LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Tom Straver, Ed Peerdeman, Jelle van Barneveld, Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin wordt onder andere teruggeblikt op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht besproken op de Aziatische beurzen en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financiële agenda met de belangrijkste evenementen van de komende dag. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde goed voorbereid op de handelsdag die komen gaat.

Olie in trek & nieuwe handelstarieven tussen China en de VS van kracht

De olieprijs is bezig aan een sterke opmars en is dit jaar al 38% gestegen. Bedrijven in deze sector weten hier echter nog nauwelijks van te profiteren. De handelstarieven tussen China en de VS gaan vandaag in. De beurzen in Azië reageren hier verdeeld op, terwijl de futures in Europa op een lagere opening wijzen.

Lees verder

Beurzen VS stijgen tot ongekende hoogtes, Europa begint inhaalrace

De beurzen in de VS hebben wederom een all-time high op de borden gezet. De AEX-index is technisch sterk verbeterd en Europa lijkt dan ook aan een inhaalrace te zijn begonnen. Ook in China gingen de beurzen fors hoger het weekend in, nu de handelszorgen steeds meer naar de achtergrond lijken te verdwijnen.

Lees verder

Flipperkast neemt aandelenkoersen over

Gisteren waren er grote schommelingen op de beurs te vinden. Het Nederlandse Pharming ging hard onderuit na een teleurstellende beoordeling van de FDA en TomTom had nog steeds last van het verlies van klant Renault-Nissan. In de VS kwam de cannabisgekte in een hogere versnelling met dank aan het aandeel Tilray.

Lees verder

Beleggers slaan handelszorgen van zich af

Nu de woorden in de handelsoorlog worden omgezet in daden, glijdt er een hoop onzekerheid van beleggers af. Zowel in de VS als China zien we een ware opluchtingsrally. De S&P 500 staat vlakbij haar all-time high en het lijkt een kwestie van tijd voordat deze opnieuw gebroken wordt.

Lees verder

Slechte prestaties technologie-aandelen

Gisteren zakte de NASDAQ met 1,43% door de 8.000 punten. Daarmee deed de technologie-index het duidelijk slechter dan de S&P 500 die slechts 0,56% inleverde. Oracle kwam nabeurs ook nog eens met teleurstellende cijfers. Japan weet zich aan de malaise te onttrekken en op de AEX is het nog rustig.

Lees verder

Breekt de handelsoorlog nu uit tussen de VS en China?

Hoewel de Amerikaanse beurzen nog vlak het weekend ingingen, staan de beurzen in Azië stevig in het rood. Nieuwe handelstarieven lijken nu onvermijdelijk, waarmee de handelsoorlog verder kan escaleren. Ook de Europese futures staan onder druk en noteren voorbeurs in het rood. Vooral de DAX heeft het zwaar.

Lees verder

Beurzen hoger ondanks uitspraken Trump

De aandelenbeurzen in de VS en China gingen hoger de dag uit ondanks de uitspraken die Trump deed op Twitter. In Europa staan de futures hoger en ze lijken zich eindelijk op te trekken aan het positieve sentiment in de VS. De EUR/USD koers is afgelopen week flink opgeveerd en noteert momenteel op een kantelpunt.

Lees verder

Rentebesluiten in Europa en Turkije op de agenda

De indices wisten gisteren nog geen overtuiging achter te laten en de gemaakte winsten lijken in de ochtendsessie al weggepoetst. Europese beleggers kijken vanmiddag uit naar de rentebesluiten in Turkije en het opkoopprogramma in Europa. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Apple trekt de kar

Apple wist met een stijging van 2,5% het negatieve tij van de Nasdaq te keren. Na een aantal dagen van koersdruk wisten de grootste technologiebedrijven weer mooie plussen op de borden neer te zetten. Het is nu afwachten of Europa mee kan doen in het herstel.

Lees verder

Herstel op de beurzen ondanks handelsspanningen

Wall Street liet gisteren na dagen van verkoopdruk weer wat herstel zien. De spanningen omtrent de wereldwijde handelsperikelen blijven bestaan, maar vooralsnog zijn er nog geen nieuwe importtarieven ingevoerd. Onze eigen AEX gaat een hogere opening tegemoet.

Lees verder

Handelsoorlog houdt beurzen in zijn greep

De handelsoorlog houdt de beurzen wereldwijd in zijn greep. Trump liet vrijdag weten dat de nieuwe importheffingen op Chinese producten elk moment kunnen worden ingevoerd. Apple schreef een brief waarin zorgen werden geuit over de gevolgen van de sancties op zijn producten.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27