Toevoegen tweede gebruiker (2nd user)

U heeft de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan uw LYNX rekening toe te voegen. In totaal kunnen er maximaal vijf gebruikers worden toegevoegd. Op deze manier kunt u een scheiding maken tussen gebruikers op dezelfde rekeningen. Het is verder ook mogelijk om specifieke rollen toe te kennen aan de gebruikers. Hiermee behoudt u de controle over de rechten van gebruikers op de rekening. Hieronder vindt u de stappen voor het aanmaken van een extra gebruiker. Let op, een kopie ID is benodigd voor een 2nd user. Zorg dat u deze digitaal beschikbaar hebt om later in onderstaande proces te kunnen uploaden.

Klik hier om in te loggen in het Administratieve gedeelte van uw rekening.

Als u bent ingelogd in het administratieve gedeelte van uw effectenrekening ziet u in het hoofdscherm Your Dashboard staan. Klik in dit hoofdscherm onder Manage Your Account op Account Settings. 1

Vervolgens scrollt u in het rechter scherm naar beneden en klikt u naast Users & Access Rights op het tandwiel 2.

2
1

U heeft de mogelijkheid om rollen aan te maken die u aan gebruikers kunt toekennen. Zo hoeft u niet bij elke nieuwe gebruiker aan te geven welke rechten deze heeft, maar kunt u de gebruiker een gemakkelijk een rol geven.

Om een rol aan te maken kunt u in het User & Access Rights menu klikken op het plusje naast User Roles 3.

In het volgende scherm kunt u naast Role name een naam geven aan de rol. Vervolgens zult u vijf formulieren doorlopen met elk verschillende mogelijkheden voor de rechten. De rechten zijn opgedeeld in Handel, Rapportage, Financiering en Gebruikersinstellingen formulieren.

3

In dit scherm kunt u de de gebruikers en rollen aanmaken of beheren. Om een gebruiker aan te maken drukt u op het plusje naast Users 4.

4

In het volgende scherm begint u met het aanmaken van de gebruiker. Allereerst dient u een unieke Gebruikersnaam en Wachtwoord voor de gebruiker in te stellen. Vervolgens kunt u de gegevens invoeren van uzelf of een andere user. Indien u een tweede gebruiker wilt aanmaken voor iemand anders, kunt u die specifieke gegevens invoeren. Als u alle gegevens correct heeft ingevuld, drukt u op Continue 5 waarna u kunt aangeven welke rechten de gebruiker heeft of gaat krijgen. Heeft u al een rol heeft aangemaakt? Dan kunt u de gebruiker uw vooraf aangemaakte rol toewijzen.

5

Ten slotte dient u de aanvraag te autoriseren. Hiervoor gaat u in uw Notificaties naar uw Pending Items 6

Door in deze pagina op de buttons View te klikken, maakt u de aanvraag compleet. Dit door akkoord te gaan met de voorwaarden 7, het uploaden van een bewijs van vast woonadres 8 en door het uploaden van een kopie ID 9.

6
7
8
9

Ter afsluiting dient u nu in te loggen met de logingegevens van de 2nd user. Hiervoor gaat u naar Account Management en login op het Administratieve gedeelte van uw rekening. Klik eventueel op het notificaties icoon voor de vervolgstappen. Er wordt nu gevraagd om uw gegevens aan te vullen en om uw e-mailadres te confirmeren 10. U zult meerdere confirmation numbers ontvangen per e-mail welke u nodig heeft om door te kunnen gaan. Doorloop alle stappen om de aanvraag verder af te ronden. Na 24 uur zal de 2nd user beschikbaar zijn.

10

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX