Hoe kan ik mijn dividendkeuze opgeven?

Indien u recht heeft op keuzedividend, dan heeft u zelf de keuze tussen cashdividend en stockdividend (dividend in de vorm van aandelen). Deze keuze dient u voor een bepaalde deadline in te dienen in het administratieve gedeelte van uw effectenrekening. Hieronder vindt u daarvoor de instructies.

Let op: Als u geen keuze doorgeeft, dan zal het systeem automatisch de vooraf ingestelde standaardkeuze van het bedrijf doorvoeren. In de meeste gevallen is dit cashdividend, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn!

Klik hier om in te loggen in het administratieve gedeelte van uw LYNX effectenrekening.

Eenmaal ingelogd vindt u onderin uw scherm de footer, hier kunt u op Support 1 klikken

1
U kunt vervolgens onderaan klikken op Corporate Action Manager 2.
2

U bent nu in uw Corporate Action Manager. U kunt hier onder Choice Actions3 te kiezen. U kunt hier kiezen voor de Corporate Action waarop u wenst te reageren.

3

In dit scherm kunt u alle informatie vinden omtrent het keuzedividend zoals de deadline, het aantal rechten (aandelen) dat u kunt opgeven, en voor welke rekening u dit wilt doen. In onderstaand voorbeeld is te zien dat de standaardkeuze (Default) op cashdividend staat 4. Verder kunnen er in dit geval 691 rechten worden opgegeven 5. Stel u wilt cashdividend ontvangen, dan vult u in het veld van de eerste regel uw aantal rechten in 6. Mocht u stockdividend willen ontvangen dat vult u het aantal rechten in de tweede regel in 7. In dit voorbeeld hebben we dus 691 rechten opgegeven om stockdividend te ontvangen. Tot slot zet u links onderin het vinkje aan 8 en klikt u op Save 9.

 

4
5
6
7
8
9

U moet uw keuze nu nog bevestigen door dit scherm weg te klikken (kruisje rechts boven) en vervolgens op Yes 10 te klikken in het Confirmation Needed venster.

12

De daadwerkelijke uitbetaling van het dividend kunt u terugvinden in een rekeningafschrift. Lees hier de instructies tot het downloaden van een rekeningafschrift.


Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX