Open een zakelijke beleggingsrekening

Zakelijke beleggingsrekening: De rekening voor zakelijke beleggers

Profiteer ook als zakelijke belegger van de voordelen van LYNX.

Bespaar op uw transactiekosten, handel op een geavanceerd platform en reken op ons specialistische service team als u hulp nodig heeft.

LET OP: het is momenteel niet mogelijk om een zakelijke rekening te openen. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op zodra het openen van een zakelijke rekening weer mogelijk is.


De voordelen van een zakelijke beleggingsrekening

Met een zakelijke beleggingsrekening via LYNX handelt u wereldwijd in een ruim aanbod effecten. Tegen scherpe tarieven en met aantrekkelijke voorwaarden.

Ook kunt u uw zakelijke rekening gebruiken om uw persoonlijke beleggingsstrategie tot uitvoering te brengen. Denk hierbij aan het opbouwen van een aandelenportefeuille. Daarnaast kun u door middel van hedging uw risico’s op aandelenkoersen, grondstofprijzen en valuta’s afdekken met behulp van opties of futures.

Zo opent u een zakelijke beleggingsrekening

1
Doorloop het
openingsformulier

Doorloop het aanvraagformulier en vul alle gevraagde gegevens in.

2
Ondertekenen en gevraagde documenten uploaden

Upload de gevraagde documenten en onderteken digitaal uw aanvraag.

3
Uw beleggingsrekening wordt geopend

Zodra wij uw volledige aanvraag en documenten hebben ontvangen, starten wij met het openen van uw rekening.


Waarom een zakelijke beleggingsrekening openen via LYNX?

Uitgebreid handelsplatform

 • Toegang tot 150 beurzen wereldwijd
 • Uitgebreid productaanbod
 • Stabiel en betrouwbaar handelsplatform
 • Mobiele trading apps

Scherpe tarieven

 • Lage transactiekosten
 • Opties vanaf € 0,79 aandelen vanaf € 6,00
 • Gratis dividenduitkering
 • Telefonische orderondersteuning

Uitstekende service

 • Persoonlijke & vakkundige service
 • Uitgebreid Service Center
 • Informatief Beurs & Kennisportaal
 • Masterclasses & deskundige analyses

Vragen over het openen van een zakelijke rekening?

LYNX Klantenservice: neem contact op voor uw vragen

Ons professionele serviceteam helpt u graag verder. U kan ons bereiken via:

Bel ons

+31 (0)20 6251524

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00

FAQ: open een zakelijke rekening

Veelgestelde vragen over een zakelijke beleggingsrekening

Welke documenten dient de bestuurder of aandeelhouder te overleggen om een zakelijke rekening te openen?

Voor het openen van een beleggingsrekening hebben we de volgende informatie nodig van alle bestuurders en aandeelhouders die een belang van 10% of meer in de vennootschap hebben:

 • Kopie van uw identiteitskaart of paspoort
 • Bewijs van vestiging: een kopie van een afschrift van uw bank, internetprovider of vaste telefonie aanbieder waarop uw naam en adres staan. De afgiftedatum van het bewijs van vestiging mag niet ouder zijn dan zes maanden.
 • Afhankelijk van uw aanvraag kunnen extra documenten worden gevraagd tijdens het openingsproces.
Welke documenten dient een vennootschap te overleggen om een zakelijke rekening te openen?
 • Gewaarmerkt uittreksel handelsregister: de eerste pagina met naam en bedrijfsactiviteiten volstaat. Het uittreksel handelsregister mag geen kopie zijn en niet ouder dan zes maanden zijn.
 • Aandeelhoudersovereenkomst: enkel noodzakelijk voor vennootschappen die niet in het handelsregister zijn ingeschreven.
 • Bewijs van vestiging van het bedrijf: kopie van een afschrift van een bank- of creditcardmaatschappij waarop de bedrijfsnaam en het vestigingsadres zichtbaar zijn. Het afschrift mag niet ouder dan zes maanden zijn. U kunt uiteraard weergegeven transacties en andere irrelevante informatie onzichtbaar maken.
 • IBAN: de rekening die u als tegenrekening wenst te gebruiken voor uw beleggingsrekening.
 • Amerikaans belastingformulier: ook als u geen activiteiten uitoefent in de VS dienen wij een ingevuld W-8 belastingformulier te ontvangen. Voor vennootschappen dient u het W-8BEN-E te gebruiken en voor maatschappen het W-8IMY. U kunt dit formulier terugvinden op onze website of op de website van de Amerikaanse belastingdienst.

Het Amerikaanse belastingformulier is terug te vinden op de website van LYNX of op de website van de Amerikaanse belastingdienst.

Wat is LEI (Legal Entity Identifier) en waarom is deze noodzakelijk voor zakelijke rekeningen?

De LEI of Legal Entity Identifier is een 20-cijferige code die wordt gebruikt als identificatienummer voor participanten op de financiële markt. Volgens de bepalingen van MiFID II / MiFIR, die op 3 maart 2018 in werking zijn getreden, zijn wij als online broker verplicht transacties van onze klanten aan de bevoegde toezichthoudende autoriteit te melden. Zakelijke klanten moeten in het kader van deze rapportage met LEI worden geïdentificeerd. Zonder LEI kan via LYNX geen zakelijke beleggingsrekening worden geopend. Voor gedetailleerde informatie over het LEI en instructies over hoe u het LEI-nummer kunt aanvragen, kunt u terecht op Informatie over de identificatie van de juridische entiteit (LEI).

Wat is de FACTA-status en hoe wordt die bepaald?

FACTA staat voor Foreign Account Tax Compliance Act. Dit is Amerikaanse wetgeving die onder meer de uitwisseling van belastinggegevens tussen de VS en andere landen regelt. Het kent verschillende statussen toe aan rechtspersonen op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Om een zakelijke beleggingsrekening te openen, moeten bedrijven een eigen verklaring van FACTA-status voorleggen, die wordt vastgelegd op het belastingformulier W-8. Als online broker zijn wij verplicht onze klanten te classificeren voor FATCA-doeleinden. Meer informatie over het bepalen van de FACTA-status van uw bedrijf? Lees dan hier verder: FACTA-besluitvormingstabel

Is een overboeking van een zakelijke rekening mogelijk?

Ja, dit is mogelijk als u via LYNX een zakelijke rekening heeft geopend. Wij helpen u graag om uw portefeuilles samen te voegen onder één rekening. Meer informatie vindt u hier: overboeken portefeuille

Welke voorwaarden zijn van toepassing op zakelijke rekeningen?

Voorwaarden: Voor zakelijke rekeningen gelden dezelfde voorwaarden (linkje) als voor particuliere rekeningen. De enige uitzonderingen zijn de prijzen voor realtime koersdata en de LEI-kosten. Meer informatie vindt u hier: algemene voorwaarden


Voorwaarden zakelijke rekening

Voorwaarden voor het openen van een zakelijke beleggingsrekening

Zakelijke beleggingsrekening: effectenrekening voor bedrijven

Verstandig dat u voor LYNX kiest. Beleggers bij LYNX profiteren namelijk van een groot aantal voordelen.

Wij zetten ons in voor de serieuze en actieve belegger die aan de hand van onze dienstverlening tot een optimaal beleggingsresultaat kan komen. Daar tegenover staat dat onze dienstverlening niet voor iedereen geschikt is. Zo verwachten wij dat u, net als wij, beleggen serieus neemt.

Neem zorgvuldig onderstaande voorwaarden door voordat u de aanvraag voor het openen van een rekening start:

 • Minimumleeftijd van 18 jaar
 • Voor een zakelijke rekening geldt een minimumstorting (of portefeuilleoverboeking) van € 20.000 of meer
 • Wanneer u in complexe producten wenst te handelen, zoals opties en futures, heeft u minimaal 2 jaar beleggingservaring nodig

Sluit dit aan bij u? Dan helpen wij u graag het maximale uit uw zakelijke beleggingsportefeuille te halen.

Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in het openen van een zakelijke beleggingsrekening? Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier, zodat wij contact met u kunnen opnemen zodra het openen van een rekening weer mogelijk is.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.