Platform fee

Tegelijk met de tarievenverlaging van Nederlandse aandelen, aandelenopties en indexopties voert LYNX een platform fee in. Deze platform fee is sinds 1 oktober 2018 van kracht. Klanten van LYNX kunnen gebruik maken van een geavanceerd handelsplatform, hebben toegang tot uitgebreide content en kunnen wekelijks meerdere Masterclasses volgen. Voor het totaalpakket brengt LYNX in het uiterste geval € 5,00 per maand in rekening.
 
 
Per effectenrekening bedraagt de platform fee standaard € 5,00 per kalendermaand en wordt deze verminderd met de gemaakte transactiekosten. De fee vervalt daarmee al wanneer u in een maand meer dan € 5,00 aan transactiekosten heeft gemaakt. Het onderstaande voorbeeld toont de berekening van de fee.
 
Transacties in een maand Gemaakte transactiekosten Platform fee
Geen transacties € 0,00 € 5,00
5 AEX-indexopties € 4,95 € 0,05
1 aandelenorder ING € 6,00 € 0,00

 
Klanten met een portefeuillewaarde boven de € 100.000 zijn uitgesloten van de platform fee. Nieuwe klanten zijn na het verrichten van hun eerste storting de lopende kalendermaand en de drie daaropvolgende maanden uitgesloten voor de platform fee. Wanneer een klant bijvoorbeeld zijn storting op 15 oktober verricht, is deze tot en met januari vrijgesteld van de fee.
 
Transactiekosten in andere valuta
 
Gemaakte transactiekosten in andere valuta’s worden ook afgestreept tegen de platform fee. De transactiekosten worden omgerekend naar de basisvaluta, welke standaard euro is. Een aandelentransactie in Amerika waar u bijvoorbeeld $ 5,00 aan transactiekosten voor heeft betaald, wordt omgerekend naar de basisvaluta en komt daarmee uit op ongeveer € 4,00. Heeft u geen andere transacties gedaan in deze kalendermaand, dan wordt er € 1,00 aan platform fee in rekening gebracht.
 
 
Afschrijving platform fee
 
De platform fee wordt aan het begin van de volgende kalendermaand van uw rekening afgeschreven. Deze afschrijving wordt automatisch verrekend met uw cashsaldo in de basisvaluta. Het afgeschreven bedrag vindt u terug onder de kolom ‘Fees’ in uw rekeningafschrift. Om ongewenste sluiting van posities te voorkomen, zorgt u ervoor dat er te allen tijde voldoende cash aanwezig is op de rekening.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX