beleggers blijven voorzichtig en vluchten naar Japanse yen

Gisteren kende Wall Street wederom een voorzichtige handelssessie. Beleggers wachten af in hoeverre Trump zijn nieuwe importtarieven richting China gaat doorvoeren. Beleggers lijken hierop al voor te sorteren, vanochtend was een duidelijk toevlucht richting de Japanse yen zichtbaar.

Lees verder

Aandeel Boeing speelbal geworden van de Chinezen

Ondanks het lagere slot van gisteren op Wall Street, wisten de Aziatische beurzen de verliezen weg te werken. Vliegtuigbouwer Boeing lijkt de troef van de Chinezen te zijn in het behoud van de handelsrelatie met de VS. Het aandeel is zwaar vertegenwoordigd in de toonaangevende Dow Jones.

Lees verder

Neerwaartse trend AEX blijft actief

De AEX-index is er niet in geslaagd om de neerwaartse trend, die eind januari werd ingezet, op te heven. Hiervoor is immers een stijging boven het belangrijke weerstandsniveau van 541 punten voor nodig. De kans op een verdere daling blijft hiermee reëel.

Lees verder

AEX weet neerwaartse trend nog altijd niet te breken

Terwijl beleggers nog altijd steggelen over de gevolgen van Trumps importtarieven, lukt het de AEX-index nog altijd niet om de neerwaartse trend af te breken. Wat is hiervoor nodig? En wat kunnen beleggers op basis hiervan verwachten in de komende periode?

Lees verder

Nasdaq bereikt hoogste punt ooit na positief banenrapport VS

De positiviteit op de beurs is weer helemaal terug. Met een lager dan verwachte loongroei in de VS is de inflatie-angst bij beleggers bijna volledig weg. Bij de Nasdaq resulteerde dit afgelopen vrijdag in een nieuwe recordstand. Blijft de bullmarkt voorlopig in stand? Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Beleggers reageren kalm op getekende importtarieven

Opmerkelijk genoeg reageerden beleggers gisteren opgetogen op het tekenen van de wet voor de nieuwe Amerikaanse importtarieven. Met name het feit dat Trump de deur openhoudt voor uitzonderingsposities, stelt beleggers vooralsnog gerust. Voor nu is het wachten op de belangrijke banencijfers.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27