Hoe zijn de gelden van mijn LYNX effectenrekening beschermd?

Uw geldsaldo is goed beschermd via LYNX. Aangezien u uw rekening via LYNX aanhoudt bij IB UK, komt u derhalve in aanmerking voor de bescherming van de U.K. Financial Services Compensations Scheme (FSCS). Dit betekent dat uw rekening tot een bedrag van GBP 50.000 is beschermd. Voor meer informatie over de FSCS gaat u naarwww.fscs.org.uk. Meer informatie over FSA vindt u op www.fsa.gov.uk. Dit stelsel dekt een mogelijke tekortkoming of insolventie van de broker en dekt als vanzelfsprekend niet tegen verlies op uw effectentransacties.

IB UK is onderdeel van IB USA. Cliënten van LYNX genieten daarom via IB USA ook de bescherming van de Amerikaanse Securities Investor Protection Corporation (SIPC) en van de Engelse verzekeraar Lloyds. De SIPC is het zelfregulerende instituut voor Brokers/Dealer Members in de Verenigde Staten. Vrijwel alle Brokers/Dealers in de Verenigde Staten zijn lid van het SIPC. Het SIPC stelt beleggers die een rekening hebben bij een aangesloten Broker/Dealer, schadeloos in geval van insolventie, faillissement of onbevoegd handelen van die Broker/Dealer. Schadeloos stellen betekent dat de marktwaarde van uw aandelen, opties, warrants, schuld- en geldsaldo door een verzekering is beschermd tot $ 500.000, waarvan $ 250.000 cash (dan wel het equivalente bedrag in EUR). Wanneer de SIPC dekking niet voldoende is, verzekert Lloyds nog tot $ 30 miljoen extra per Cliënt. (hiervan $ 900.000 cash). Deze verzekering is gelimiteerd tot $ 150 miljoen in totaal.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Roger van Buuren
Roger van Buuren
Service Manager
Zelf beleggen bij LYNX: één platform, vele voordelen
  • Professioneel handelsplatform: snel, stabiel en betrouwbaar
  • Zeer lage tarieven
  • Beleg waar en wanneer u wilt met de LYNX Apps
  • Tips en educatie van professionele beleggingsexperts
  • Persoonlijke begeleiding van het LYNX service team
Beste Online Broker volgens Vergelijkbroker.nl
Beste Online Broker
volgens VergelijkBrokers.nl
2016 & 2017
Beste Online Broker volgens de Gouden Stier
Winnaar Gouden Stier
“Beste Online Broker”,
2013 & 2016
Beste Online Broker volgens Beleggers Belangen
Beste Online Broker
volgens Beleggers Belangen
2009 t/m 2013 & 2018
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker