Terugblik 2020

De beurscrash van 2020 gaat de boeken in als ‘coronacrash’. De indices daalden ongekend snel, maar wisten zich ook ontzettend snel te herstellen. De door technologie gedomineerde beurzen in de Verenigde Staten wisten al vrij snel weer nieuwe all-time highs te vormen.

De angsten en onzekerheden bleven desondanks het gehele jaar voelbaar. Traditionele aandelen zijn namelijk nog altijd niet volledig hersteld van de koersval. Bovendien blijft de vraag naar vluchthavens als goud, zilver en obligaties hoog.

Hoewel de eerste vaccinaties begonnen zijn, kan het nog maanden duren voordat het merendeel is ingeënt. Ondertussen grijpt het coronavirus nog venijnig om zich heen en zal de economie nog enige tijd last ondervinden van de pandemie.

Het coronavirus heeft ook gezorgd voor enorme veranderingen. We zijn massaal thuis gaan werken en we bestellen veel meer online. Beleggers die hier op tijd kansen zagen hebben flink kunnen profiteren van koersstijgingen bij bijvoorbeeld Amazon of Zoom Video Communications.

Of deze trends zich ook in 2021 voortzetten is aan u. Uiteraard kunt u genoeg inspiratie opdoen in het LYNX Kennisportaal. Ook aankomend jaar zullen we u blijven informeren en inspireren met de laatste beurstrends en analyses over de populairste aandelen.

Eerst blikken we nog even terug op 2020. Wat waren de belangrijkste en meest interessante gebeurtenissen van dit jaar? Wat waren afgelopen jaar de beste aandelen? Hoe hebben de verschillende valuta en obligatiekoersen gepresteerd? U leest het allemaal in onze reeks; terugblik 2020.

Een mooi herstel voor de BelMID gezien de omstandigheden | Terugblik 2020

Ook de BelMID sluit het jaar negatief af. Maar de BelMID heeft toch een mooi herstel kunnen realiseren de afgelopen maanden. We blikken terug op 2020.

Lees verder

Het jaaroverzicht van BeursBubbels schrijver Jacky den Donder | Terugblik 2020

In het BeursBubbels Jaaroverzicht neemt Jacky den Donder het beursjaar 2020 met u door en vindt u een overzicht van alle hoogte- en dieptepunten van 2020.

Lees verder

De beste grondstoffen van 2020 | Terugblik 2020

Grondstoffen toonden het afgelopen jaar zeer uiteenlopende prestaties. We blikken terug op de best presterende grondstoffen van 2020.

Lees verder

Tips & Trades draait uitstekend in een vaccinerend 2020 | Terugblik 2020

In mei sloegen ProBeleggen en LYNX de handen ineen met de start van Tips & Trades.14 beleggingstips zijn positief gesloten. Een zogenaamde hit ratio van 87,5%.

Lees verder

Ondanks een mooi herstel sluit de BEL20 2020 negatief | Terugblik 2020

De BEL20 heeft dit jaar zeker zijn deel van de actie gehad. We blikken terug op de meest spraakmakende aandelen van de BEL20 in 2020.

Lees verder

Tech redt AEX | Terugblik 2020

In dit artikel blikken we kort terug op het jaar van de AEX. Wat waren de grootste stijgers en dalers? En welke invloed heef technologie op het rendement?

Lees verder

Hoe bewogen de valuta’s dit jaar? | Terugblik 2020

De valutamarkt heeft een zeer interessant jaar achter de rug. Na een rustig begin veroorzaakte het coronavirus opschudding in de meeste grote valutaparen.

Lees verder

Staatsobligaties blijven gewild | Terugblik 2020

In dit artikel kijken we terug op de ontwikkelingen op de obligatiemarkten. De rentes blijven namelijk een belangrijk aspect bij de waardering van aandelen.

Lees verder

Prestaties indices wereldwijd | Terugblik 2020

De prestaties van de wereldwijde indices lopen sterk uiteen. Het ontbreken van technologie-aandelen in bepaalde indices kan dit verschil verklaren.

Lees verder

Duurzame energie door het dak | Terugblik 2020

Duurzame energie is de winnaar van 2020. De koersen van bedrijven die actief zijn in waterstof, zonne-energie of elektrisch rijden zijn hard gestegen.

Lees verder

Terugblik 2020: volatiel jaar met corona achter de rug

Het einde van het jaar nadert en het is tijd om terug te blikken op de opvallendste gebeurtenissen uit 2020, een jaar getekend door corona en volatiliteit.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×